Съдят общината заради таксиджиите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Съдят общината заради таксиджиите

Мнениеот dude » Вто 27 фев 2007 11:53

http://www.dnes.bg/article.php?id=33452

Претенцията на Манолов е, че на 9 февруари тази година в активната част на деня в продължение на повече от 12 часа спрямо гражданите и гостите на столицата на България – София, са извършени действия и бездействия, с които са отнети част от основните им свободи, в това число такива, залегнали в Хартата за правата на човека, която е част от българското законодателство. Според него са нарушени чл. 6, ал. 2, чл. 35, ал. 1 и чл. 58, ал. 1 от Конституцията на Република България, а също така са погазени редица други закони.

Грубо бе потъпкана императивната норма на чл. 7, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, повеляваща, че събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около Народното събрание в София, а това е именно пространството на площад “Народно събрание” между сградата на Парламента и хотел “Радисън”, се посочва в исковата молба.

Столичната община (СО) в лицето на нейни органи и длъжностни лица не направи нищо, за да осигури обществения ред, защитата правата и свободите на другите граждани и спазването на КРБ и ЗСММ, посочва Манолов.

Освен това Столичната община с бездействието си е позволила протестиращите таксиметрови шофьори да възпрепятстват свободното придвижване на превозни средства и граждани в нарушение на обществения ред, като по този начин е отговорна съгласно Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

В утежнение на ситуацията кметът на София, по твърдение на медиите, е издал разрешение за провеждането на митинга „пост фактум”, в нарушение на нормативните изисквания и процедури на чл. 8 от ЗСММ. Кметът на столицата не е изпълнил и императивната разпоредба на чл. 12, ал. 2 от ЗСММ да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацията, когато има несъмнени данни, че застрашават обществения ред в съответното населено място и нарушават правата и свободите на другите граждани, посочва още Калин Манолов.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Съдят общината ...

Мнениеот Dpop » Вто 27 фев 2007 13:32

Искът е за смешно малка сума, но аз съм за принципа, че всеки трябва да си търси и отстоява правата. Иначе няма да има така наречено гражданско общество. Спомням си че писах в тема на колега, по повод стачката и блокадата на "Орлов" мост и НС на таксиметровите шофьори в началото на месеца. Там ги подкрепих морално, като посочих обаче, че не са избрали правилното място и начин.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 27 фев 2007 13:43

Калин Манолов - президент !

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ayh

Мнениеот longora » Вто 27 фев 2007 14:49

Освен че задръстиха цялото движение... в Западен парк на последната спирка на трамвай номер 10 един от тъпите бакшиши (може би циганин) блъсна някаква баба на пешеходната пътека ..... След това друг циганин, пак бакшиш беше спрял точно след един завой без аварийни без нищо и също така без мигач или нещо предупредително тръгна при което му тръгване щеше да ни удари (аз бях в колата на моя майстор) и даже нещо ни викаше ..... За мене по голяма част от тъпите бакшиши си плачат за бой..... те са си виновни за всичко което им се случва .... с тия помпи дето ги слагат и аз бих ги бил... после пък ако му кажеш нещо накриво се сабират още няколко лайнара и те пребиват ... ТИ разбира се нищо не можеш да направиш и си казваш - квото станало станало. Но те като стане нещо .... веднага стачки блокировки на движението и какво ли още не. Ами не е честно така. Да не говорим че много голяма част от таксиджиите са мръсни цигани които не могат и името да си напишат правилно пък ни возят нас, наши приятели или роднини .... Извинявам се ако не е по темата но просто сметнах за необходимо да споделя с вас моето възмощение от т.нар. "Жълта Мафия"

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 27 фев 2007 15:10

Нека да ги осъдят, $ахти п.....ите, кви са тия, че ще ми блокират улиците, като искат да стачкуват, да не карат един ден, да се задръсти ГТ или нещо такова. С какво право ще блокират пътищата!?!
Един колега на него ден се е опитвал да си закара детенцето, което е имало някакъв пристъп или нещо такова до болница и заради тия е загубил сума време да стигне до там... толкова ли са малоумни тия, че като го направят това нещо може да има сериозни последици... и накрая всичко за кво, за да излезе Сидеров да печели евтин популизъм... :mad:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Re: ayh

Мнениеот Lepoev » Вто 27 фев 2007 15:21

longora написа:Освен че задръстиха цялото движение... в Западен парк на последната спирка на трамвай номер 10 един от тъпите бакшиши (може би циганин) блъсна някаква баба на пешеходната пътека ..... След това друг циганин, пак бакшиш беше спрял точно след един завой без аварийни без нищо и също така без мигач или нещо предупредително тръгна при което му тръгване щеше да ни удари (аз бях в колата на моя майстор) и даже нещо ни викаше ..... За мене по голяма част от тъпите бакшиши си плачат за бой..... те са си виновни за всичко което им се случва .... с тия помпи дето ги слагат и аз бих ги бил... после пък ако му кажеш нещо накриво се сабират още няколко лайнара и те пребиват ... ТИ разбира се нищо не можеш да направиш и си казваш - квото станало станало. Но те като стане нещо .... веднага стачки блокировки на движението и какво ли още не. Ами не е честно така. Да не говорим че много голяма част от таксиджиите са мръсни цигани които не могат и името да си напишат правилно пък ни возят нас, наши приятели или роднини .... Извинявам се ако не е по темата но просто сметнах за необходимо да споделя с вас моето възмощение от т.нар. "Жълта Мафия"

Затова в такъв случай една бухалка под седалката и бой на ред.
Не може да блокирват Орлов мост и да се чудиш от къде да минеш да се образуват огромни задръствания(не,че си ги нема ама още повече).
Аре за пред парламента иди дойде ама защо да пречат на Градски транспорт и на обикновенния гражданин.
За това не трябва да съдат Столична община,а тези таксиметрови водачи дето са причинили тези безредици!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Съдят общината ...

Мнениеот Дашо » Вто 27 фев 2007 15:54

dpp написа:... по повод стачката и блокадата на "Орлов" мост и НС на таксиметровите шофьори в началото на месеца. Там ги подкрепих морално...

И аз също като колегата ги подкрепям по отношение на това че е недопустимо,когато 1 човек е излезнал навън,за да изкара некой друг лев,без значение с какво се занимава(дали е бакшиш,продавач,контрольор и т.н.)някоя отрепка да го
убие като куче.
Но начина по който протестират,лично за мен е крайно неприемлив.Създава се в българското общество едно много лошо впечатление,относно таксиметровите шофьори,а именно,че могат да вършат каквото си искат без от това да има каквито и да е последствия.Едва ли не те са държава в държавата.И всеки знае,колко закони нарушават и особено закона за движение по пътищата-в 99% от случаите все те са с предимство :!:
А и протеста относно убийството на техния колега и исканията им за по-голямо осигуряване на личната им безопасност(които,аз напълно приемам),накрая се превърнаха в искания за всевъзможни странични облекчения за цялата им гилдия-данъчни и тем подобни,които нямаха нищо общо с първоначалния замисъл на протеста!!!

KOKO ГЕОРГИЕВ

Re: Съдят общината ...

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 27 фев 2007 16:08

dpp написа:Искът е за смешно малка сума, но аз съм за принципа, че всеки трябва да си търси и отстоява правата.
:да: Много си прав, а малката сума е защото ще плащаме ние софийските граждани и човекът има морал. :applause: Най-важното е бакшишите да разберат, че повече такива простотии няма да им бъде разрешено да вършат. :не: :не: :rocketwhore
Преди малко един ми отне предимство по най-безпардонен начин. Че те тия с черните джипове не си го позволяват толкова нагло. :twisted:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 27 фев 2007 16:09

Политическа поръчка :!:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 27 фев 2007 23:26

Дано успее да осъди общината!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 28 фев 2007 12:57

Vlad777 написа:Дано успее да осъди общината!

Смятам, че има реални шансове да успее. Организацията, в която членува има хора с различно обазование,опит, преподаватели в акредитирани висши учебни заведения, депутати и т.н.
Тук намерих още информация за него и негови публикации: http://kalin-manolov.blog.co.uk/

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”