Относно нерегулираните фарове...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Относно нерегулираните фарове...

Мнениеот Memo » Чет 25 яну 2007 20:26

В последно време карам доста вечер и наблюдавам едно масово явление - нерегулирани фарове!!! Направо ослепях вече, писна ми отзад да ми се лепне някакво слънце и дори да не мога да погледна в огледалото...Да не говорим за главоболието след каране повече от половин час. Започнах да заглеждам такива НЛО-та и какво констатирах - предимно нови коли и сигурно това не ви очудва - предимно таксита! Тия хора вместо да са по-толерантни към другите шофъори тъй като на пътя им е професията, те гледат да съберат най-много псувни. Възможно им монтират прекалено силни крушки в завода или те да ги слагат заради дупките, не знам, но е нещо отвратително. Как да сигнализираш на такъв че те заслепява? Единствения вариант,за който се сещам е да го пуснеш да мине и да минеш на дълги, но тогава най-много да ти устроят жълто нападение :) Вие сблъсквате ли се със същия проблем или аз съм с чувствителни очи :)?

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 25 яну 2007 20:41

Колега да ти кажа чесно и аз им се чудя на тея с такива фарове, някой не са реголирани, други са шибнали някви крушки по 100вата сини и бият навсякъде, трети пердашат на дълги абе незнам, даже има и такива ми праи впечетление през деня карат на къси + дълги, бати сляпи ли са немога да разбера :twisted: А вчера попаднах даже на някъв дето във фаровете за мъгла е сложил от тея сините крушки т.е. като тея сините габарити, нещо като неон ама супер селско .... явно за тунинга го е сложил :)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 25 яну 2007 21:22

пълно е с ниско интелигентни но упорити водачи по пътищата. затова сме на тоя хал - всяко денонощие по 3-4 човека умират. от личен опит искам да подчертая дебело, че е еднакво трудно да убедиш тези, дето карат БЕЗ светлини и тези, дето хич не им пука на дълги ли са или дали са им регулирани светлините, че са опасност за останалите участници в движението. навремето един приятел си беше монтирал спот хела на задната броня на джипа. викаше му "наказание за непослушни водачи, дето карат на дълги зад мен". да си призная, често съм му завиждал за това устройство в определени ситуации... ...а услугата реглаж на светлини струва 2 /два/ лева. бог да ни е на помощ!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 25 яну 2007 21:41

нерегулираните фарове имат и една друга (по вреоятна що се касае до таксита) причина. на новите коли крушките им се сменят с вълшебство и майката по много! и когато крушката не е легнала добре в цокъла на фара-снопа отива по дяволите.
таксиджията си мисли-еее тия не са като оригиналните-не светят грам...
а ти отпред ги попържаш на общо основание...
идеята на поста е да призова всички четящи и в частност тези които ровят само по колите-внимавайте много крушката да е легнала хубаво!
намирал съм такива крушки по коли на наши познайници-за тва го пиша... :wink:

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Чет 25 яну 2007 23:05

Абе аз се сещам и за друг метод за да му стане ясно, но после ще трябва да оправям и мойта кола :twisted: Но поне той ще остане без фарове:) Ще взема и аз да някаква такава лампа да монтирам отзад само че ще си взема и една палка да имам под седалката :twisted:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 26 яну 2007 21:22

Нещата са много по-прости, според мен. Просто на по-новите коли фаровете им се регулират електрически в зависимост от натоварването на ППС-то. Жена ми има Пежо 406 комби /голям кораб/ и аз когато се наложи да го карам нощно време забелязвам, че въпреки, че съм на къси, но настроени да светят на високо и отсреща се започва здраво присветкване.Естествено ги връщам, най-малкото защото не съм сам на пътя, но колко хора го правят това. Другия пиниз е да им чукнеш дълги, за да видят, че грешат, но не е колегиално да вкарваш сентенцията на шопа в действие:,,И да нема никой у автобусо, я па че се блъскам,,.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 26 яну 2007 22:11

Наистина много дразнят нерегул.фарове. Май Ваското е най-близо до отговора на проблема. Забелязах докато имаше мъгла в София че може би на 1/3 от колите поне единия фар светеше на 45град. нагоре което може да се обясни само с недобре поставена крушка или разместено тяло на фара.

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Съб 27 яну 2007 11:56

Има и друго нещо...нали напоследък куцо и сакато се мъчи да събира по 400лв за Ксенони които монтират тоя и оня по разни гаражи. Е не знам как ги монтират ама в Пловдив се навъдиха масови тези китайски ксенони който светят из дърветата, не знам как им слагат крушките но те заслепяват жестоко, и като е синьо става още по брутално...

И по магистралата като се натъпчат 5 човека по разни Опели, и муцуната им се вирне в небето направо за 150км от София до Пловдив вечер после очите ми са леш...

пс: А един реглаж е само 5-6 лева, едва ли има някой който не може да ги прежали вместо да пие 2 бири

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 27 яну 2007 12:22

И на мен ми е писнало да ме заслепяват с нерегулирани фарове. Лекувам ги с биксенона. Никакъв компромис. Ако са ми отзад пускам ги пред мен и ги огрява слънцето.
Освен нерегулираните фарове има и още един много селски приом на нашите шофьори - да си пускат без причина задните силови лампи за мъгла. Дори бях пуснал тема преди време където общо взето се обединихме около мнението че тези лампи не качват конете на колата нито я правят по-лачена :lol: . Та и тези дето карат с пуснати задни фарове за мъгла получават биксенона.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 27 яну 2007 12:27

versace написа: да си пускат без причина задните силови лампи за мъгла.
Аз това нЯщо го включих да проверя дали ми работи преди месец, когато имаше мъгли. По време на мъглата го пусках.
Ама и сега някой път го щраквам вечерно време! :evil: :evil: Когато зад мен се появи някой с би-ксенон! ...Ама китайски! :evil:

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 27 яну 2007 12:33

radotom написа:
versace написа: да си пускат без причина задните силови лампи за мъгла.
Аз това нЯщо го включих да проверя дали ми работи преди месец, когато имаше мъгли. По време на мъглата го пусках.
Ама и сега някой път го щраквам вечерно време! :evil: :evil: Когато зад мен се появи някой с би-ксенон! ...Ама китайски! :evil:

Да колега, нямам нищо против да се пускат лампите по предназначение или като искаш да покажеш нещо на този който е отзад и ти пречи. Проблема ми е с тези дето манталитета им се измерва с колко разноцветни лампички имат светнати по колата си. Според тях колата от това става : по-мощна и няма нужда от НОС, мацките се подмокрят още щом излязат зад ъгъла, колата им става с поне 5 години по-нова, цената и се удвоява, всяко тунинг списание иска да ги снима и т.н.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”