Здравейте-Откраднати ключове
Здравейте-Откраднати ключове
НЕ съм много запознат с нещата и незнам има ли я тази тема но имам проблем преди 2 дена ми откраднаха клюовете от колата Пасат 1997 год б4 и документ не важен но на които все пак съществува мойто име,зато питам какво трябва да направя кое е наи добре свързано с ключа,и как, всички съвети са полезни благодаря...
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Здравейте-Откраднати ключове
Ако имаш каско, веднага уведоми ПИСМЕНО застрахователя, като си вземи входящ номер на копие от уведомлението.
Иначе
смяна на бравите.
Иначе

Не заблуждавай колегата.Веднага след като се уведоми застрахователя следва задължително предписание за смяна /пренареждане/ на ключалката ако искаш да важи каското.
Просто си направи нов ключ.

- siso_k
- Контакти:
Stif написа:Не заблуждавай колегата.....
С кое съм го заблудил по-точно?????
С това, че трябва ВЕДНАГА да уведоми застрахователя.От това следва задължителна смяна на брави,огледи при застрахователя,не дай Бог ако ти откраднат след това и колата ще гледат и разследват щетата под лупа и т.н.Спокойно може да не уведомява застрахователя, а да си извади нов ключ и си спести всичко по-горе.Всичко това, ако има КАСКО разбира се.Ако няма, сам си решава да сменя ли бравите/пренарежда/.Ако се съмнява, че кражбата на ключа е с цел последваща кражба на колата естествено е добре да смени бравите. Една смяна на 3 брави /пренареждане/ плюс ключове са си пари.
Веднага може да се уведоми полицията за кражбата, ама дали има смисъл си решаваш сам.....Полицията се уведомява задължително, когато са ти откраднати лична карта, книжка и т.н.особено за личната карта за да не те боли глава после
То и това не е 100% гаранция ама все пак има значение.
Надявам се да си разбрал защо.
Веднага може да се уведоми полицията за кражбата, ама дали има смисъл си решаваш сам.....Полицията се уведомява задължително, когато са ти откраднати лична карта, книжка и т.н.особено за личната карта за да не те боли глава после

Надявам се да си разбрал защо.
- siso_k
- Контакти:
Не правилно това, което си написал колега по ред причини. Сега съм на работа обаче и нямам време да напиша защо, но довечера ще го напиша.
ПС: Не се заяждам, просто имам опит в тая сфера точно с такива и други подобни казуси
ПС: Не се заяждам, просто имам опит в тая сфера точно с такива и други подобни казуси

Приятелю, ние с теб май не се разбираме какво си говорим. Наистина ако човека има каско, когато си загуби или му откраднат ключа от колата е длъжен да съобщи за това на застрахователя и ако не го направи и му откраднат колата след това - няма обезщетение. Това, което искам да посъветвам колегата dacko е да прецени дали да съобщи на застрахователя или не.Ако го направи застрахователят ще го задължи да си смени /пренареди/ бравите и т.н. Ако обстоятелствата около кражбата са такива, че вероятно целта на крадеца не е бил ключа, а просто е откраднал това, което е намерил, е по-добре да не съобщава за да си спести пари, време и евентуални проблеми. Ако пък колегата няма каско, с теб само си приказваме.
Незнам какъв опит имаш, но аз работя повече от 20 години в застраховането.
Незнам какъв опит имаш, но аз работя повече от 20 години в застраховането.
- siso_k
- Контакти:
Stif написа: Ако обстоятелствата около кражбата са такива, че вероятно целта на крадеца не е бил ключа, а просто е откраднал това, което е намерил, е по-добре да не съобщава за да си спести пари, време и евентуални проблеми.
Здрасти колега,
разбирам те идеално. Но какво може да стане - След 2 мес. примерно (недай си Боже) крадат колата. Колега отива да заяви щетата. Във уведомлението пише, че е загубил ключа, без да съобрази, че не го е обявил и хоп - изненада - застрахователя отказва.
Освен това като се прави каско ключовете се снимат - като представи ключ който е различен веднага застрахователя ще се осети, че има нещо и пак няма да плати.
Откази за изгубен и необявен ключ не издържат в съда, щото няма как да се докаже, че именно с изгубения или откраднат ключ е открадната и колата - връзката е косвена, не пряка, което не е достатъчно. Но това е излишно главоболие време, нерви и пари за водене на такова дело. съд практика е констатна в тази насока.
Не ми кой знае колко дълъг опита като време, но като случай съм имал доста - от голфове за по 6000 до Х5-ци и Х6-ци за по 150 000. И то не само за откраднати ключове, ами и за несъответстващи нарези, несъответствия паметта наключа и какво ли още не.
Не си приказваме само. Утре ще има колега със същия проблем и за него ще е полезна информацията.
Поздрави

Добре де, кой луд ще се навие да му снимат ключа, че нали по-снимката може да се направи дубликат!
Решаваш да смениш застрахователната компания и пичовете от старата решават да запрашат с твоята кола?
Какво правим тогава?
Решаваш да смениш застрахователната компания и пичовете от старата решават да запрашат с твоята кола?

Какво правим тогава?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”