Мисля че не е споменавано във форума и за това пускам тема.
След смяна на челното стъкло при тези автомобили с автоматични чистачки и фарове, ако стъклото не е оригинално или е оригинално но не в същия цвят е желателно да се кодира модула.
При моя случай при смяна с неоригинално, видимо нямаха разлика в цвета, фаровете започнаха да се включват при по-тъмно, което се понася, за разлика от чистачките, който тръгваха при определено по-силен дъжд и се движеха по-бавно и по-рядко, като оставяха стъклото мокро за по-дълго време. Това не можеше да се компенсира с положението на лоста за чувствителност.
След новото кодирането всичко заработи идеално.

След смяна на челно стъкло при Голф 5 и Пасат Б6
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: След смяна на челно стъкло при Голф 5 и Пасат Б6
Това не знам. По каско ми го сменяха и не бях там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сменях скоро челно стъкло със сензор за дъжд.Стъклото е китайско и наистина има разлика в работата на чистачките. Има малко забавяне,но аз го намирам за по добре понеже преди при най малкия дъжд не спираха да се движат.
Като си пуснал темата ,обясни за кой модул къде се намира как се кодира,би била полезна информация.Макар аз да съм Бора(Голф4).
Като си пуснал темата ,обясни за кой модул къде се намира как се кодира,би била полезна информация.Макар аз да съм Бора(Голф4).
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При голф 4 не може да се кодира това.
Влиза се в Central Electric и след това се избира Wisher падащото меню.
След това се появява бутон за кодинг, но само от 10 версия нагоре.
След това има падащо меню и се избира какво е стъклото - зелено, синьо или бяло.
Само с това се променят и фаровете, но при тях има отделно меню да се бъзика при какво затъмняване да се пускат, като са дадени числа в проценти.
Влиза се в Central Electric и след това се избира Wisher падащото меню.
След това се появява бутон за кодинг, но само от 10 версия нагоре.
След това има падащо меню и се избира какво е стъклото - зелено, синьо или бяло.
Само с това се променят и фаровете, но при тях има отделно меню да се бъзика при какво затъмняване да се пускат, като са дадени числа в проценти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”