Здравейте-Откраднати ключове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
dacko989
Автомобил:
Двигател:

Здравейте-Откраднати ключове

Мнениеот dacko989 » Нед 17 мар 2013 22:24

НЕ съм много запознат с нещата и незнам има ли я тази тема но имам проблем преди 2 дена ми откраднаха клюовете от колата Пасат 1997 год б4 и документ не важен но на които все пак съществува мойто име,зато питам какво трябва да направя кое е наи добре свързано с ключа,и как, всички съвети са полезни благодаря...

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Здравейте-Откраднати ключове

Мнениеот siso_k » Нед 17 мар 2013 23:22

Ако имаш каско, веднага уведоми ПИСМЕНО застрахователя, като си вземи входящ номер на копие от уведомлението.

Иначе :arrow смяна на бравите.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 18 мар 2013 7:59

Не заблуждавай колегата.Веднага след като се уведоми застрахователя следва задължително предписание за смяна /пренареждане/ на ключалката ако искаш да важи каското. :banghead Просто си направи нов ключ.

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 18 мар 2013 8:09

Stif написа:Не заблуждавай колегата.....

С кое съм го заблудил по-точно?????

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 18 мар 2013 11:30

С това, че трябва ВЕДНАГА да уведоми застрахователя.От това следва задължителна смяна на брави,огледи при застрахователя,не дай Бог ако ти откраднат след това и колата ще гледат и разследват щетата под лупа и т.н.Спокойно може да не уведомява застрахователя, а да си извади нов ключ и си спести всичко по-горе.Всичко това, ако има КАСКО разбира се.Ако няма, сам си решава да сменя ли бравите/пренарежда/.Ако се съмнява, че кражбата на ключа е с цел последваща кражба на колата естествено е добре да смени бравите. Една смяна на 3 брави /пренареждане/ плюс ключове са си пари.
Веднага може да се уведоми полицията за кражбата, ама дали има смисъл си решаваш сам.....Полицията се уведомява задължително, когато са ти откраднати лична карта, книжка и т.н.особено за личната карта за да не те боли глава после :banghead То и това не е 100% гаранция ама все пак има значение.
Надявам се да си разбрал защо.

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 18 мар 2013 12:19

Не правилно това, което си написал колега по ред причини. Сега съм на работа обаче и нямам време да напиша защо, но довечера ще го напиша.

ПС: Не се заяждам, просто имам опит в тая сфера точно с такива и други подобни казуси :th_up

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 18 мар 2013 13:56

Приятелю, ние с теб май не се разбираме какво си говорим. Наистина ако човека има каско, когато си загуби или му откраднат ключа от колата е длъжен да съобщи за това на застрахователя и ако не го направи и му откраднат колата след това - няма обезщетение. Това, което искам да посъветвам колегата dacko е да прецени дали да съобщи на застрахователя или не.Ако го направи застрахователят ще го задължи да си смени /пренареди/ бравите и т.н. Ако обстоятелствата около кражбата са такива, че вероятно целта на крадеца не е бил ключа, а просто е откраднал това, което е намерил, е по-добре да не съобщава за да си спести пари, време и евентуални проблеми. Ако пък колегата няма каско, с теб само си приказваме.
Незнам какъв опит имаш, но аз работя повече от 20 години в застраховането.

Потребителски аватар
siso_k
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пон 18 мар 2013 17:35

Stif написа: Ако обстоятелствата около кражбата са такива, че вероятно целта на крадеца не е бил ключа, а просто е откраднал това, което е намерил, е по-добре да не съобщава за да си спести пари, време и евентуални проблеми.

Здрасти колега,

разбирам те идеално. Но какво може да стане - След 2 мес. примерно (недай си Боже) крадат колата. Колега отива да заяви щетата. Във уведомлението пише, че е загубил ключа, без да съобрази, че не го е обявил и хоп - изненада - застрахователя отказва.

Освен това като се прави каско ключовете се снимат - като представи ключ който е различен веднага застрахователя ще се осети, че има нещо и пак няма да плати.

Откази за изгубен и необявен ключ не издържат в съда, щото няма как да се докаже, че именно с изгубения или откраднат ключ е открадната и колата - връзката е косвена, не пряка, което не е достатъчно. Но това е излишно главоболие време, нерви и пари за водене на такова дело. съд практика е констатна в тази насока.

Не ми кой знае колко дълъг опита като време, но като случай съм имал доста - от голфове за по 6000 до Х5-ци и Х6-ци за по 150 000. И то не само за откраднати ключове, ами и за несъответстващи нарези, несъответствия паметта наключа и какво ли още не.

Не си приказваме само. Утре ще има колега със същия проблем и за него ще е полезна информацията.

Поздрави :th_up

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Вто 19 мар 2013 2:24

Добре де, кой луд ще се навие да му снимат ключа, че нали по-снимката може да се направи дубликат!
Решаваш да смениш застрахователната компания и пичовете от старата решават да запрашат с твоята кола? :screwy
Какво правим тогава?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”