Prista Ultragear Synthetic SAE 75W-90. Добро ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Prista Ultragear Synthetic SAE 75W-90. Добро ли е?
Здравейте, опитах се да прегледам всички теми свързани със смяна на маслото в скоростната кутия, но да Ви кажа честно - луднах. Затова реших да пусна тема. Интересува ме добро ли е това масло PRISTA ULTRAGEAR SYNTHETIC SAE 75W-90. http://www.motorni-masla.net/index.php? ... cts_id=663. Живея в малък град и нямам голям избор /даже никакъв/. Ако това масло не е добро, пишете какво да бъде и ми изпратете сайт, от който да го поръчам. Цената не ме притеснява, държа на качеството. Също трябва да сменям и спирачна течност. За нея също важат горните въпроси - каква и от кой сайт. В моето градче няма друго освен на PRISTA. Задължително САЙТ. Колата е VW Passat, 1,8 mono, 91, RP. Ще съм Ви благодарен.
Последна промяна от dobrin на Пон 05 ное 2012 9:59, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!
Причина: Без главни букви в заглавието!
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Re: PRISTA ULTRAGEAR SYNTHETIC SAE 75W-90. Добро ли е?
Колега, на ауди б4 съм слагал Aral SAE 75w 90 минах 100 000 без проблем. За Приста незная.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да, перфектно е... ако може да се разчита на контрола на качество и съвестността на работниците в български завод
А ако попълниш в профила си кой е тоя 'малък град' ще е значително по-лесно, повярвай!
А ако попълниш в профила си кой е тоя 'малък град' ще е значително по-лесно, повярвай!

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колега,аз за 26лв./1л. си взех 75w90 на YACCO, Приста не бих си налял в колата под никаква форма 
http://www.yacco-bulgaria.com/products.html
Звъниш по-телефона, изпращат със ЕКОНТ, ако кажеш че си от Мазда клуб БГ би трябвало да ти направят и отстъпка

http://www.yacco-bulgaria.com/products.html
Звъниш по-телефона, изпращат със ЕКОНТ, ако кажеш че си от Мазда клуб БГ би трябвало да ти направят и отстъпка

Re: Prista Ultragear Synthetic SAE 75W-90. Добро ли е?
Да е добро на какво? Гледай спецификациите, ако отговаря на вискозитет и на ГЛ цифрата, значи е супер. Макар аз същод а съм с лошо отношение към пристата, емпричино доказано за мен си, а не просто предразсъдъци
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Продуктите на Приста изобщо не са зле. Даже бих предпочел приста, пред някои други масла. Масово хората си мислят че Приста е само м10,м16 и прочие, но имат и полусинтетики и синтетики( и то качествени), но всичко според цената си. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Те повечето масла на Приста са си Texaco.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В Косер примерно цената на Q8 беше от сорта на 23-24лв./1л. за такова. Т.е. не е евтино на Приста маслото. Но пък предполагам и няма да е по-лошо от всяко масло на тая цена. Ако нямаш друг избор можеш да сложиш такова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много от маслата, правени и пакетирани незнайно къде, пред които припадате от хвалби във Форума, въобще ги няма в никой допусков лист на никоя компания производител на автомобили.
А двигателното масло Prista ULTRA 5W-40 е в допусковият лист на Porsche.
Но понеже става въпрос за конкретен автомобил,VW Passat, 1,8 mono, 91, RP, най-доброто решение е да си вземеш масло от фирменият сервиз, с подходящ вискозитет и GL за Вашият автомобил. Там знаят, имат си таблици. Може да е малко по-скъпо, но пък това масло не го сменяш всеки ден.
Все някой Ваш познат пътува до окръжен град, дай му парите и вечерта ще го имаш.
А двигателното масло Prista ULTRA 5W-40 е в допусковият лист на Porsche.
Но понеже става въпрос за конкретен автомобил,VW Passat, 1,8 mono, 91, RP, най-доброто решение е да си вземеш масло от фирменият сервиз, с подходящ вискозитет и GL за Вашият автомобил. Там знаят, имат си таблици. Може да е малко по-скъпо, но пък това масло не го сменяш всеки ден.
Все някой Ваш познат пътува до окръжен град, дай му парите и вечерта ще го имаш.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB

Именно за това написах долното:
radotom написа:... ако може да се разчита на контрола на качество и съвестността на работниците...
Продиктувано е от личен опит - преди години имах Трабантче.
Слагах му масълце на Приста ...
И едно хубаво лято двигателя изпатка на 12км преди Карнобат, когато с жената и малкия се бяхме засилили на море!
Просто си затегна лагера на I цилиндър и до там!

По съвет на едни рокерчета (единствените, дето спряха за цял ден) помирисх маслото.
Ухаеше прекрасно на ... безир!
А на шишето лично бях разлепил фолиото от гърловината.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Аз не познавам себеуважаващ се сервиз който да работи с продуктите на Приста ойл . Всичките им клиенти сa бензиностанции и магазини за авточасти и консумативи , дори забелязвам че и те вече си зареждат други марки . Аз съм ял дървото с техен антифриз - червен който се оказа някаква боя , на - 20 градуса образува червени топчета в казанчето . Зимната течност е същата смешка ... отклонихме се от темата беше за 75w90 . 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”