Какво е режим Спорт(S) на авт.скоростна кутия на Ауди?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
celerator
Автомобил:
Двигател:

Какво е режим Спорт(S) на авт.скоростна кутия на Ауди?

Мнениеот celerator » Пон 06 май 2013 14:11

Здравейте, малко в страни от темата, но все пак за Audi A5 става въпрос.
Сега търся и искам да закупя А5 3.0 TDI Quatro автоматик.
Виждам обаче, че някои на скоростната кутия освен (D) имат и спорт(S).
Какво прави по-точно този режим и с коя допълнителна екстра се появява.
Когато колата има Audi Drive select тя има спортен режин от копчето каква е разликата с този от лоста ?
Доколкото разгледах мисля, че S режим идва от S-line пакет, но в описанието в Ауди не пишат за нищо такова освен спортно окачване ( което може да се поръча и без S-line )

Това е основния ми въпрос който главно ме вълнъва,
а друго което ме интересува е кои екстри главно си заслужава да има?
аз съм се спрял да има като екстри е - Bang & Olufsen Sound System , Навигация, Автоматик, Спортно окачване, Спортен диференциал ( не знам дали има нужда от него ), ел седалки с памет, парктроници с камера, спортни седалки, Audi Drive Select, XENON PAKET

Снимка - Изображение

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Re: Какво е режим Спорт(S) на авт.скоростна кутия на Ауди?

Мнениеот Eunos » Пон 06 май 2013 18:42

Спортния режим държи скоростите повече и превключва на по-високи обороти на по-висока предавка. това е разликата.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Re: Какво е режим Спорт(S) на авт.скоростна кутия на Ауди?

Мнениеот StrEagle » Вто 07 май 2013 11:33

"S" mode
The floor selector lever also has an S position.[2] When S is selected, "sport" mode[2] is activated in the DSG. Sport mode still functions as a fully automatic mode,[3] identical in operation to "D" mode, but upshifts and downshifts are made much higher up the engine rev-range.[2][3][10] This aids a more sporty driving manner,[2] by utilising considerably more of the available engine power, and also maximising engine braking. However, this mode does have a detrimental effect on the vehicle fuel consumption, when compared to D mode. This mode may not be ideal to use when wanting to drive in a 'sedate' manner; nor when road conditions are very slippery, due to ice, snow or torrential rain — because loss of tyre traction may be experienced (wheel spin during acceleration, and may also result in roadwheel locking during downshifts at high engine rpms under closed throttle). On 4motion or quattro-equipped vehicles this may be partially offset by the drivetrain maintaining full-time engagement of the rear differential in 'S' mode, so power distribution under loss of front-wheel traction may be marginally improved.
S is highlighted in the instrument display, and like D mode, the currently used gear ratio is also displayed as a number.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”