Здравейте приятели, и почитатели на Голф. Искам да ви попитам някой работи за категорията Б-1.
1. Аз съм на 16 години и след около 1,2 месеца мисля да се записвам да изкарвам категория Б-1, но не знам дали ще мога да карам Голф 2ка-та със нея. По закон не мога и за това се обръщам към вас. :)
Какво ще ме посъветвате някой от вас изкарвал ли е тази категория и каква кола е карал ?
Ако ме хванат в нарушение какво могат да ми направят? Или ако не каква кола да си взема та г/д видимо да не нарушавам закона поне. :)
Благодаря предварително за отделеното време!
Поздрави!

Категория Б-1
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Категория Б-1
В общи линии в категорията влизат Двигател над 50 см3 , скорост над 45 км/час и маса до 550 кг.
Проблема е масата, до 550кг не са много колите, да не кажа хич. Проблем дали ще имаш ако си караш двойката, зависи от полицая който те спре и провери
Проблема е масата, до 550кг не са много колите, да не кажа хич. Проблем дали ще имаш ако си караш двойката, зависи от полицая който те спре и провери
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Пълни простотии изчакай си още 1-2 години като всеки нормален човек и си карай Транспортер ако искаш... Почти нищо не може да караш с Б1 категория само пари на вятъра!
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Mario951 написа:Пълни простотии изчакай си още 1-2 години като всеки нормален човек и си карай Транспортер ако искаш... Почти нищо не може да караш с Б1 категория само пари на вятъра!
+1

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Добре де ...теорията е една и съща според мен ! Правилата за движение няма да са по-различни от това дали караш кола-фъстък или кола среден клас ! Значи ако се кара пълен курс за Б кат., при положение ,че си имаш вече Б1 , ясно-сичко си е за пари
Да не би само кормуване да има после ?

- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
samo_pechka написа:Добре де ...теорията е една и съща според мен ! Правилата за движение няма да са по-различни от това дали караш кола-фъстък или кола среден клас ! Значи ако се кара пълен курс за Б кат., при положение ,че си имаш вече Б1 , ясно-сичко си е за париДа не би само кормуване да има после ?
Не знам, колега. Останал съм с обеждение, че има някои разлики в правилата, но не съм сигурен и за това не споря

- skuderiq
- Автомобил: polo 6n
- Двигател: AEV
един приятел си караше с Б1 нисан микра и каза че полицаите не му правят проблем поради,че книжката е еднаква с тази от Б категория и полицая може да те хване в издънка само ако види че си под 18 години ! преди 3-4 години беше така ... сега незнам дали още е същото
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Единствено със Смарт няма да се набиваш на очи, но ако се заяде полицая - пак може да ти направи проблем !
п.п Тук не сме почитатели само на Голф, а на Фолксваген като цяло !
п.п Тук не сме почитатели само на Голф, а на Фолксваген като цяло !

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Надали има толкова лека кола под 550кг - дори Трабанта е към 650кг.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ето ти една марка микроавтомобили
http://automedia.investor.bg/read/4807.html

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”