Колеги, случая е следния с две думи:
Направиха ми фиш със стойност 50лв, от преди 11 месеца, платих си го в оказаното време (седмица), но задължението ми продължава да седи като НЕ платено. (някой лейтяин не си е свършил работата)
1. Сега дойде ред да пускам малкия на градина и не мога да си взема документ с чисто досие, защото имам висящо задължение, което всъщност съм платил.
Подал съм молба с приложено копие на платежното от 16 януари тази година и още няма отговор от ГДНП.
Искам съвет дали да търся адвокат да разрешим този казус по съдилища или да си стоя и да чакам новото правителство след месец-два да ми пратят отговор, че аджеба съм с чисто досие без задължения.
2. Кандидатствам за кредит, като банката ми иска разбира се чисто досие без задължения към държавата
Очаквам коментари и дали някой се е сблъсквал с подобен казус.

Платен фиш, който не е отразен с плащане
- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
Re: Платен фиш, който не е отразен с плащане
Макар, че не мога да ти помогна с конректно решение, просто мога да споделя, че и аз имах такъв случай.
При мен беше фиш за 10 лева, че не си нося гражданската в колата. Платих по електронен път и след няколко месеца ако не ме лъже паметта дойда писмо от НАП, че заради неплатено задължение можели да ме съдят, запор на имоти и разни други такива неща.
Съответно се обадих на съдията-изпълнител, който беше подписал писмото, отидох при него, попълних молба, представих като теб копие от платежното и ми дадоха просто едно номерче за молба мисля. От тогава ни вест ни кост, но е факт, че не съм получил повече такива писма, което ме навежда на мисълта, че са ми изчистили задължението.
При мен беше фиш за 10 лева, че не си нося гражданската в колата. Платих по електронен път и след няколко месеца ако не ме лъже паметта дойда писмо от НАП, че заради неплатено задължение можели да ме съдят, запор на имоти и разни други такива неща.
Съответно се обадих на съдията-изпълнител, който беше подписал писмото, отидох при него, попълних молба, представих като теб копие от платежното и ми дадоха просто едно номерче за молба мисля. От тогава ни вест ни кост, но е факт, че не съм получил повече такива писма, което ме навежда на мисълта, че са ми изчистили задължението.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Платен фиш, който не е отразен с плащане
съвет - пазете си всички бележки от плащанията за100г назад. Тия служби са в началото на 20 ти век.
Особено с пък данък към Обшината.Имам 1 кола пропдадена 2001г отчислена си е . По някое време цъфва,че и дължа данък - нося бележките, отбелязват и ок. Мине някоя година и опа - дължите данък. Миналата и по-миналата година - не дължат. Тази година отивам да плащам и опа дълбжите данък
, може да платите само от 5г насам
Е как нали е отписана , няма такова нещо. На др ден нося пак бележката -ок - ама ще видим догодина пак как ще е
Особено с пък данък към Обшината.Имам 1 кола пропдадена 2001г отчислена си е . По някое време цъфва,че и дължа данък - нося бележките, отбелязват и ок. Мине някоя година и опа - дължите данък. Миналата и по-миналата година - не дължат. Тази година отивам да плащам и опа дълбжите данък

Е как нали е отписана , няма такова нещо. На др ден нося пак бележката -ок - ама ще видим догодина пак как ще е

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”