Климатроник и запотяване на преден джам А4
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Климатроник и запотяване на преден джам А4
Супер много се напрягам.Тези дни е дъждовно,а сега дори и сняг вали.Досега всичко е било супер.Колата си духа топло,климатроника си бачка,като завали пускам да духа компресора да не запотява джамовете и всичко е чук.Сега паднаха температурите обаче и не мога да включа компресора да "изсушава" въздуха.Качвам се в колата,паля и след 5-6 секунди джама започва да се запотява,защото скапания климатроник духа макар и слабо.Пускам го на функция преден прозорец и става още повече мазало.След минутка/две прозореца е чист,но ме дразни факта,че така го замъглява.Филтъра е нов с активен въглен и то МАН.Преди на старата кола(вярно,че беше стара) тоз проблем не съществуваше.Но там и почти не духаше парното като цяло.Въпроса ми е нормално ли е като духне климатроника студено да запоти джама моментално?Или само при мене нещо е проблема?Досега все съм карал с пуснат компресор и така...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Климатроник и запотяване на преден джам А4
И при мен се запотява целия Жам и след минута всичко е ОК
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
И при мен е така...
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Ми не знам дали е нормално или не, но при мен не е така, пусна ли климатроника няма значение топло или студен всичко е ок 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прегледайте си клапите за рециркулация. Ако не се отварят, нормално или изобщо се наблюдава запотяване през този сезон.
- mupk0
- Контакти:
Днес след поредното духане на джама в 5 сутринта като си тръгвах от работа забелязах дунапрен по таблото.А дано ме изкарат таз зима,че не ми се сваля таблото сега,ама квото стане.Сутринта тоз ефект не се наблюдаваше...дали щото беше по-сухо времето...Климатроника е от по-новия тип и според самодиагностиката всички клапи и сензори са наред.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
При вас тия дни като се запотяваше да е валяло дъжд?
Я си повдигни кората, която е над акумулатора и виж да не се е запушил отвора за оттичане и там да се е напълнило с водица.
Я си повдигни кората, която е над акумулатора и виж да не се е запушил отвора за оттичане и там да се е напълнило с водица.
- mupk0
- Контакти:
Вода няма.Гледах първо там.Всичко е чисто и работят преливниците.Ейсега целите коли бяха в скреж.Покарах я 10-11км и забелезах след като я спрях,че тавана се беше размразил наполовина.Над шофьора от джама до багажника(колата е комби) всичко е разтопено,а над пасажера до задната врата е скреж.От задната врата до багажника е размразено(духалките на комби прозорците ми работят).
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали работи копчето или клапата за циркулация на вътрешния въздух на купето.Ако е включено,ще изпотява!
- mupk0
- Контакти:
Работи си нормално.Отваря се и се затваря.Май повечето не разбирате проблема.Отварям си колата(стъклото предното е чисто или има някво петънце да кажем).Пускам климатроника да духне на предният джам,за да махне петното и тогава го запотява целият.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
чупи джама и карай с каска
има си естествени закони
Докато е студено стъклото, при пускане на по-топъл от стъклото въздух, влагата съдържаща се във въздуха просто кондензира.
След като стъклото се постопли, проблема изчезва.
Нищо странно няма според мен

има си естествени закони
Докато е студено стъклото, при пускане на по-топъл от стъклото въздух, влагата съдържаща се във въздуха просто кондензира.
След като стъклото се постопли, проблема изчезва.
Нищо странно няма според мен
ivo_555 написа:Именно това е принципа, колкото по чисто е стъклото, и се пази от замърсяване, толкова по малко се изпотява!
от тази тема viewtopic.php?f=59&t=354499
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:Работи си нормално.Отваря се и се затваря.Май повечето не разбирате проблема.Отварям си колата(стъклото предното е чисто или има някво петънце да кажем).Пускам климатроника да духне на предният джам,за да махне петното и тогава го запотява целият.
Еми значи проблема е в теб.Като не е запотено стъклото,що пускаш да духа на него.Вътрешната темп.в колата е почти толкова колкото и външната.Да изсуши запотеното стъкло зимата,температурата с коята се обдухва трабва да е по висока с N градуси от външната.
- mupk0
- Контакти:
Просто се дразня на петното,но май ще спра
Иначе прозорец не бърша..те на автомивката си знаят работата.Но може и да взема някакъв продукт да пробвам.Днес в снега и дъжда нямаше проблеми.Грам не се запоти,но таблото ще се сваля 99%.Дано поне изкара зимата някак.

- mupk0
- Контакти:
Днес намерих нещо много интересно и не знам какво е.Надявам се да помогнете.Имах проблем с акумулатора(все пак кола нов внос(беше прекалено малко аЧ))При смяната му видях как един маркуч като за водата на чистачките излиза от гумения маншон заедно с маркучите за парното и виси заклещен под акумулатора.В него нямаше никва течност.Беше леко претисна,но го освободих и наврях в маншона(един голям гофриран маркуч) при 2та маркуча за парното.Видях ,че на фланеца за парното(мястото където влизат маркучите в радиатора) има една пъпчица или издатина по-скоро ,наподобяваща закачалка за тоз маркуч.Закачих го там,но ми стана интересно какво е това.Маркуча е 1:1 като този за пръскалките,но влиза някъде надолу заедно с маркучите за парното към двигателя.Може да го снимам даже,ако не ме разбирате.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”