Дизел на Газ, някой да е пробвал?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Banicharka
Автомобил:
Двигател:

Дизел на Газ, някой да е пробвал?

Мнениеот Banicharka » Съб 09 фев 2013 16:22

Дизел на Газ (да дизел на газ), някой от форума пробвал ли е или виждал ли е такава система? Чувал съм, че сваля разхода, вдига мощността и същевременно увеличава ресурса на двигателя.
От един друг форум...
"Вече има газов инжекцион за дизел
Монтиран е на Берлинго 1.9 Д
разход на берлингото преди поставянето на ГИ 9/100 градско при 7/100 по норматив
след поставянето на ГИ разхода е 2/100 до 3.5/100 дизел и средно 3/100 до 4/100 пропан бутан
като рекорда е 0.8/100 дизел срещу 4.2/100 пропан бутан (извън градско).

С газовата инжекция са навъртени над 3000 км но определено има доста голям икономически ефект
колата е служебна и обикновенно се кара с "мръсна газ" така че е възможно разхода да падне още...
ГИ е прототип и все още се тества и донастройва
За сметките необходими за подаването на пропан-бутан се грижи 32 битов DSP процесор а за управлението на подаването на нафта е предвиден 16 битов процесор. Таблиците за пропан бутана са 16*12 и 2 по 8*8
Има колеги от форума които са го виждали това "животно" на живо , а след понеделник който пожелае може да го види и сам
А за невярващите - ако си заредят гориво може и да се уверят сами в написаното за разхода.
Забелязани проблеми:
Конденз по гърнетата, по висока работна температура, повишена мощност (лесно превърта гуми дори и на 2-ра), разправии при зареждане на газ.
Продължават изпитанията все още и се подготвя нова електроника с подобрени характеристики (ще се поддържат и 6 и 8 цилиндрови двигатели)

Нека не звучи като реклама а като решение срещу скъпата цена на горивата
"

Някой ако знае къде може да се сложи такава газова уредба или газов инжекцион на дизел нека да пише.
Интересно ми е защото ми се очертава да пътувам около 100,000 километра годишно с дизелова кола.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: Дизел на Газ, някой да е пробвал?

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 09 фев 2013 17:16

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”