Обороти на празен ход Астра J дизел

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Обороти на празен ход Астра J дизел

Мнениеот Jijo_M » Сря 23 яну 2013 15:02

Здравейте колеги ! От скоро карам една дизелова Астра J 81 kW на 2000 км и ми направи впечатление, че когато пусна автомобила по инерция с висока скорост /извън града/ двигателя поддържа 1100 оборота/мин. В момента в който спра на място оборотите си падат автоматично на 900. Някой има ли идея защо е така и дали е нормално. Автомобила е с електро усилване на волана, ел. контрол на окачването и го карам на автоматичен режим на климатроника. Извинявам се, че питам за друга марка в този форум, но тук съм намирал почти винаги нужната ми ингормация за автомобилами ВАГ.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Обороти на празен ход Астра J дизел

Мнениеот bobocamaro » Сря 23 яну 2013 15:11

Така е, вдига ги заради вакуум помпата, за да има достатъчно вакуум към сервото на спирачките.
При VAG е същото, не е проблем.
edit: Веско, чел съм го някъде тук....не намирам нашата тема, извинявам се. :oops:

Последна промяна от bobocamaro на Сря 23 яну 2013 18:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Обороти на празен ход Астра J дизел

Мнениеот hooligan_sk » Сря 23 яну 2013 16:59

bobocamaro написа:Така е, вдига ги заради вакуум помпата, за да има достатъчно вакуум към сервото на спирачките.
При VAG е същото, не е проблем.

Шах с пешка. mhihi Новите ТДИ-та вдигат нулевите като почне да изостава климатроника в много студено време, можеби(не съм сигурен) и ТСИ го прави защото и те изстиват по същия начин, но дали в астра се случва същото и дали има общо с вакуум? Don't think so :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”