Истински свещи NGK-къде от Варна?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Истински свещи NGK-къде от Варна?

Мнениеот toshara » Чет 06 дек 2012 13:11

Колеги,от къде във Варна да купя оригинални свещи NGK BUR5ET-10?Чух,че има много ментаци,и искам някой да сподели от къде мога да намеря оригинални.Чудя се в Порше или Автотрейд дали няма да има,но цената каква ще е?.Благодаря предварително! :beer

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Re: Истински свещи NGK-къде от Варна?

Мнениеот lubopa4kata » Чет 06 дек 2012 14:09

http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14719 :beer pozdravi NGK-MADE IN NAGOYA-JAPAN!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 06 дек 2012 14:25

lubopa4kata написа:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14719 :beer pozdravi NGK-MADE IN NAGOYA-JAPAN!

Тошко е човека който ти трябва :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 06 дек 2012 14:55

Защо пък държиш да са точно НГК? За цена 15-16 лева на бройка дали ще получиш три пъти по-добри свещи от Беру, например, които са по 5лв.? :!:
Според мен за свещите е по-важно да са по предписание и да НЕ са ментета. Каква марка ще са - не мисля, че е от най-голямо значение. Ама всеки си знае и си носи главата на раменете :wink:

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пет 07 дек 2012 9:39

:beer в бг само тодор продава оригинални японски све6ти,вси4ки други дето се продават са менте на оригиналните японски све6ти,разликата е огромна в ка4еството,а за све6тите дето се продават по 5лв..... :lol: scare немам думи-БОКЛУЦИ ОПРЕДЕЛЕНО!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 07 дек 2012 9:42

lubopa4kata написа:а за све6тите дето се продават по 5лв..... :lol: scare немам думи-БОКЛУЦИ ОПРЕДЕЛЕНО!

Т.е. според теб свещите, с които карам са боклуци, така ли mhihi Ти с какви караш, ако не е тайна?
Аз и в една друга тема питах един колега ако му сложа свещи Беру за 5 лева и някакви за 10-15лв. без значение каква марка, дали ще хване някаква разлика във вървеж и работа на мотора на колата си. И доколкото помня отговор не получих mhihi Харчете си парите както сметнете за добре, те са си ваши :bowdown
Като си много в час ще поставя снимки на старите Беру, които подмених, бяха на пробег около 50 000км може би. Разкажи по картинка как ти изглежда да е работила свещта. Тая свещ боклук ли е според теб:
Прикачени файлове
beru.jpg

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пет 07 дек 2012 9:59

колега,карал сам и с обикновени све6ти,било то BERU,BOSCH ИЛИ NGK,но след като по4нах да ползвам иридиеви японски оригинални све6ти(които са определено подходя6ти за газ)..... :bowdown :wink: огромна разлика в вси4ко,работа,разход,палене,динамика вси4ко колега е разли4но,поздрави :deal

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пет 07 дек 2012 10:25

Колега можеш ли да споделиш кое е различното. Карам с обикновено Беру, произведено в заводите във Франция и внесени от ТЕХ-КО. Сменям ги на 20 хкм, струват някъде по 5 лв/бр. Бях се набутал с Дензо, с платинени електроди, от които едната се скапа още на 1000 км. Сигурно са били ментета, макар, че ги купих от Косер, които твърдят, че са оторизиран дистрибутор. Не правя някаква разлика между Беру и Дензо. Може би има незначителна разлика в разхода, която не мога да забележа. Уточнявам, че говоря за стара кола. Може би при по-новите свещите да оказват голямо влияние. За мен е важно да отговарят на каталога на производителя и да са закупени от сигурен източник.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 07 дек 2012 11:10

lubopa4kata написа:колега,карал сам и с обикновени све6ти,било то BERU,BOSCH ИЛИ NGK,но след като по4нах да ползвам иридиеви японски оригинални све6ти(които са определено подходя6ти за газ)..... :bowdown :wink: огромна разлика в вси4ко,работа,разход,палене,динамика вси4ко колега е разли4но,поздрави :deal

Може ли да споделиш тая огромна разлика в цифри и да споделиш с какъв автомобил си. В смисъл от сорта преди и след. Ако сложа НГК за 15лв. парчето, с колко ще ми падне разходът, че да си направя сметката дали си заслужава :beer Питам съвсем сериозно, без да се заяждам. Ако сега ми гори при нормално каране извънградско 7.5 да речем с НГК, колко би следвало да ми гори на газ? Предположи някаква цифра :wink:

Pinto_mm написа:За мен е важно да отговарят на каталога на производителя и да са закупени от сигурен източник.

Аз съм на същото мнение. Но тук колегата спомена за фрапираща разлика в палене, разход и динамика, та ме заинтригува. Не са ми проблем 60лв., но не ми се дават само за пробата, при която има огромна вероятност да установя, че ако има някаква разлика, то тя е в рамките на статистическата грешка от сорта на 2-3-4 процента mhihi

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пет 07 дек 2012 11:56

И аз това казвам. Не става въпрос за пари, а за реална полза. Пробвал съм различни марки свещи на различни коли, но не съм забелязал някаква фрапираща разлика. Ако всичко друго е наред и правилно подбрани свещи не виждам как с едни ще работи по-добре, а с други не. За разхода нищо не казвам тъй като няма как да го засичам - смяна на сезони, различно каране и т.н.

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Пет 07 дек 2012 12:51

Човек да не пита от къде да си вземе свещи. Почват се едни приказки..... Иска NGK и това е. Сигурно всички, които карат с такива, са големи балъци.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 07 дек 2012 15:10

Взимал съм NGK от дилър на VW. С щампи и кутийки на Vw/Audi. Лев-два повече, отколкото в друг магазин.

Потребителски аватар
oska
Автомобил: passat
Двигател: AHL

Мнениеот oska » Пет 07 дек 2012 17:01

е то може и от мюлер да си взел ама къде е произведено,нали това търсим

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 07 дек 2012 17:08

Ако мотора ти е PN оригиналните свещи за твоята кола струват 17.94лв за брой и номера им е 101 000 040 AE.Успех ти желая :wink:

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 10 дек 2012 9:50

В крайна сметка си взех Denso от познат,уж оригинални,за сега колата се прероди,доста съм доволен.
Старите eyequem,купувани от баща ми са триъгълни керемидки :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”