Голф3 или Опел корса
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 или Опел корса
Ще се радвам ако ме улесните в избора между голф3,1,8,90к и опел корса 1,4,60к.испанските модели,суинг,вива.Кажете нещоза предимствата и недостатъците им.Благодаря
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега тая тема не е за кар аудио

Последна промяна от sashobas на Пон 26 фев 2007 23:28, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега първо искам да те попитам за какво ще ползваш колата за всекидневна употреба или да я караш на седмицата 1-2 пъти.Можеш да ползваш търсачката и ще намериш каквото те интересува за VW Golf 1.8.Има доста писано по въпроса на газ направо заспива и се представя много добре спрямо разход и вървене.Поддръжката и консумативите не са много скъпи.
Нямам много наблюдения за "хлопела" можеш да потърсиш в опел форума.

Нямам много наблюдения за "хлопела" можеш да потърсиш в опел форума.

- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам Golf III, 1.8 моно. Вече 2 години. Доволен.
Жена ми кара Корса, 1.4i автоматик - вече 2-ри месец, защото има само 2 ръце и 2 крака и не може да върти кормилото, да сменя скорости и да ги натиска всичките тези 3 педала (плюс ръчна на спирката на ХМС)
Малка, удобна за жена, лесна за паркиране (е, задната все още е мистерия, но неволята учи!)
Ако беше за мен - никога не бих си взел Корса, но жената каза МАЛКА + АВТОМАТИК!
Жена ми кара Корса, 1.4i автоматик - вече 2-ри месец, защото има само 2 ръце и 2 крака и не може да върти кормилото, да сменя скорости и да ги натиска всичките тези 3 педала (плюс ръчна на спирката на ХМС)

Малка, удобна за жена, лесна за паркиране (е, задната все още е мистерия, но неволята учи!)
Ако беше за мен - никога не бих си взел Корса, но жената каза МАЛКА + АВТОМАТИК!
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 или Опел корса
тея не е испански моделjovani_ написа:опел корса 1,4,60к.испанските модели

та по въпроса сестра ми има такава корса аз и я купих преди 3год само че е дизел исузо с турбо. колата се кара постоянно и по много. за летния сезон върти по 15000хил за 3 месеца. корсата е 96год няма ръжди и изгнило ем е австриска. за 3год това което е дало фира е 1 накраиник 2 предни амортисьора и преди 1 месец и направих скоростите и алтернатора.колата за мен като цяло е много здрава.
- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Не са в един клас автомобили. Неравностойно от самото начало в полза на VW.
Значи колега ти като мъж ще си доволен най-вече от 1.8 90кс мотора на VW, той е най-балансирания мотор на 3-ката. Да не говорим, че е осезаемо по-обемист, с повече екстри и като цяло е универсален автомобил. Карам такъв и съм много доволен.
Не искам да звуча пристрастно, но когато някой пусне тема 'голф или...' е много трудно истински да убедиш човека кое е по-добро, още повече тук във форума /защото всеки очаква да си хвалиш стоката/.
Нека не ме разбереш погрешно, но ако ще пътуваш много /по-икономична е/ и ще ползваш колата и по работа, същевременно не държиш иключително на комфорта си вземи Корсата! По-евтино ще ти излезе всичко. А да, и тя има по-малко външни части, които могат да ти откраднат!
Каквото и да избереш, премисли тези неща и Успех! Да те вози дълго и безпроблемно!
Значи колега ти като мъж ще си доволен най-вече от 1.8 90кс мотора на VW, той е най-балансирания мотор на 3-ката. Да не говорим, че е осезаемо по-обемист, с повече екстри и като цяло е универсален автомобил. Карам такъв и съм много доволен.
Не искам да звуча пристрастно, но когато някой пусне тема 'голф или...' е много трудно истински да убедиш човека кое е по-добро, още повече тук във форума /защото всеки очаква да си хвалиш стоката/.
Нека не ме разбереш погрешно, но ако ще пътуваш много /по-икономична е/ и ще ползваш колата и по работа, същевременно не държиш иключително на комфорта си вземи Корсата! По-евтино ще ти излезе всичко. А да, и тя има по-малко външни части, които могат да ти откраднат!
Каквото и да избереш, премисли тези неща и Успех! Да те вози дълго и безпроблемно!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”