Ветробран.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Ветробран.

Мнениеот Stojan » Пон 08 юли 2013 20:46

Здравейте. Наложи ми се да пътувам с из България и кажи речи я пообиколих. Пътувах с Голф 2-ка естествено климатик няма, а вентилатора не може да поддържа нормална за пътуване температура. Прозореца отворя ли го с 100-120км/ч врата и главата - дроп. Та се замислих има ли смисъл от ветробрани ако сложа на предните стъкла, двуврат е и да искам на задните нямам как. :biggrin Искам да знам има ли полза от тях, поне като се отвори прозореца да не духа така лошо да може въздуха да циркулира в колата без да има последствия за здравето на хората в колата.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Ветробран.

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 08 юли 2013 20:56

На предишната кола, имах ветробрани, и бях много доволен, особено зимата! Отварям си прозореца точно до ръба на ветробрана и си карам няма сняг няма дъжд, парното не работеше, и прозорците не се запотяваха!
Лятото също върши работа, не бие толкова вятъра в малумнико, и няма голям шум!
Ако намериш от тези старите дето са на половината прозорец, ще се оридш! Ама едва ли ги има на пазара!
Според мен ще вършат работа, ама зависи ти какво очакваш! Но определено ще има разлика!

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Пон 08 юли 2013 21:08

Хладния въздух дето влиза през вентилатора не върши работа. Става задушно и много топло в колата. Та питах се дали с ветробраните ще може да влиза въздух без да блъска така яко в главата ако има ветробран. Трябва да се борим с тая жега по някъв начин.. :no
Мисля, да потърся из града и ако намеря да си сложа. Вярно това в дъждовното време е доста добре, че няма ти мокри тапицерията и да се шляпа в локви.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 08 юли 2013 23:53

вършат работа,но ако си с ел.стъкла може да имаш проблем.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 09 юли 2013 8:01

Скоро си сложих ветробрани на предните стъкла. Китайски са, закупени от български тунинг форум. На външен вид изглеждат добре, изработени са от опушена пластмаса и на моята кола пасват идеално - Опел Астра Ф. Вече при движение с каквато и да е скорост и отворен прозорец вятъра не ме бие в главата, а в колата се разхлажда. Обаче има едно "но". При скорост над 80 км/ч започва да се чува доста гаден шум от свиренето на въздуха. Явно братята китайци нещо не са изчислили както трябва самия профил. За мен екстрата е добра и ми върши работа, защото нямам климатик, но шумът наистина е доста изнервящ. Ако някой срещне нещо по-качествено моля да се обади.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stojan » Вто 09 юли 2013 8:34

Благодаря за бързите отговори. Ще си сложа и аз. Да, стъклата са ел. :Mr Green Fun Ще ги видим :biggrin

Потребителски аватар
otvorkoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otvorkoto » Чет 11 юли 2013 10:38

и аз мисля да сложа но голф 3
идеи колко струват :smile

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW