вкарване в бг на "товарен" автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

вкарване в бг на "товарен" автомобил

Мнениеот VWGT » Вто 27 фев 2007 15:57

имам възможност да взема Пежо 206 3 врати, което е ползвано и регистирано в чужбина като тоаврно /няма задни седалки, пространството е отделено с преграда/. Въпроса ми е има ли особеност при вкарването и регистрирането на такава кола? какви са таксите. Знам че данък и винетките са по-скъпи. Предполагам после мога да му сложа седалки и го пререгистрирам като лек?

Потребителски аватар
sal
Автомобил:
Двигател:

Re: вкарване в бг на "товарен" автомобил

Мнениеот sal » Вто 27 фев 2007 17:12

VWGT написа:имам възможност да взема Пежо 206 3 врати, което е ползвано и регистирано в чужбина като тоаврно /няма задни седалки, пространството е отделено с преграда/. Въпроса ми е има ли особеност при вкарването и регистрирането на такава кола? какви са таксите. Знам че данък и винетките са по-скъпи. Предполагам после мога да му сложа седалки и го пререгистрирам като лек?

За друго не знам ама знам че стана олелия и промениха закона - за баничарки (и такива като това преустроено 206) - карат си с нормални винетки за леки коли. Имам един познат дето се набута да си купи рано-рано товарна винетка и после я продаде, добре че не я беше залепил още.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: вкарване в бг на "товарен" автомобил

Мнениеот VWGT » Сря 28 фев 2007 9:53

аз ще си го обърна отново на нормална лека кола, ще си сложа седалки и тн, въпроса е при докарването и първоначалната регистрация дали няма някакви по-сериозни разлики

Потребителски аватар
sto_jan
Автомобил:
Двигател:

за "товарното пежо

Мнениеот sto_jan » Сря 28 фев 2007 10:48

ако го вкараш и регистрираш като товарно,после задължително през "технотест" на гара искър.без протокол от тях не може да го пререгистрираш в лек.услугата преди 2 год. ми струваш 300лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”