ще докарвам венто от Жърманс - дайте акъл

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ще докарвам венто от Жърманс - дайте акъл

Мнениеот mucho » Пон 19 фев 2007 21:44

здравейте хора ;)

отдавна не съм посписвал тука (а може и да е за добре ;) ) та реших да си поизлющя епидермиса на пръстите малко и най вече да се допитам до колективния разум и опит ...

... та на въпроса другата седмица летя за Кьолн, та и Мучо бидейки вече по европеец и от най европееца да види малко свет и най вече да приобщи и баща си към сичкото Фауве фамилия, купувайки му венто ...

... сега знам, че много е писано по темата, но нещата и времената се менят затуй ще питам сначале:

1. сега за колата - аз кат горд собственик на Г3 (някои ма бъзикаха, че било незавършено венто) имам уж представа как стоят нещата с таз кола и съм се насочил към бензинка 1,8 75/90 коня - за баща ми мисла е йекстра ... разбира са ако вие имате какво да кажете тук - добре дошли ;)

2. повече ме вълнуват документалните неща съпътстващи това велико дело, затова моля светнатите хора да споделят какви документи трябва да си извадя от там и так дале ...

3. вълнува ме още трябва ли аджаба да маам гащи до СБА за да си легализирам/преведа или квото е там книжката и талона, тъй щото се още имало некви неуредици с нашите иначе тъй "европейски" докс - едни казват трябва, други не е задължително ...

4. сега понеже както предполагам се досещате на връщане мисля да се прибирам с венто (живот и здраве) и голяма чуденка ми се заформи дали аджаба да минавам през Румънско, с която нал няяме граници и уж не би тряяло да иам разправии или да минаам през Сръбско, където ме чака митница и Бог знае кво още (то не, че за Румъния не ми разказаха некви легенди) ...

ами за ся мисла да се огранича дотук, но си запазвам правото ако йош нещо са присета пак да питам ;)

предварителну благударъ

п.с. ест., че ше забраа ами са тя колата като ше е на баща като как е най добре да се направят нещата около покупко-продажбата и разните там префърляния и али бали

Последна промяна от mucho на Пон 19 фев 2007 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 19 фев 2007 22:00

Хи, е трябва ли само по таквиз хубави поводи да се сещаш за форума? А по въпроса:
1. Незавършено Венто друг път, а за Голф с раница да са чували mhihi. Щом си наясно горе долу с Голфа, значи на Вентото смятам, че няма какво толкова по особено да му гледаш. Чувал съм, че има някаква разлика в задното окачване, ама надали това е от съществено значение. За двигателя май този дето си писал е доста сполучлив, и освен това е добър за газифициране, доколкото съм чувал. Ако не те блазни газчицата, може и нещо по мощничко да се търси, освен ако на баща ти и туй си му е екстра като вариант.
По т. 2 нека някой дето е внасял да каже.
За еднократно пътуване по странство не мисля че ти трябва легализиране, аз поне като ходих до Франция нямах проблем. Даже в Италия ме спираха карабинерите, и нямах проблем, та и в Щатите съм карал с бг книжка без легализации.
Аз лично след 01.01.2007 не съм пътувал извън БГ с кола, ама преди това като минавах през Сърбия нямах проблеми, освен със скоростта :oops: Но сега положението без границите много блазни, виж някой ако е пътувал скоро да си каже...
Успех с покупката :да:

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 20 фев 2007 0:00

в румъния няма проблеми никакви, има само една-единствена такса мост от 6 евро в посока и това, лесно, бързо и безпроблемно минаване е вече :lol:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 20 фев 2007 2:23

А аз само да добавя, вчера един познат си докара голф 4-ка, и мина през Румания, и каза че ако човек требва да тества кола, маршрута е само оттам, големи дупки, нашите пътища били като магистрали,
И вече си я кара регистрирана.

п.п. платил е само номерата

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 20 фев 2007 10:00

Нищо не ти требе да превеждаш, дори може ичервения паспорт да не си взимаш, но за всеки случай! Края на януари си докарах кола от немско и нямах никви проблеми по границите и т.н. Плащаш само винетки в Румъния, Унгария и Австрия (около 20Е общо) и такса мост както каза колегата около 6 - 7Е! За Сърбия не мога нищо да кажа! Колата я вземаш на твое име и като дойдеш тука вече я регистрираш на когото си искаш!
Успех!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 20 фев 2007 10:08

за рег. в КАТ превод на договора с германеца + превод на талона на колата

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 20 фев 2007 10:15

Това с червения паспорт е направо задължително. Аз не вярвяам на схемата с личната карта. Ако беше така, то немците щяха да пътуват с лична карта, а не с техните си паспорти, дето са еквивалент на нашите червени. Тъй че си го носи, няма да ти скъса джоба, а може доста проблеми да ти спести :wink:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 20 фев 2007 10:16

а от немско какви документи се вадят?
номера нали имаше транзитни ли какви бяха...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 20 фев 2007 10:21

DragoGT написа:а от немско какви документи се вадят?
номера нали имаше транзитни ли какви бяха...
там като купиш колата ако е от частно лице да те води в общината да я регистрираш на твое име. ако е от авто къща продавачите ще ти помогнат да се оправиш :wink:
червен паспорт трябва за Сърбия ако нямаш преминаването е 50евро

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 20 фев 2007 10:25

абе по лъжичка на пост mhihi

ако е от частно лице отиваме до общината регистрираме я на мое име
това добре. а после какво само си я карам до БГ?

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 20 фев 2007 10:29

DragoGT написа:абе по лъжичка на пост mhihi

ако е от частно лице отиваме до общината регистрираме я на мое име
това добре. а после какво само си я карам до БГ?

Мда там ще те упътят за номерата->къде. Имаи впредвид че на различни места има различни цени за номера. Правиш си застраховка -> трябва да попрочетеш коя най-много те устроива. После -> плащаш си винетки, сипваш гориво .....

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 20 фев 2007 10:31

абе трябва си хвана един дойчовец да ходи с мен май най-добре

е добре де като сме в EU неможе ли да я докарам с немските номера?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 20 фев 2007 10:46

DragoGT написа:абе трябва си хвана един дойчовец да ходи с мен май най-добре

е добре де като сме в EU неможе ли да я докарам с немските номера?

Така, да се обая и аз по темата (как беше при мене, сега сигурно нещо се е променило):

Отиваш у немско, аресваш си автомобил. Отивате и я прехвзрляте на твое име. Там дет я прехвърляте правите транзитни номера и застраховка. След кат мине цялата процедура продавача си тръгва а ти отиваш да вършиш още работа. Пращаш до VW факс с който ги молиш да ти потвърдят, че колата е произведена в ЕС. Те ти пращат отговор на посочен от теб факс/адрес и ти с тоя документ отиваш в митническа служба и там ти издават евро1 сертификата. И тука идва една малка врзтка - продавача тряя да е с теб, ако не може и да се заядат и да се наложи да ходиш да взимаш продавача (ако чичкото е услужлив казва "аз се обрзщам за малко, а вие уредете подписа на продавача"). След кат си уредиш и тоя документ се ловиш и айде към България.

Сега промените, roadrunner каза, че може и с немски номера да я закараш към бг, обаче тогава тряя да дойдеш пак до немско за да я отпишеш. Дефакто по добре е да се вадат транзитни номера. Незнам дали още искат евро 1 сертификат, но предполагам че да...описал съм ква е процедурата. Еми това е всичко приятели :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 20 фев 2007 11:02

Абе не знам, ама преди време шурея си дойде от Франция с една въшка - Lancia Y10 с френските си номера, без да я е отписвал и без сертификати. Та като дойде тука реши да я продава, и я шътнахме на една баба инвалид /на внучка й де/. Единственото, което направихме, е да отидем до Калотина, да излезем и да влезем пак, за да я внесем на нейно име. После с декларацията в Столична митница и готово. И внучката още си я кара, и никакви проблеми :dontknow:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 20 фев 2007 11:05

dobrinb написа:Абе не знам, ама преди време шурея си дойде от Франция с една въшка - Lancia Y10 с френските си номера, без да я е отписвал и без сертификати. Та като дойде тука реши да я продава, и я шътнахме на една баба инвалид /на внучка й де/. Единственото, което направихме, е да отидем до Калотина, да излезем и да влезем пак, за да я внесем на нейно име. После с декларацията в Столична митница и готово. И внучката още си я кара, и никакви проблеми :dontknow:

Може - не съм запознат :) Може да се кара и с тея си номера сигурно...но за да не плащаш данъци у немско, трябва да я отпишеш някак си в си мисля.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”