глобавят за затъмнени стъкла???
-
- Автомобил:
- Двигател:
глобавят за затъмнени стъкла???
Здравейте колеги!От доста време карам моя пассат със затъмнени стъкла обаче оня ден един познат който работи в кат ми каза че са глобявали за тези затъмнени стъкла
,от 4 години съм с тези стъкла доста пъти са ме спирали катаджиите обаче до сега не са ми правили никаква забележка за стъклата,вие какво ще кажете по въпроса?

Re: глобавят за затъмнени стъкла???
За кои стъкла говориш ?
За стъклата на предните врати или за тези на задните врати + багажното стъкло ?
За стъклата на предните врати или за тези на задните врати + багажното стъкло ?
Аз като си регистрирах колата стъклата са били затъмнени с фолио. А си мислех, че е фабрично (тооолкова добре са го направили
). Става въпрос за задните врати. Случих се да ме провери някакъв началник и ме накара да ги скъсам
Всички мене ме гледаха. И тогава ми каза, че са тотално забранени, а дори и да има затъмняване, трябва да е с 85% пропускливост на светлина, за да може когато се доближи служител на реда, да може вижда кой и какво има на задните седалки. Фабрично затъмнените стъкла естествено не попадат в тази графа
Та аз като си мисля, по-скоро зависи от конкретният полицай. Мои приятели никога не са яли глоба заради това фолио.

Та аз като си мисля, по-скоро зависи от конкретният полицай. Мои приятели никога не са яли глоба заради това фолио.
Пълни глупости.
Той да виждал какво има на задните седалки
Какво си вожиш в колата си е абсолютно твоя работа и това дали искаш да покажеш или да не го покажеш пак си е твое право.
При наличието на ДВЕ огледала, можеш да си сложиш и 5 мм. ламарина, за да бъдеш предпазен от вражески куршуми, ако щеш.
При баничарките какво прави ?Кара собственика да реже ламарината, за да види какво вози ли ?
Той да виждал какво има на задните седалки

Какво си вожиш в колата си е абсолютно твоя работа и това дали искаш да покажеш или да не го покажеш пак си е твое право.
При наличието на ДВЕ огледала, можеш да си сложиш и 5 мм. ламарина, за да бъдеш предпазен от вражески куршуми, ако щеш.
При баничарките какво прави ?Кара собственика да реже ламарината, за да види какво вози ли ?
В законна точно и ясно е написано че:
при наличи на огледала за задно виждане е разрешено затъмняването на задните странични и задното панорамно стъкло.
Може да си ги затъмнявате колкото искате
при наличи на огледала за задно виждане е разрешено затъмняването на задните странични и задното панорамно стъкло.
Може да си ги затъмнявате колкото искате

Факт е, че ме накара да скъсам фолиото на задните врати пред сумати полицаи. Аз и без т'ва не харесвам такива неща, та псувах стария собственик и ги махнах. Чак след това отиде да ми подпише талона... изрод... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
gamble написа:Факт е, че ме накара да скъсам фолиото на задните врати пред сумати полицаи. Аз и без т'ва не харесвам такива неща, та псувах стария собственик и ги махнах. Чак след това отиде да ми подпише талона... изрод...
Това колегата което е казал наистина е факт защото същия човек от кат ми спомена за подобна история
Вчера ме спираха, нищо никой не ми е казал за стъклата, че са ми затъмнени. Даже карах 1 огромен лист микровелпапе дето закриваше всичко и полицая само ми каза да внимавам докато карам, това беше...
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
Колко пъти още ще се дъвчи тази тема....
KadROo написа:Колко пъти още ще се дъвчи тази тема....
така е, има си закон.
Ако някой ви философства цитирайте им член и точка и толкова.
То на тоя принцип утре някой ще ви накара да си махнете капака на багажника, че не се вижда кво носите иначе.
passat8989 написа:gamble написа:Факт е, че ме накара да скъсам фолиото на задните врати пред сумати полицаи. Аз и без т'ва не харесвам такива неща, та псувах стария собственик и ги махнах. Чак след това отиде да ми подпише талона... изрод...
Това колегата което е казал наистина е факт защото същия човек от кат ми спомена за подобна история
Попитай твоят човек дали е нормално следното:
Тогава като подавах документи за да прехвърля колата върху себе си (самата кола я взех регистрирана с номер и т.н.) една тъпа служителка ми каза:
"Г-не вашата кола е на по-малко от 10 год. и ще се наложи началника да я погледне"
Всички... включително и аз останахме с отворена уста

Да не говоря, че оня я гледаше под лупа... все едно е престъпно да си вземеш кола на 5-6 години...

- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Абе хора, какво са ви причинили?
Ако това става в Кърджали (съдя по подписа) този ви е направил на маймуни за да си прави кефа. Затова са ви гледали всички полицаи, защото са се забавлявали.
Този явно си мисли, че е местния феодал и коли и беси.
Търсете си правата! Да ти покаже цитат от закона, който го изисква! Иначе жалба до неговия началник (всеки има началник, дори началника на местен КАТ).
Сега имаш законното право да го осъдиш.
Коли под 10г да ги видел "началника"? Що, щото да видят дали е хубава или не?
Пълни глупости!
ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!
Ако това става в Кърджали (съдя по подписа) този ви е направил на маймуни за да си прави кефа. Затова са ви гледали всички полицаи, защото са се забавлявали.
Този явно си мисли, че е местния феодал и коли и беси.
Търсете си правата! Да ти покаже цитат от закона, който го изисква! Иначе жалба до неговия началник (всеки има началник, дори началника на местен КАТ).
Сега имаш законното право да го осъдиш.
Коли под 10г да ги видел "началника"? Що, щото да видят дали е хубава или не?
Пълни глупости!
ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Тука вярно ни правят на маймуни.Наскоро регистрирахме кола на баща ми.Номера на двигателя да не казвам къде наврян и не се чете.Викат търкай .Почвам едно бъркане търкане нищо се не види.Викам отивам до близката автомивка да я пръснат.Тя не работи
.до друга не ми се ходи че без номера веднага ще се зачекнат милиционерите...По едно време вече взех да се изнервям много сериозно .Баща ми чак се притесни като знае колко ми е "лабаво" релето.Викам писна ми давайте телефона на началника да идва да го види той или да я пишат "не се чете". Ония служител чак се разтрепери като му казах така.Веднага викнаха едно по младо момче.То започна да търка и след 5 секунди вика готово... Написа го на един лист и край.Мисля си това да търкаме и да търсим номера не е наша работа май.

Тука в Кърджали са си идиоти от класа... то с връзки и познати са всичките. За мен лично това е първа кола и първо отиване в КАТ за прехвърляне и не знаех кое как е
Е поне така разбрах, че не е крадена или нещо от сорта, че доста обстоен преглед направи оня маймун
Накратко... фолиото не е проблем значи

Е поне така разбрах, че не е крадена или нещо от сорта, че доста обстоен преглед направи оня маймун

Накратко... фолиото не е проблем значи

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Никакъв проблем не е фолиото. Както и никаква гаранция няма, че колата не е крадена ако само "началника" я е гледал и се е кефил как късаш фолиото.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”