Покривавало за Голфа или не ?
Покривало за колата - мнения
Здравеите, видях в Метро покривало за кола, направено от нещо между найлон и плат, и пише да се не покриват коли ако те са боядисани до 1г.Имате ли някакви наблюдения за тези покривала и някакво мнение помагат ли или вредят на боята ако примерно е силно напечено от слънцето?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Покривало за колата - мнения
За едни със сребрист цвят ли става въпрос? Имах такова , но хвана крака кпгато бях на плаж .
Едва ли залепват за боята. Има се в предвид, че боята е прясна още и се надира.
Помага и пази и вътрешността на колата от изгарящото слънче.
Но да се има в предвид : за да се покрива автомобилът трябва да е идеално чист, без кал, пахоляк по боята на покрив,капаци. Песъчинките дерат боята малко по малко при всяко закриване и откриване -все пак има плъзгане на покривалото, колкото и малко да е . Вечер да не се оставя в никакъв случай, както и през деня на място без движение.
Едва ли залепват за боята. Има се в предвид, че боята е прясна още и се надира.
Помага и пази и вътрешността на колата от изгарящото слънче.
Но да се има в предвид : за да се покрива автомобилът трябва да е идеално чист, без кал, пахоляк по боята на покрив,капаци. Песъчинките дерат боята малко по малко при всяко закриване и откриване -все пак има плъзгане на покривалото, колкото и малко да е . Вечер да не се оставя в никакъв случай, както и през деня на място без движение.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Готино е като идея колега, но в няколко теми сме дискутирали подобни, както и за градушка и както колегата над мен е написал не е приложимо при нас, защото шанса да му пораснат крака е голям, освен ако си нямаш къща и двор и грам да не се притесняваш за вложените пари.
Другият вариант (не се смейте много
, не говоря за в града ) миналото лято като бяхме на море за мен беше този, хем защипан с вратите чаршафа да не си тръгне, хем да не ми пече "новата" 20 годишна боя
, но пък си трябва доста по-голям от този на снимката...

Миналата седмица на Дебнево много ме беше яд, че нямах един подобен, че такова слънце беше а имах само одеяла...малко или много си има разлика дали ще пече колата или покривало.

Другият вариант (не се смейте много

Миналата седмица на Дебнево много ме беше яд, че нямах един подобен, че такова слънце беше а имах само одеяла...малко или много си има разлика дали ще пече колата или покривало.
Ами тя колата ми е в двор, но нещото което ме притесняваше мен беше да не създавам проблем на боята, ще послушам колегата за това да е идеално чиста колата и мисля да се сдобия с едно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ползвам такова покривало всяко лято , но разбира се само на служебния паркин и в Гръцко
Моя съвет е да си купиш от по-късите - само за стъклата, така хем няма да търкаш върху капака, хем лесно се слага и маха

Моя съвет е да си купиш от по-късите - само за стъклата, така хем няма да търкаш върху капака, хем лесно се слага и маха
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как така по-късите само за стъклата?
Къде се захваща по-късото?
Мерси
Мерси
Ами като гледам мисля, че на вратите се захваща, но някак си покрива да го покривам а останалата част от колата не, не ми допада на мен лично
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Според мен ако я караш веднъж годишно на професионално пастиране със всичките им там пасти,васки с UV защити и т.н. боята ще ти е защитена и винаги ще изглежда свежо.
С това чергило само ще надираш лака от постоянното сваляне и слагане,все пак не може винаги колата ти да е идеално чиста,нали
С това чергило само ще надираш лака от постоянното сваляне и слагане,все пак не може винаги колата ти да е идеално чиста,нали

-
- Автомобил:
- Двигател:
Милослав написа:Как така по-късите само за стъклата?
Мерси
Захваща се с дълги ластици
ето едно (не е най-подходящата картинка

През лятото върши прилична работа, а зимата е перфектно, защото не се обледеняват стъклата
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
В Метро са два вида покривалата,
Сивите са невероятни боклуци, едното изкара точно две седмици и стана на парчета. Материала е найлон някакъв.
Сините са доста по-сполучливи и малко по-скъпи. Имам две такива, с едното е завита една кола вече от една година и още държи.
Материала е нещо средно между плат и найлон.
Аз лично ползвам стар брезент на 30г. който вече е доста изгорял, но не е мръднал, тежък е, вятъра не може да го надуе и да го издуха, изобщо няма нищо общо с тия ментета и боклуци. Малко са ът в днешно време, щото май одавна няма такива на пазара.
Сивите са невероятни боклуци, едното изкара точно две седмици и стана на парчета. Материала е найлон някакъв.
Сините са доста по-сполучливи и малко по-скъпи. Имам две такива, с едното е завита една кола вече от една година и още държи.

Аз лично ползвам стар брезент на 30г. който вече е доста изгорял, но не е мръднал, тежък е, вятъра не може да го надуе и да го издуха, изобщо няма нищо общо с тия ментета и боклуци. Малко са ът в днешно време, щото май одавна няма такива на пазара.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
forski написа:Според мен ако я караш веднъж годишно на професионално пастиране със всичките им там пасти,васки с UV защити и т.н. боята ще ти е защитена и винаги ще изглежда свежо.
Ето едно прекрасно мнение!!!

- kris11
- VW експерт
- Контакти:
yoan4o написа:Сините са доста по-сполучливи и малко по-скъпи. Имам две такива, с едното е завита една кола вече от една година и още държи.Материала е нещо средно между плат и найлон.
[b]Аз лично ползвам стар брезент на 30г. Малко са ът в днешно време, щото май одавна няма такива на пазара.
В началото на лятото взех синьо ХL от Метро на промоция. Но е късичко, като за мен. правили са го за разни коли , не за ванове.
Недостатъка му е, че е много леко и вятъра го надига /заших му 2 връзки ,които прекарвам под автомобила и не отлита/ , но слагането исвалянето при дори лек вятър е мъчение. Иначе пази вътрешността от слънчевите лъчи. Лятото го пра дъжд - не прогизна , не пусна вода.
То брезент май вече не се произвежда. Допреди 5-6г се произвеждаше в Самоков -"Рилски лен"АД - бял , но не знам дали още го тъкат.
Покривавало за Голфа или не ?
Здравейте колеги ?
Преди точно 3 дни получих своя Голф 7 1.6 TDI и се радвам че съм вече част от клубът на VW.
Имам въпрос касаещ трайността на боята му. Понеже държа колата си на външен паркинг и искам да съхраня блясъка му по дълго, обмислях го завивам с покривало за да го предпазвам от дъжд , слънце и тн. Един приятел обаче ми каза че покривалото повече съсипвало боята поради самото търкане на материята. Вие как ще ме посъветвате... да го покривам или не ?
Благодаря !
Преди точно 3 дни получих своя Голф 7 1.6 TDI и се радвам че съм вече част от клубът на VW.
Имам въпрос касаещ трайността на боята му. Понеже държа колата си на външен паркинг и искам да съхраня блясъка му по дълго, обмислях го завивам с покривало за да го предпазвам от дъжд , слънце и тн. Един приятел обаче ми каза че покривалото повече съсипвало боята поради самото търкане на материята. Вие как ще ме посъветвате... да го покривам или не ?
Благодаря !
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
Re: Покривавало за Голфа или не ?
прах = шкурка
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Покривавало за Голфа или не ?
Първо колега, честито и добре дошъл в семейството
Сега на въпроса, във форума има няколко такива теми и като цяло мнението е, че повечето покривала оказват негативно влияние в/у боята, особено ако се завива неизмита колата.
Използвай търсачката да разгледаш темите и да се ориентираш дали и какъв тип евентуално.
Днес слушах реклама по радиото, за "Новият Голф 1.6 TDI" с комбиниран разход от 3.5 л/100 км
. Ще ми е интересно да споделиш за достоверността на това твърдение.

Сега на въпроса, във форума има няколко такива теми и като цяло мнението е, че повечето покривала оказват негативно влияние в/у боята, особено ако се завива неизмита колата.
Използвай търсачката да разгледаш темите и да се ориентираш дали и какъв тип евентуално.
Днес слушах реклама по радиото, за "Новият Голф 1.6 TDI" с комбиниран разход от 3.5 л/100 км

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”