Проблем с LED осветление в VW BORA
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Проблем с LED осветление в VW BORA
Смених си лампите в купето с LED, проблема е - като заключа не огасват напълно , а съвсем леко се вижда как светят... Как да ги оправя ?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Проблем с LED осветление в VW BORA
Слага се резисторче!Може и да бъркам израза!А нямаш ли проблем,че понякога гаснат или изобщо не се пускат!
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
едно съпротивление също ще ти сверши работа. Проблема е че диодите са с много ниска консумация и не отчита товар за да го спре от релето, за това и някой път може да не свети. Аз си сложих една 24в. 3 или 5 вата беше кружка, която напъхах зад централния плафон, и си реших проблема. Казаха ми че и със 1 ком. съпротивление става - но несъм го пипал още
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
k_garchev написа:Слага се резисторче!lubo007 написа:едно съпротивление също ще ти сверши работа.
Гаарчев, не бъркаш израза.
И Любо е прав точно толкова, колкото и ти!

Любо, бре! Резистор и съпротивление е едно и също нещо. Просто 'резистор' е чуждица (от английския превод на 'съпротивление')
А това с крушката е едно от възможните правилни решения!

И аз имам крушка, но не защото ми трябва (с обикновен плафон съм, без електроника), а ползвам цокъла на крушката за да запоя на нея ЛЕД-пръчките, че аз сам си правих такава подсветка.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Мерси много колеги :)
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
radotom написа:k_garchev написа:Слага се резисторче!lubo007 написа:едно съпротивление също ще ти сверши работа.
Гаарчев, не бъркаш израза.
И Любо е прав точно толкова, колкото и ти!![]()
Любо, бре! Резистор и съпротивление е едно и също нещо. Просто 'резистор' е чуждица (от английския превод на 'съпротивление')
А това с крушката е едно от възможните правилни решения!![]()
И аз имам крушка, но не защото ми трябва (с обикновен плафон съм, без електроника), а ползвам цокъла на крушката за да запоя на нея ЛЕД-пръчките, че аз сам си правих такава подсветка.

То в БГ секи се обажда там дето не му е работа, а и аз така неподготвен! дано несъм заблодил някой!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
radotom написа:[И аз имам крушка, но не защото ми трябва (с обикновен плафон съм, без електроника),
ГолЕм късметлия.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ще се ръсите за повечко светодиодни лентички и нЕма да се чудите (като мен) дали ако изрежете тавана за малки плафончета над задните врати, няма да осерете работата (както обикновено правя!)
Впрочем - забелязах, че плафончето в жабката ми е спряло да свети. Явно кабела на 'маса'та е натежал и се е отскубнал - нормално, имах кабелче 2.5 кв.мм. за да свържа 5W крушка!

Впрочем - забелязах, че плафончето в жабката ми е спряло да свети. Явно кабела на 'маса'та е натежал и се е отскубнал - нормално, имах кабелче 2.5 кв.мм. за да свържа 5W крушка!

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
И аз наредих диодни светлини в купето и не изгасват нацяло , но консумацията им е минимална и засега да му мисли акумулатора.
п.п Радо малко ти е сечението за тази мощна ламБа , най - малко 8 квадрата.
п.п Радо малко ти е сечението за тази мощна ламБа , най - малко 8 квадрата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”