Ексцентрични болтове?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Ексцентрични болтове?

Мнениеот PuShE_ » Пет 08 фев 2013 15:20

Колеги,предстои ми покупка на джанти 5х98 а аз съм с главини 5х100,не искам да разпробивам главините,а за джантите все още не знам дали ще е възможно,та питането ми е някой ползвал ли е такива болтове,от къде ги е вземал и колко струват,или поне да ми даде някакви координати на някой стругар който може да ги изработи,от варна съм но не е проблем стругаря да е от друг град и да се пратят по еконт :icon_rolleyes

Потребителски аватар
величков
Автомобил: VW vento
Двигател: ahu-1996

Re: Ексцентрични болтове?

Мнениеот величков » Пет 08 фев 2013 19:32

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 08 фев 2013 19:49

Ексцентричните болтове ще ти свършат работа само ако ги нагласиш в правилната позиция и после ги набиеш с големия чук. Ако смяташ да ги въртиш с ключ, както правят в наше село ефекта от ексцентритета ще е по-скоро отрицателен.
Аз съм слагал такива джанти с нормални болтове и не съм имал проблеми, но в дебелите книги пише друго.
Поне централния отвор гледай да съвпада, той е по-важен от междуболтовото разстояние.
При подобна употреба болта се натоварва несиметрично и има риск на подложената на опън страна да се образуват пукнатинки, които могат да доведат до изненадващо скъсване на болта

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 08 фев 2013 19:57

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Съб 09 фев 2013 17:37

величков написа:провери при тези
http://www.etebg.com/autospares/catalogue.html

Звъннах,искат по 3.50лв на парче,демек 70 кинта само за болтове,което ми идва в повечко,за фланци искат по 100лв на брой,май ще се ходи до стругар да видим колко ще иска за 4-ри фланеца,все още остава надеждата да се доразпробие джантата до 5х100,пък ако не други джанти ще се търсят... :banghead
ktamen написа:Ексцентричните болтове ще ти свършат работа само ако ги нагласиш в правилната позиция и после ги набиеш с големия чук. Ако смяташ да ги въртиш с ключ, както правят в наше село ефекта от ексцентритета ще е по-скоро отрицателен.
Аз съм слагал такива джанти с нормални болтове и не съм имал проблеми, но в дебелите книги пише друго.
Поне централния отвор гледай да съвпада, той е по-важен от междуболтовото разстояние.
При подобна употреба болта се натоварва несиметрично и има риск на подложената на опън страна да се образуват пукнатинки, които могат да доведат до изненадващо скъсване на болта

Централния е 58,ще се први на 60 и с фтулки,това е ясно,по-големия проблем ще са тея болтове :banghead
ПС:някой да знае да се продават някаде фланци или такива болтове 2-а ръка :icon_confused

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 09 фев 2013 21:15

Явно са ги вдигнали болтовете при Ете. Аз като взимах преди 3 години бяха по 2,50лв. бройката обикновените раздвижени, а секретните раздвижени бяха малко по-скъпи. Но цената пак е по-добра от раздвижените болтове на OZ в Маргел примерно. Ти къде звъня на ЕТЕ, директно при производителя в Долна Оряховица или на някой от дистрибуторите в София, защото при тези в София цената е завишена поне с лев на болт отгоре. Иначе при италианските автомобили се котират доста такива болтове защото те повечето са на 4/5х98 и като си харесат джанти 4/5х100 и си взимат такива болтове. Можеш да провериш във форума на Алфа, Фиат или Ланча дали няма нещо за теб.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пон 11 фев 2013 18:25

На производителя звънях...а за ланча или фиат форумите не се бях сещал,но както и да е,най-вероятно джантите които харесах няма да се търкалят на мойта бангия,на фотошоп-а нещо не ми се връзват като визия и май ще търся юбилярки,благодаря на отзовалите се,пък ако все пак ги купя ще споделя кое как откъде :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”