Привет колеги! Не мога да се регистрирам в Опел клуба, или аз съм идиот, или не видях в сайта опция за регистрация...както и да е! Много от нас помнят градушката в скъпата ни столица от 8 юли 2014г. На мой приятел на Астра-та се строши задното стъкло, обаче не от парче лед,а от паднал клон (еб*ти малшанса). Свалихме с помощта на пистолет за горещ въздух остатъците от стъклото, както и уплътнението. Имаме и друго стъкло, от което грижливо отстранихме силикона останал от оригиналното уплътнение, и после с водна шкурка Р600 довършихме започнатото, до получаване на гладка повърхност. Стъклото ще си го поставяме сами пред блока и имам няколко въпроса: какъв силикон трябва да търся? На тези автомобили уплътненията на прозорците "самозалепващи" се ли са или в завода роботът е поставил нужното количество силикон и е пльоснал отгоре джама? Ако е така, от къде трябва да търся подобен род уплътнение и съответно как да го поставя? Моля, без закачки, за първи път ми се налага да сменям джам, чието уплътнение е така античовешки измислено.
Благодарим предварително
Поздрави

Смяна на задно стъкло на Опел Астра караван.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на задно стъкло на Опел Астра караван.
Не търсиш силикон,а полиуретаново лепило за автостъкла.Желателно е и праймер да си вземеш.Като купувате лепилото стисни лекичко картуша,да провериш да не е почнало да стяга вътре,че преди месец един сладур ми докара някакво на сто години,та се наложи да се купува ново.
Лепило мажете да купите от Кобра,напоследък и в магазините за автобои са пуснали-на Вюрт.
Някой уплътнения са изляти около стъклото,други се надяват около него.Имат си улей в който влиза джама,преди монтажа наместваш уплътнението и с хартиено тиксо го фиксираш да не мърда от външната страна.
Лепилото се продава с накрайник които е прорязан на триъгълник от едната страна,реално през триъгълника излиза това върху което ще лепите .
Успех.
Лепило мажете да купите от Кобра,напоследък и в магазините за автобои са пуснали-на Вюрт.
Някой уплътнения са изляти около стъклото,други се надяват около него.Имат си улей в който влиза джама,преди монтажа наместваш уплътнението и с хартиено тиксо го фиксираш да не мърда от външната страна.
Лепилото се продава с накрайник които е прорязан на триъгълник от едната страна,реално през триъгълника излиза това върху което ще лепите .
Успех.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”