Здравейте, колеги. Имам следното питане. Ако постоянно пребиваващ чужденец в страната ни, нямащ все още българско гражданство, иска да изкара курс за управление на МПС и книжка, къде и как точно става това и може ли въобще? То, че може, сигурно може, но въпросът е, има ли такива, които са англоговорящи инструктори... Българският му е добър, колкото да си купи нещо от магазина, но да изкара курс и научи правилник и листовки, да положи изпит, абсурд. Знаете ли дали някъде се предлага тази специализирана услуга за чужденци, ако да, по-скъпоструваща ли е, и най-вече къде?
П.П. Аз лично съм на мнение, че ако решиш да пребиваваш в дадена страна дълго време, си длъжен да научиш езика и да се справяш според действащото в държавата законодателство, но ме помолиха да потърся и затова питам.
Шофьорски курсове за чужденци
Re: Шофьорски курсове за чужденци
Без българска лична карта не съм сигурен, че може да си изкара българска книжка.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Най идеалния случай е ако я изкара в родната си държава. Дори после цял живот да жвее в България с книжка от държрва на ЕС ще има по малко проблеми от колкото с българска.
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Мерси. Ще му кажа да почака докато Куба да се присъедини към ЕС. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
PyMu написа:Мерси. Ще му кажа да почака докато Куба да се присъедини към ЕС.
Що не даваш веднага цялото условие на задачата?
Може, ама трябва да знае български, или поне да може да брои. Парички...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
и така става за чужденец, командите не са сложни
нещо да научи тоя инструктор, не само да им гледа в големите очи
http://avto-moto-kurs.com/2.html
в дъното на страницата.
нещо да научи тоя инструктор, не само да им гледа в големите очи

http://avto-moto-kurs.com/2.html
в дъното на страницата.
-
muns61 написа:PyMu написа:Мерси. Ще му кажа да почака докато Куба да се присъедини към ЕС.
Що не даваш веднага цялото условие на задачата?
Може, ама трябва да знае български, или поне да може да брои. Парички...
Дала съм предостатъчно. Чужденец е. Няма значение от коя държава е. Не е българин. И питам има ли ТУК къде да извади книжка. Затова отговор като "да си извади в неговата държава" изобщо не отговаря на въпроса "къде ТУК?". Кое не е ясно още? Твоят пост също не отговаря.

bobocamaro, благодаря ти!

- yarek
Казах ти в идеалния случай как ще е. Без да е построил някакъв комуникативен мост между него и инструктора не виждам как ще стане.
Или да научи български или да си плати. Казвам ти личен опит. (пий една студена вода и виж ми местожителство) в никакъв случай не съм мислил да се заяждам.
Или да научи български или да си плати. Казвам ти личен опит. (пий една студена вода и виж ми местожителство) в никакъв случай не съм мислил да се заяждам.
-
Добре, все пак аз попитах "къде" и получих отговор от bobocamaro. Даде линк и сайт човека. Това се искаше в задачата. Не говорим за идеални случаи и паралелни вселени. Зададох достатъчно ясно въпроса и очаквах конкретен отговор. Не идеален. А практичен. Стига вече със спама. Не е нужно да се обясняваш повече, защото няма смисъл и нито едно от мненията ти не е по темата, нито е полезно с нещо. И местожителството ти не ме интересува. Друго питах. Благодаря.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си беше дала зор да пробваш с някоя търсачка, нямаше да има нужда от темата. Нужно е само да зададеш правилно търсене и всичко се намира за няколко минути.
-
Пуснах търсачка и не намерих нищо. И после пуснах тема. Друг спам приготвил ли си, или само с критики си се въоръжил?
Не разбирам само толкова ли е трудно някой като пита нещо да му се отговори, или всички изпитвате неудържимо желание да обиждате и да се правите на важни, без да сте полезни по зададения казус?
Не разбирам само толкова ли е трудно някой като пита нещо да му се отговори, или всички изпитвате неудържимо желание да обиждате и да се правите на важни, без да сте полезни по зададения казус?

- yarek
Отговорих с целта да помогна, да споденя опит ако искаш така го разбирй. ама извинявай че се обадих, спирам да ти цапам темата.
- mackatasvento
- Автомобил: VW Vento 1.8
- Двигател:
В УМАРИЯ има със сигурност, когато аз карах курса имаше един чужденец, който се явяваше за втори път на изпита по теория (изпитът му беше на английски, предполагам и инструктурът му е говорил на английски)
http://www.shofiorskikurs.eu/?page=4
http://www.shofiorskikurs.eu/?page=4
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”