Уплътненията на тавана /цапат с чернилка/ .

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Уплътненията на тавана /цапат с чернилка/ .

Мнениеот Exell » Сря 05 дек 2012 12:21

Здравейте , не знам дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем , но аз да попитам.
Уплътненията на тавана /Голф3/ цапат адски много , когато вали или се топи снега целите ми врати стават в черни вадички , които след това се мият адски трудно. Също така като ги мина с пръст или парцал всичко става в чернилка. Според вас има ли начин да ги "излекувам" /пръскане,търкане,мазане с нещо/ или да ги сменям? Благодаря предваритрелно. :? :? :?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Re: Уплътненията на тавана /цапат с чернилка/ .

Мнениеот Muncho » Сря 05 дек 2012 14:56

На моя уплътненията ( по-скоро гумените лайсни по тавана и уплътненията на прозорците ) се разтичат от безконтактните препарати за миене. Установих, че колкото по-често ги мия, толкова по-малко текат :). Явно от слънцето или нещо друго, най-горният слой на гумата става на $#^%^ и след това се разтича. Също така си мисля, че благодарение на този процес, може да се очаква пълно опичане на гумата и съответно напукване и т.н.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 21 юни 2013 12:10

Отказвам се :stumm :stumm :stumm . Няма лек за тая гума.

И понеже ми се изтърка гъбата :no /то боя не остана/ имам ново питане към вас: Някой знае ли конкретен магазин , и изобщо продават ли се само "таванските" уплътнения?

Благодаря предварително. /гУглето мълчи по тоя въпрос , пък и днес е на лятна вълна :eek /

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 21 юни 2013 16:42

Направо иди в някоя морга и си свали тия уплътнения.Нови не знам дали ще намериш.
Търси от някой голф внос от австрия/германия(ще ги познаеш по изгнилите ламарини :mhihi ).При тях много по-малко ги е пекло слънцето и гумата не се е опекла толкова.Това съм го забелязал отдавна.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 21 юни 2013 17:28

Bai Sando :th_up :th_up :th_up :th_up

В понеделник съм при Тони icon_idea icon_idea /освен да тръКна с един парцал втората употреба уплътнения , няма как да разбера дали са заминали , добре , че ми остана малко от гъбата/ :stumm

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 21 юни 2013 18:33

Намират се нови, но цената е меко казано стряскаща, 440-450 лева за брой :horror :horror :horror
Понеже и аз съм с хладилна техника, ще следя за решение, въпреки че при моята кошница почти го няма този проблем.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 22 юни 2013 7:43

batko_miro написа: ...440-450 лева............

:eek :eek :eek :eek Той казана не струва толкова ..... ще пробвам последно нещо тези дни /и ще се моля за дъжД :bowdown :bowdown :bowdown / . Минавам ги 145 пъти с парцал , гъби , мокри кърпи , салФетки и т.н. и след това парафин по целия таван . :deal :deal Надеждата ще ми е , водата да "заобикаля" уплътненията :stumm

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”