Ситуацията е такава:
1. Преди година и половина закупих едно старо ауди от заложна къща, без да се прехвърля.
Собственика беше направил генерално пълномощно на собственика на заложната къща а той "Преупълномощи" мен.
От тогава не са плащани 2 данъка, а аз искам да продам колата почти без пари и само да дам малкия и големия талон.
Проблема е такъв, в пълномощното седят точките:
1. Да управлява МПС - АУДИ 80, модел, рама, двигател, рег. номер.
2. Да ме представлява пред КАТ при регистрация на автомобила и тех. прегледи пред застрахователи и т.н.
3. Да извърши продажба, замяна или дарение.
4. Да ме представлява пред всички други държавни и админ. органи.
5. Упълномощава да поеме задължението да заплаща дължимите данъци,такси и глоби за МПС-то
6. Пълномощното е генерално и безсрочно и за вс. упоменати и неупоменати случаи следва да се тълкува разширително изцяло в полза на упълномощения.
Та мога ли да дам колата само с талоните ( защото няма 2 данъка на стойност 320 лв., а колата я давам за 1200 лв.), или после ще бера ядове ? Това пълномощно задължава ли ме аз да плащам данъците и ще ме търсят ли мен, ако стане нещо с тая кола заради това пълномощно, или отговорността си е на собственика ?
Дайте съвет какво да правя, човека иска да я взима утре, да знам дали да му я давам.