Здравейте. Ето тези одрасквания по калника ми
https://prikachi.net/images/2025/05/11/20250511_123812.jpg
https://prikachi.net/images/2025/05/11/20250511_123820.jpg
https://prikachi.net/images/2025/05/11/20250511_123915.jpg
дали могат да се премахнат по някакъв начин без да ходя на бояджия и без някакви специализирани машини и уреди. В смисъл, дали аз мога сам да си ги премахна, като се има предвид че нищо не разбирам от премахване на драскотини.
На калника са, т.е. пластмаса, така че не ме притеснява, че ще ръждяса нещо, просто са ми грозни и не искам да ги гледам така. Можете ли да ми кажете клипчета в ютуб в които е показано как се премахват подобни драскотини по пластмаси. Гледах няколко клипчета в които премахваха драскотини по ламарините и бяха много сложни - няколко пъти се шкури, после няколко вида пасти, после вакси и т.н... Нещо по-просто като за пластмаса няма ли? Четох например, че с паста за зъби също ставало, вярно ли е? Освен това едната е дълбока и е до самата пластмаса, която се е показала черна отдолу. Там може би ще трябва боя, но няма ли да се различава от сегашната боя ако я пръсна с някакъв спрей от магазина?
Заличаване на одрасквания по калника
Re: Заличаване на одрасквания по калника
Автомобилът няма ли каско и защо не искаш да ходиш на бояджия.
Ако нямаш представа какво да правиш, тези неща не е като да са свръх сложни, но може да се окипази и така или иначе да трябва да се ходи до сервиз.
Иначе зависи какъв краен вид търсиш. Винаги можеш с паста да се опиташ да изкараш всичко, а за дълбокото да боядисаш с писалка. Ако е само леко надран повърхностния слой - ще излезе, ако е до боя - почти няма шанс да стане така както ти си мислиш.
Кажи какви са ти притесненията за сервиза. Страх те е да не окипазят колата, не искаш да оставаш без кола за някакво време, не искаш да даваш много пари, няма каско и т.н.
Ако нямаш представа какво да правиш, тези неща не е като да са свръх сложни, но може да се окипази и така или иначе да трябва да се ходи до сервиз.
Иначе зависи какъв краен вид търсиш. Винаги можеш с паста да се опиташ да изкараш всичко, а за дълбокото да боядисаш с писалка. Ако е само леко надран повърхностния слой - ще излезе, ако е до боя - почти няма шанс да стане така както ти си мислиш.
Кажи какви са ти притесненията за сервиза. Страх те е да не окипазят колата, не искаш да оставаш без кола за някакво време, не искаш да даваш много пари, няма каско и т.н.
Имам каско, ама нали има ограничения по завежданите щети и си мислех дали мога да мина без каското, ако тези драскотини се заличават лесно. Но явно ще трябва да завеждам щета по каското.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Изчакай преди да изтече полицата (ако скоро свършва), ако са два детайла един до друг може и два детайла с една щета.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи една паста колгейт от магазина,един памучен парцал и с кръгови движения и умерен натиск ще изчезнат.
Ами ще пробвам, дано стане че не ми се занимава със сервизи за дреболии по калниците.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Danny boy написа:Вземи една паста колгейт от магазина,един памучен парцал и с кръгови движения и умерен натиск ще изчезнат.
Без машина ефекта ще е незадоволителен.
Отделно на няколко места се вижда,че боята е свалена до долу. Ще трябва коректор по кода на боята за там.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
За толкова малко нещо аз бих взел коректор (тип лак за нокти по кода на боята) и да пастирам останалото на ръка.
Едно че за целия детайл може да не уцелят цвят и второ - ще стоиш седмици без кола.
Самото разколачване и събиране на бронята си е риск - не се внимава много...
И... ще ти падне отстъпката на каското.
Едно че за целия детайл може да не уцелят цвят и второ - ще стоиш седмици без кола.
Самото разколачване и събиране на бронята си е риск - не се внимава много...
И... ще ти падне отстъпката на каското.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
По физическите и онлайн магазините се продават комплекти за отстраняване на драскотини, паста (един или два вида в зависимост от комплекта) и подходящо кеченце за нанасяне и търкане. С тях ще излаят следите от пластмаса/чужда боя и ще се заличат плитките/повърхностни драскотини, които са само в лака. Там където драскотината е проникнала през лака и е стигнала боята, драскотината ще остане, но може да е по-трудно забележима (зависи от дълбочина и размер). Ако това не те задоволява, си я оправи по каско. Това с коректорите е афиф работа, особено ако не знаеш какво правиш, ще стане дори по-грозно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”