Електрически скутер
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Електрически скутер
Колеги, къде в София (а и не само, но предимно там), може да се намери и закупи таквоз нещо - електрически скутер /моторче,мотопед/. Но да не е от ония съвсем малките, дето ги дават под наем на хлапетата по морето. Значи става въпрос за подобни на тези 50 кубиковите, но да не е с двигател с вътрешно горене, а електрически. Надявам се да е станало ясно горе-долу. Казаха ми, че може да има такива на Илиенци, ама .... 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
dobrinb,
я сподели (ако не е тайна де) за какво ти е този скутер ? Моя позната също се интересуваше, ама по ред причини още не кара нито такъв, нито бензинов. Във Варна знаех на няколко места (гледам че дадения линк е към бургаска фирма, ама и с офис в София). В Търговище продават също такива - малко са мънички (особено за човек с размерите на Добрин - ще изглежда като вълка от "Ну, погоди", ако се сещате за това анимационно сериалче), а подочух и друга особеност - не могат да се регистрират, и следователно не можеш да ги ползваш по улиците и пътищата - я проучи и тези неща също така (знам, че те влече материята
).
я сподели (ако не е тайна де) за какво ти е този скутер ? Моя позната също се интересуваше, ама по ред причини още не кара нито такъв, нито бензинов. Във Варна знаех на няколко места (гледам че дадения линк е към бургаска фирма, ама и с офис в София). В Търговище продават също такива - малко са мънички (особено за човек с размерите на Добрин - ще изглежда като вълка от "Ну, погоди", ако се сещате за това анимационно сериалче), а подочух и друга особеност - не могат да се регистрират, и следователно не можеш да ги ползваш по улиците и пътищата - я проучи и тези неща също така (знам, че те влече материята

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Varbona написа:И аз нямам регистрация на тракторчèто, май няма право да се движи по пътищата обаче.
Точно !

Нека ме поправят юристите и въобще по-запознатите, ако греша.
Та същата работа е май и за скутерчетата - ако няма да го караш по пътища, улици, ... , джиткай си и без регистрация. Не че ако решат не могат да ти направят проблем, ама това е друга тема.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такаааа... Първо, благодаря на всички за отговорите, но искам още, още...информация де
Второ, не ми трябва за мен, а за един приятел в Русе, който го иска най - вече защото не подлежи на регистрация, и не представлява МПС, ПС и др. по Закона за движение по пътищата и правилника към него. Поради горното може да си го кара навсякъде, включително из паркове, пешеходни зони и др., т.е. е с режим на велосипед. А за тях до сега има някакви правила, ама толкова оскъдни, че все едно няма. Няма и още изградени като у Европата истински колоездачни алеи или части от пътното платно/тротоара, тъй че може да се ползва една празнота в закона.

Второ, не ми трябва за мен, а за един приятел в Русе, който го иска най - вече защото не подлежи на регистрация, и не представлява МПС, ПС и др. по Закона за движение по пътищата и правилника към него. Поради горното може да си го кара навсякъде, включително из паркове, пешеходни зони и др., т.е. е с режим на велосипед. А за тях до сега има някакви правила, ама толкова оскъдни, че все едно няма. Няма и още изградени като у Европата истински колоездачни алеи или части от пътното платно/тротоара, тъй че може да се ползва една празнота в закона.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”