Наказателно постановление - и сега какво?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Наказателно постановление - и сега какво?
Точно когато се променяха нещата от това глобата с фиш да се заплаща с данъците към някакъв друг си начин ми чукнаха един фиш за 10 лв ( изпреварвах на непрекъсната линия). Грабнах го довален ,щото първо искаха да ми пишат акт ( абе нагло си искаха пари ама не им дадох ) и вообще не го погледнах щото си мислех ,че с данъците... Вчера си чистих жабката от боклуците събирани с години и като видях на него пише ,че ако не съм го бил платил до 7 дни влизало в сила наказателно постановление. Минала е повече от половин година и никой не ме е потърсил. Нямам представа какво значи наказателно постановление. Винаги карам по един и същи маршрут и знам къде се крият "бирниците" и затова нямам опит с тези глоби. Общо за 8 - години ( към 100 000 км ) имам един фиш и това ми е вторият.
- vekatap
- Автомобил: Lupo
- Двигател: AUA
- Контакти:
е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места в Приморско преди 2-3 месеца. На него също пише да се плати в 7-дневен срок по адрес на някаква си банка в полза на Община Приморско и там още глупости, общо взето дрън-дрън на кутийки
та въпроса ми е: а пак такива наказателни постановления по друг начин ли стоят или също имат давност и са като актовете когато ти взимат талона на книжката

та въпроса ми е: а пак такива наказателни постановления по друг начин ли стоят или също имат давност и са като актовете когато ти взимат талона на книжката

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
vekatap написа:На него също пише да се плати в 7-дневен срок по адрес на някаква си банка в полза на Община Приморско и там още глупости, общо взето дрън-дрън на кутийки![]()
Това вече е съвсем друго!!! Теб са те "отарашили" някаква си Общинска Полиция на Приморско , те действат бързо. Веднъж баща ми като си беше паркирал аудито пред блока в който живее , намери на чистачката фиш за 15 лв за някакво нарушение което е извършила колата му когато него го е нямало

Въпросът ми е къде се плащат сега фишовете , щом вече не са с данъците? И вообще какво става ако не ги платиш?
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vekatap написа:е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места
И аз имам някакъв подобен.
За нарушаване на реда и спокойствието или нещо подобно... пак за 50 кинта... от преди 2 години и половина... нищо не съм плащал, нищо не са искали.
Но това наказателно постановление идва след като са ти написали акт мисля.
- vekatap
- Автомобил: Lupo
- Двигател: AUA
- Контакти:
kotse_botse написа:vekatap написа:е а аз пък онзи ден получих някакво наказателно постановление и глоба в размер на 50лв за непристойно държане на обществени места
И аз имам някакъв подобен.
За нарушаване на реда и спокойствието или нещо подобно... пак за 50 кинта... от преди 2 години и половина... нищо не съм плащал, нищо не са искали.
Но това наказателно постановление идва след като са ти написали акт мисля.
да така е, писаха ми и акт ама оня "чичко полицай" ми каза след като се убеди че не съм пък чак толкова виновен, а просто като формалност трябва да ми напише нещо, за да се отчете все пак там... и ми каза: "абе, то тва нещо и тоя акт я ти пристигнат там по местоживеене, я не, така че си свиркай и тва е"

и ся изведнъж ми пристига писмо с някви сметки, някви банкови кодове, чудесии, та затова се ошашках .... ама квото е, нищо няма да бързам да плащам, пък ще видим

- Dobermansp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега освен ад си го преместиш от единия крачол в другия, друго недей да правиш
С тия постановления дето влизали в сила ако не платиш... плашат гаргите на село... Не знам някой да е плащал...
Интересно ми е друго. Комшията си смени регистрацията на форда с нова и де факто е с нов номер от неколко месеца.. а той имаше глоба от общинска полиция за това че спирал в зелени площи (още със стария номер) и на стъклото му бяха залепили листче да се яви незнам къде си и да си плати...те му нямат данните от личната карта като при акт или фиш. А всъщност вече няма такава кола с тоя номер? Как ще си земат парите?
На мен също ми бяха лепили такива простотии това лято в морската гради в Варна, отебах ги оттогава ни вест ни кост....

Интересно ми е друго. Комшията си смени регистрацията на форда с нова и де факто е с нов номер от неколко месеца.. а той имаше глоба от общинска полиция за това че спирал в зелени площи (още със стария номер) и на стъклото му бяха залепили листче да се яви незнам къде си и да си плати...те му нямат данните от личната карта като при акт или фиш. А всъщност вече няма такава кола с тоя номер? Как ще си земат парите?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Доберман.....ти нали не си мислиш че като си е сменил номера и вече неможе да се разбере колата преди с какъв номер е била.Все едно ти да я продадеш твойта на някой и после да не се знае,че е била твоя:)Един човек с български корени е измислил компютъра.Та там в компютрите на пътна полиция има и история на регистрацията.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Та такааа....
Вчера ми дойде съобщението за Акт от Общинска полиция за неправилно паркиране. 20 кинта!
Изчетох темата и видях напътствията (забрави!), ама... има ли някакви промени и трябва ли да се притеснявам, ако 'забравя' да отида?
Принципно, двуомя се! Гледам винаги да съм изряден! Ама в целия квартал, дето обиколих 3 пъти нямаше място в нито един от платените паркинги, спрях точно за 4 минути и то на място, дето просто няма как да караш: беше 'вдлъбнатина' в тротоара, следваща след завой на 20 м. преди това.
И намираща се на точно 6 м. от входа на наказателния паркинг!
Вчера ми дойде съобщението за Акт от Общинска полиция за неправилно паркиране. 20 кинта!
Изчетох темата и видях напътствията (забрави!), ама... има ли някакви промени и трябва ли да се притеснявам, ако 'забравя' да отида?
Принципно, двуомя се! Гледам винаги да съм изряден! Ама в целия квартал, дето обиколих 3 пъти нямаше място в нито един от платените паркинги, спрях точно за 4 минути и то на място, дето просто няма как да караш: беше 'вдлъбнатина' в тротоара, следваща след завой на 20 м. преди това.
И намираща се на точно 6 м. от входа на наказателния паркинг!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”