:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Наказателно постановление - и сега какво?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Наказателно постановление - и сега какво?

Мнениеот Anbuch » Нед 15 окт 2006 11:26

Точно когато се променяха нещата от това глобата с фиш да се заплаща с данъците към някакъв друг си начин ми чукнаха един фиш за 10 лв ( изпреварвах на непрекъсната линия). Грабнах го довален ,щото първо искаха да ми пишат акт ( абе нагло си искаха пари ама не им дадох ) и вообще не го погледнах щото си мислех ,че с данъците... Вчера си чистих жабката от боклуците събирани с години и като видях на него пише ,че ако не съм го бил платил до 7 дни влизало в сила наказателно постановление. Минала е повече от половин година и никой не ме е потърсил. Нямам представа какво значи наказателно постановление. Винаги карам по един и същи маршрут и знам къде се крият "бирниците" и затова нямам опит с тези глоби. Общо за 8 - години ( към 100 000 км ) имам един фиш и това ми е вторият.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 15 окт 2006 15:40

ами аз имам фишове от преди 5 години и никой не ме е потърсил за нищо.карай си смело. :lol:

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Нед 15 окт 2006 20:26

е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места в Приморско преди 2-3 месеца. На него също пише да се плати в 7-дневен срок по адрес на някаква си банка в полза на Община Приморско и там още глупости, общо взето дрън-дрън на кутийки :lol:
та въпроса ми е: а пак такива наказателни постановления по друг начин ли стоят или също имат давност и са като актовете когато ти взимат талона на книжката :gruebel

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 16 окт 2006 9:49

vekatap написа:На него също пише да се плати в 7-дневен срок по адрес на някаква си банка в полза на Община Приморско и там още глупости, общо взето дрън-дрън на кутийки :lol:

Това вече е съвсем друго!!! Теб са те "отарашили" някаква си Общинска Полиция на Приморско , те действат бързо. Веднъж баща ми като си беше паркирал аудито пред блока в който живее , намери на чистачката фиш за 15 лв за някакво нарушение което е извършила колата му когато него го е нямало mhihi и тя си е стояла мирно и кротко пред блока. Фишът беше от общинска полиция Хасково и на него пишеше номера на колата , часът в който е направила нарушението и някакъв си там ,член ( един от тия трите дето само тях ги знаят де ). Бащата веднага отиде да се усведоми какви ги е "надробила" колата му без да му каже ,но се оказа ,че предните му две гуми били спрени вурху трева ( райграс който съседът посади ) и затова фишче.

Въпросът ми е къде се плащат сега фишовете , щом вече не са с данъците? И вообще какво става ако не ги платиш?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 16 окт 2006 10:36

За сега спокойно. Никъде не се събират.Който е мераклия си ги привежда по банкова сметка.
Но това не трябва да ви кара да не спазвате разумно поставените знаци и да паркирате на тротоара, та пешеходците да слизат на пътното платно...

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 16 окт 2006 13:53

vekatap написа:е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места

И аз имам някакъв подобен.
За нарушаване на реда и спокойствието или нещо подобно... пак за 50 кинта... от преди 2 години и половина... нищо не съм плащал, нищо не са искали.
Но това наказателно постановление идва след като са ти написали акт мисля.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 16 окт 2006 13:56

изчакайте да дойде призовката за доброволно изпълнение от агенция за държавни вземания...ако дойде....

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Вто 17 окт 2006 12:59

kotse_botse написа:
vekatap написа:е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места

И аз имам някакъв подобен.
За нарушаване на реда и спокойствието или нещо подобно... пак за 50 кинта... от преди 2 години и половина... нищо не съм плащал, нищо не са искали.
Но това наказателно постановление идва след като са ти написали акт мисля.

да така е, писаха ми и акт ама оня "чичко полицай" ми каза след като се убеди че не съм пък чак толкова виновен, а просто като формалност трябва да ми напише нещо, за да се отчете все пак там... и ми каза: "абе, то тва нещо и тоя акт я ти пристигнат там по местоживеене, я не, така че си свиркай и тва е" :lol: :lol: :lol:
и ся изведнъж ми пристига писмо с някви сметки, някви банкови кодове, чудесии, та затова се ошашках .... ама квото е, нищо няма да бързам да плащам, пък ще видим :lol:

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Вто 17 окт 2006 19:53

Колега освен ад си го преместиш от единия крачол в другия, друго недей да правиш :lol: :lol: С тия постановления дето влизали в сила ако не платиш... плашат гаргите на село... Не знам някой да е плащал...

Интересно ми е друго. Комшията си смени регистрацията на форда с нова и де факто е с нов номер от неколко месеца.. а той имаше глоба от общинска полиция за това че спирал в зелени площи (още със стария номер) и на стъклото му бяха залепили листче да се яви незнам къде си и да си плати...те му нямат данните от личната карта като при акт или фиш. А всъщност вече няма такава кола с тоя номер? Как ще си земат парите? :lol:
:?: На мен също ми бяха лепили такива простотии това лято в морската гради в Варна, отебах ги оттогава ни вест ни кост....

Popeye16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeye16 » Пет 20 окт 2006 12:04

Доберман.....ти нали не си мислиш че като си е сменил номера и вече неможе да се разбере колата преди с какъв номер е била.Все едно ти да я продадеш твойта на някой и после да не се знае,че е била твоя:)Един човек с български корени е измислил компютъра.Та там в компютрите на пътна полиция има и история на регистрацията.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 08 фев 2007 10:46

Та такааа....
Вчера ми дойде съобщението за Акт от Общинска полиция за неправилно паркиране. 20 кинта!
Изчетох темата и видях напътствията (забрави!), ама... има ли някакви промени и трябва ли да се притеснявам, ако 'забравя' да отида?
Принципно, двуомя се! Гледам винаги да съм изряден! Ама в целия квартал, дето обиколих 3 пъти нямаше място в нито един от платените паркинги, спрях точно за 4 минути и то на място, дето просто няма как да караш: беше 'вдлъбнатина' в тротоара, следваща след завой на 20 м. преди това.
И намираща се на точно 6 м. от входа на наказателния паркинг! :oops:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 08 фев 2007 11:21

Сканирай го да го погледнем.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 08 фев 2007 11:22

контролния талон нали е в теб :twisted: ?!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 08 фев 2007 11:23

Ми... утре ще да е.
Сега съм на работа, а гаранция, че не си го нося с мен! :lol:
k22 написа:контролния талон нали е в теб :twisted: ?!

Да, в мен е. Няма да има точки.
Написано е "Покана за доброволно заплащане" по акт, 'нам си кой... Акта май го нямам, знам ли. Иначе помня, че подписвах.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 08 фев 2007 11:28

radotom написа:Акта май го нямам, знам ли. Иначе помня, че подписвах.

Е, дееееее!!! :beat_butt2

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”