Проблема е следния: жена ми има Ауди 80 Б4 Авант 94 г.,дизелов мотор 1Z с оригинален климатик. Колата е в много-добро състояние, но се появи следния проблем - спря да отчита температурата на охладителната течност, понякога отчита нещо но то не е вярно. След сваляне на таблото, проверка и т.н. от свестен майстор се оказа, че проблема е в датчика които дава информацията. И тук дойде големия проблем -оказа се че датчика е някакъв комбиниран, който има отношение към стрелката, лампата, климатика и ... не знам дали не е и за нещо друго и е с 6 пина. Оригиналния номер на датчика е 028 919 369 и за него в няколко магазина ми обявяват цена от над 300 лв.

Приемам всякакъв съвет, как мога да си реша проблема без да давам толкова много пари за такава глупост. Дори съм съгласен да имам допълнителен уред, но не знам дали е възможно. Как не са го направили с 2-3 обикновени датчика ами с тази простотия не знам. В момента буксата е изключена и колата си върви нормално и климатика също си работи и единствено не отчита уреда. Между другото освен този датчик близо до него има още един син, който си е обикновен и е с две крачета. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да каже как го е решил. .... Е то решение има и просто но много скъпо