Прегледи в Германия?
- iMEXX
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AWT
Прегледи в Германия?
Нека хора запознати да ми дадат отговор на един спор. Споря с баща ми дали ако в Германия не си ли минал сервиз и непредставиш докумен неможеш да минеш преглед. Баща ми иска да ме убеди, че за най малкото нещо като смяна на амортисор или накладки аз тряба мина през сервиз защото на мен са ми явно вързани ръцете и немога да си ги сменя сам! Вярно ли е това или не?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Прегледи в Германия?
Има една друга подробност. Че за разлика от тук, в немско не можеш да си ремонтираш колата на тротоара или пред блока. Защото там пишат глоби за такива прояви. Щеш-не щеш ще идеш в сервиз
Инак тамошния ТУВ можеш да го минеш само с технически изправен автомобил.
С амортисьор/и за смяна ще те върнат най-вероятно.

Инак тамошния ТУВ можеш да го минеш само с технически изправен автомобил.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
С две думи, ако имаш гараж, и не си вързан с белезници на ръцете, можеш сам да си ги смениш и да минеш прегледа в Германия, ако питат къде си ги сменял, можеш да покажеш касовата бележка за покупката на амортисьорите, но ако нямаш гараж, по-добре посети сервиз, както е казал колегата над мен, ще имаш ядове!
Общо взето в белите държави, тротоарни майстори липсват!
Общо взето в белите държави, тротоарни майстори липсват!

- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Всичко може да си правиш сам само не е и на патя както казва колегата горе, щот си глобен веднага. Иначе тоя ТЮВ си зависи много от инженера дето ще гледа колата некои гледат под лупа други претупват и така, ама като цяло качеството е доста нива над нашия преглед дето чичо ти който е виждал коли само отгоре и никога не е разглабал или пък учил за тях се опитва да прави преглед.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То и с гараж не е сигурно дали пак не могат да те изклатят, щото някой съвестен комшия може да се обади да дойдат на място да те проверят... Не зная как стои законово там проблемът с ремонтите в собствен гараж 

- blade84
Ми ако си в твоя собственост и не вдигаш шум няма проблем, аз съм тук от 2 год и съм правил ремонти така в двора, а и съм виждал и германците си правят. В сервизите е ужас да влезнеш за накладки и сервиз масла и диагностика на една обикновенна кола кат некой пасат 1.9 е от 500 евро нагоре. По добре да си ходиш с рейса на работа. 

Последна промяна от gr_kanev на Пет 15 мар 2013 10:19, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !
- iMEXX
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AWT
Явно са им строги изискванията, но и баща ми де разбрал де не - "разбираш ли не е ли минала колата ти сервиз и нямаш докумен няма как да минеш преглед". Благодаря за отговорите.
- blade84
Не е точно така. Отиваш да ТЮВ и там има сервизен инженер който прави само оглед да види колата дали е добре според него ако е наред ти подписва и така. Ако не е наред ти казва какво трябва да се смени за да ти подпише а ти къде ще го смениш него не го интересува, важно е като дойдеш при него следващия път да е наред. И имаш и срок един месец до другия ТЮВ да си оправиш проблема иначе ти спира колата от движение.
Последна промяна от gr_kanev на Пет 15 мар 2013 10:19, променено общо 1 път.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги като не знете нещо, по-добре не заблуждавайте.
Всичко можеш да си смениш сам, щом имаш нужните умения. Даже има сервизи, в които срещу няколко евро на час може да ползваш апаратурата и да си подмениш всичко сам. Такива има в почти всички градове с население над 50 000 човека.
Глоби се налагат ако оставиш отпадъци около мястото на ремонта (когато е извън сервиз). В някои провинции глобяват дори ако имаш теч на масло и оставиш няколко капки на мястото където си бил паркирал.

С такова "приспособление" може да си смениш маслото сам. Продават ги дори в Кауфланд. И да, немците си ги купуват и си сменят маслото сами в гаража.
Всичко можеш да си смениш сам, щом имаш нужните умения. Даже има сервизи, в които срещу няколко евро на час може да ползваш апаратурата и да си подмениш всичко сам. Такива има в почти всички градове с население над 50 000 човека.
Глоби се налагат ако оставиш отпадъци около мястото на ремонта (когато е извън сервиз). В някои провинции глобяват дори ако имаш теч на масло и оставиш няколко капки на мястото където си бил паркирал.

С такова "приспособление" може да си смениш маслото сам. Продават ги дори в Кауфланд. И да, немците си ги купуват и си сменят маслото сами в гаража.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”