Проблем с предна лява врата, Сеат Леон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Проблем с предна лява врата, Сеат Леон

Мнениеот lord_aggo » Вто 22 яну 2013 18:54

Здравейте колеги,
Съжалявам, че пускам темата в този форум, но той е много по-четен от 'други модели' пък реално погледнато м/у леон и голф 4 разликата е... почти никаква mhihi

Имам няколко проблема с шофьорската си врата - Колата както казах е Леон ARL, 2004-та:

1. Когато отворя шофьорската врата, плафона по средата не светва, както не светва и лампата която е на самата врата. Колата се държи така, все едно няма отворена врата и ако оставя само шофьорската отворена без да пипам нищо друго, колата се заключва сама ( с отворена врата mhihi ). След ровене във форума, разбрах, че проблема може би е свързан с някакво микроключе в самата врата, но пък ако опитам да отключвам и заключвам с ключ, централото си работи през шофьорската врата.

2. Отново на шофьорската врата, от копчетата за управление на стъклата на двете задни врати мога само да свалям стъклата, но не и да ги вдигам - трябва да се пресягам до копчетата на самите задни врати всеки път, ако по грешка ги сваля от шофьорската.

3. Зумера за пуснати фарове не ми работи, независимо коя врата е отворена... На няколко пъти щях да изгоря с акумулатор :(

Много благодаря предварително за помощта и по трите въпроса!

Поздрави,
Стеф

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Re: Проблем с предна лява врата, Сеат Леон

Мнениеот airjohn » Вто 22 яну 2013 19:15

Здрасти Колега.Най добрия вариант е една диагностика.За плафоните и самозаключването-микроключе в бравата е проблема според мен.

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 22 яну 2013 19:47

airjohn написа:ЗЗа плафоните и самозаключването-микроключе в бравата е проблема според мен.

Абсолютно. Аз имах абсолютно съшите проблеми - плафона не светеше, лампата на вратата също, и зумера не пищеше. Това е точно защото микроключето в бравата не отчита, че врата е отворена. Кофтито е че за да се стигне до това ключе, трябва да се свали бравата, а за да се свали бравата трябва да се свали кората на врата, което не е лесна работа. За самозаключването проблема също е от там. Доколкото знам някои коли имат такава опция да се самозаклюват. И щом микроключето не отчита че врата е отворена, централното сработва и заключва колата.

За елстъклата нямам идея от къде може да е :beer
Тея пичове ми оправиха микроключето щото иначе нямаше как да ми монтират алармата. :да:

Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Мнениеот lord_aggo » Съб 26 яну 2013 19:23

Здрасти,

Благодаря много! И аз отидох при момчетата и останах много доволен. Оказа се микроключето.

Поздрави,
Стеф

Jblaze
Автомобил: Seat Leon
Двигател: 1.9 TDI ALH

Мнениеот Jblaze » Сря 13 фев 2013 10:14

Колега,
Можеш ли да ме ориентираш колко пари излезна ремонта, че и аз имам сходни проблеми с предна дясна врата?
Благодарско :).

ПС имам и проблем със задна лява от ден-два не се заключва с централното, нито с алармата, а само от палчето на самата врата. И това ли е проблем с микроключето?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”