Здравейте, незнам каде да пусна темата и реших че тук ще е най- удачно. Та въпроса ми е по груби сметки колко парички доло горе ще ми излезе смяната на двигател на поло 6н2 (от 1.0 на по голям бензинов мотор).Предполагам че като сменя двигател ще трябва и скоростите да сменя.. Така че някой който е правил трансплантации на "сърце" да каже какво трябва да заделя
Ами това зависи от много фактори. Проучвай колега! Може да излезе и 2 и 200 Зависи за колко ще го купиш, колко ще ти искат за монтаж и т.н Така в форума няма как да го измислим
Това с частите и труда е много относително, не си задал конкретно въпроса си - не чакай точни цифри от никой. Обаче, смятай 250 лв. минимум за технотеста при узаконяването след успешната трансплантация. И то при условие, че мощността на новия агрегат не надвишава с повече от 10% мощността на стария...
Освен двигател, ще трябва да смениш и цялата изпускателна система. Генерациите са различни за по-големите двигатели спрямо по-малките. Цената е много относително понятие.
Винаги съм се чудил що си купувате малолитражки, пък после изведнъж ви хрумва да им сменявате моторите Освен изпускателна система трябва да смениш и спирачната такава и то почти цялата. Ако няма да си правиш сам всичко по колата по-добре я продай и вземи друга с желания мотор, ще ти излезе по-евтино, повярвай.