Въпрос за отписване на кола
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за отписване на кола
Колеги, ще си пререгистрирам пасатора в Германия. Там, след като ми дадат немския талон и немските номера, ще ми вземат българските номера и документи и ще ми дадат една служебна бележка, че българските номера са взети. С тази бележка (преведена на български) трябва да ида в КАТ и в данъчното, за да отпиша колата от КАТ и да не плащам повече данък за нея. Въпросът ми е, за тези две отписвания, трябва ли аз лично да го правя или може и да пратя някого вместо мене? Ще трябва ли нотариално заверено пълномощно или не е нужно? Ако има някакво значение, става дума за КАТ София (Дървеница) и НАП за район Оборище..
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Въпрос за отписване на кола
лично или пълномошно
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подобен въпрос. Не съм в БГ в момента. Продадох си колата дистанционно, тоест чрез човек с генерално пълномощно. Предвид това, че купувачът се оказа от индобългарския етнос искам да я отпиша максимално бързо от КАТ и данъчните
Обаче оригиналното пълномощно дявол знае защо го е прибрал нотариусът
и сега се чудя дали ще го искат в КАТ/общината на човека,който ще отиде да свърши тази работа?

Не ти трябва пълномощното, трябва ти договора за покупко - продажба. С него отиваш в местни данъци и такси и там те отписват като собственик. Мисля че и ксерокопие върши работа. Дори и новия собственик да не го регистрира в КАТ, това си е негов проблем. Но ако няма продажба и някой движи автомобила с пълномощно, е, тогава - ти плащаш.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”