Пръскалка задна чистачка
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Пръскалка задна чистачка
Здравейте, искам да попитам дали някой си е купувал тръбичката и дюзичката за пръскалката на задната чистачка от магазин за автоаксесоари. Аз си купих такъв комплект, за да си го приспособя за Леона, понеже при мен тръбичката е малко по-дълга. Тръбичката е сива, но в задната част, където е коляното има едно черно кръгче. В началото не обърнах внимание, но след като сглобих всичко от кръгчето прокапа. Дали е някакво клапанче за налягането или нямам представа, но според мен не трябва да капе от там. Дюзичката обаче е от Леона, не е от комплекта, защото удължението е оригиналната медна тръбичка. Та си мисля дали това черничкото е клапанче или е дефектна тръбичката, но явно има някакъв смисъл да е по-различен цвят и да изглежда като отделен детайл, инъче щеше да си е сиво и излято нацяло.
-
- Автомобил: Golf II 1.3
- Двигател: 2 G
Re: Пръскалка задна чистачка
Колега като цяло дюзичките на пръскалките са с съчмичка /която играе ролята на възвратен клапан както е при бойлерите. Наистина си нямам на представа как е при тев, но наистина не би следвало да прокапва.На моите дюзички съм им намушил силиконови маркучета по около 6-8см. дългички и след това влиза в прозрачното маркуче ,което идва от казанчето.
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Re: Пръскалка задна чистачка
Аз говоря за задната пръскалка, чиято тръбичка минава през оста на чистачката. На Голф 4 не е ли така???
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”