Shell Fuel Safe - никога вече

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Shell Fuel Safe - никога вече

Мнениеот scuba » Пет 09 ное 2012 10:22

По повод една друга тема за Шел горивата и след следния разговор

LILO&STICH написа:
Vladimirov26 написа:НИКОГА ШЕЛ maikomila :beer :lol:

да бре.Говори си :mrgreen:

scuba написа:a не бе. От там и вестник не купувам. По религиозни причини

LILO&STICH написа:Скубич,шел не са това което бяха.Вервай ми :wink:
Ходи сипи газ на кола,и кажи колко си карал :mrgreen:
Има други колеги,дето могат да потвърдят mhihi

Стана ми интересни чак па колко са се променили Шел. И веднага давам отговор на Лило. И на Стич:
Винаги сипвам 10 литра (точно 10 литра) в бензиностанциите. При това сипах в ТУБА за да съм сигурен че сипвам ТОЧНО 10 литра!!!
С 10 литра имам следния пробег в градски условия:
Лук Ойл: около 70 км
Еко: около 75 км
ШЕЛ: 43 км
Вярно е че са се променили. Преди успявах да мина около 80% от пробега на другите бензиностанции. Сега след промяната успявам да мина около 55-60%.
Освен това колата върви като трактор!!! НИЩО общо с предишния вървеж
НИКОГА, АМА НИКОГА повече няма да сипвам там.
Оставям вие сами да прецените къде да сипвате

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Shell Fuel Safe - НИКОГА вече

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 09 ное 2012 10:36

Покрай примоциите с лУидъл mhihi mhihi ,имах няколко талончета и започнах да сипвам газ при тях,защото първо че газта им е с 1 ст. надолу и второ с този талон имам 4ст. още демек стават 5 ст. спрямо ЕКО.,ми кво да ви кажа пълна трагедия е газта,колата едвам вървеше,даже вече се бех попретеснил да не съм за основен ремонт,тя немаше живец за връвенЙЕ,дет се вика душеше асфалта къде да умре и я чеках ме всеки момент :bishop :bishop :bishop

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 09 ное 2012 10:40

Аз пък периодично сипвам нафта на Шел (на две служебни коли и на мойта), не намирам никаква разлика от другите вериги-и вървенето и разхода са еднакви. Не знам защо си мисля че по-скоро зависи не от веригата, а от конкретната бензиностанция

Потребителски аватар
d.draganova
Автомобил: Golf 4 1998
Двигател: AHW 1.4 16V

Мнениеот d.draganova » Пет 09 ное 2012 10:48

И аз не съм доволна от шел , газ зареждам вече само на кълвачагаз много съм доволна от тях дори и да не са известни , а бензин лукойл или еко

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 09 ное 2012 10:58

На всяка бензиностанция си е различно.. В града имаме два Шела... От 2рия Шел който преди беше друго името "X" съм много доволен от бензин и от газ... От 1вия Шел който си е от началото Шел почти всичко е фалшиво... Даже скоро чух че вътре персонала са бършили вафлите mhihi

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 09 ное 2012 11:05

dlug написа:Аз пък периодично сипвам нафта на Шел (на две служебни коли и на мойта), не намирам никаква разлика от другите вериги-и вървенето и разхода са еднакви. Не знам защо си мисля че по-скоро зависи не от веригата, а от конкретната бензиностанция

Напълно съгласен. Има още едно важно нещо - положителна разлика спрямо другите горива имат според мен само "V-Power" серията горива. Другите явно са т**ак.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 09 ное 2012 11:07

Ами както повечето вериги и Шел използват франчайз принцип и какво е качеството на горивото е относително понятие, тъй като всеки обект е самостоятелен така да се каже.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пет 09 ное 2012 11:08

И аз мога да се оплаквам от шел ската нафта.заредих 25л и забелязах,че ми сипнаха по малко от колкото трябва да е и + това не издържа много,сякаш почна да гори повече.
ОМВ :applause:
ЕКО :banana
РОМПЕТРОЛ :да:
ПЕТРОЛ :012:
ЛУКоЙЛ :|

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 09 ное 2012 11:14

Тая работа 10 литра --40 км. нещо не ми се вярва.
къв двигател караш 6.3 ли :roll:

аз от шел като сложа газ минавам 20-на км повече с едно и също количество спрямо лукойл.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 09 ное 2012 11:15

На всеки един обект са относителни нещата... Те си знаят какво правят... Че в София "X" Шел е било менте не са виновни обектите в другите квартали градове... Ако искате да си зареждате от Шел обикаляте няколко обекта пробвате от кой ще ви е по икономична колата... Аз лично в града имаме сумати бензиностанции.. Само от две три зареждам.. Но всичките съм ги пробвал :banana

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 09 ное 2012 11:22

barezifranko написа:Ами както повечето вериги и Шел използват франчайз принцип и какво е качеството на горивото е относително понятие, тъй като всеки обект е самостоятелен така да се каже.

Ти явно не си много на ясно с принципа на франчайза. Дори и местното ръководство да е различно за самия обект всички обекти носещи логото на франчайза са длъжни да зареждат от едно и също място.

Като изключим вероятността горивата да се "кръщават" на място, което е възможен сценарий за всяка една бензиностанция обясни ми какво друго би могло да доведе до някаква разлика в качеството.

Аз горивата на Шел съм ги "признал" още когато 2005-та или 2006-та температурите бяха паднали до -18 и на всичките бусове във фирмата им замръзна нафтата. После се оправдаваха, че късно им докарали добавката против замръзване. Те обаче спокойно си зареждали колите с тая нафта при положение, че се знаеше от 2 седмици, че ще пада под -10.

Виж обаче за разлика от някои други фирми май бяха предложили някакво обезщетение още преди да им бъде поискано.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 09 ное 2012 11:26

Имах предвид точно за това "кръщаване" на място. Ясно е че всички обекти се зареждат с еднакво гориво, но после какви промени търпи това същото гориво един Господ знае.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 09 ное 2012 11:31

Layer написа:Тая работа 10 литра --40 км. нещо не ми се вярва.
къв двигател караш 6.3 ли :roll:

аз от шел като сложа газ минавам 20-на км повече с едно и също количество спрямо лукойл.

ела да ти сипя 10 литра и да ти я дам да я покараш. За да спреш да умуваш

Потребителски аватар
suggar
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: ASV

Мнениеот suggar » Пет 09 ное 2012 11:56

Бягай ги тия ве... бащата ми донесе два талона за намаление от Лидл. Викам си айде половин литър си е половин литър, бях сметнал че някъде около 40 лв трябва да заредя (дизел), отивам казвам на момчето 15л. дизел и отивам да плащам - 39лв. и нещо. Като потеглих ми стана съмнително как заредих с намаление и пак 40 кинта. Погледнах касовата бележка, оня идиот налял В-пауър дизел дет е с 10ст по скъп :banghead: . Вече категорично на Шел даже за въздух за гумите няма да спра.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 09 ное 2012 12:09

MITKO_DVD написа:Покрай примоциите с лУидъл mhihi mhihi ,имах няколко талончета и започнах да сипвам газ при тях,защото първо че газта им е с 1 ст. надолу и второ с този талон имам 4ст. още демек стават 5 ст. спрямо ЕКО.,ми кво да ви кажа пълна трагедия е газта,колата едвам вървеше,даже вече се бех попретеснил да не съм за основен ремонт,тя немаше живец за връвенЙЕ,дет се вика душеше асфалта къде да умре и я чеках ме всеки момент :bishop :bishop :bishop

Шела на Околовръстното-Бояна посока Драгалевци :idea: :idea: :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”