моля ви колеги за съвет...
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
моля ви колеги за съвет...
първо искам колеги да ви благодаря за насоките , препоръките и мненията ви . моля само компетентните да исказват мнения не за друго а защото мнения от сорта ами тази е по хубава от оная и за тва земия нея и подобни обощаващи мнения няма да са ми от полза . та колеги имам сериозно намерение да зимам някаква кола близките седмици или месеци та колебая се все между ФВ и 1 сеат. ФВ тата са венто,голф 2 , голф 3 пассат 1991(2) година и сеат толедо 93 94 та година .честно да си призная спрял съм се ( не окончателно де) на пасатора и вентото . интересъваме за тези пари евентуално нещо по читаво дали ще изпадне или още някой лев отгоре и тогава да потърся макар че пак не е гаранция. бих се радвал ако колеги с тези коли споделят неволи или казано просто + и - .благодаря ви за съветите и препоръките . 

- stoqn_g60
благодаря за съвета колега обаче как да дойда на сбирка без кола някак си ми е странно всички с бегачките само аз пеша невърви според мен.Теодор написа:Колега ще ти дам един простичък съвет, идваш на някоя форумна сбирка и събираш лични влечатления от всички предпочитани от теб моделиПисаното си е писано но друго си е преките впечатления, а и невярвам някой да ти откаже да се качиш на колата му

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Имам преки наблюдения върху Г3, Пасат Б3 и Б4. От към ходова част са доста здрави, частите не са много скъпи. За моторите- ако са добре поддържани изкарват наистина много километри. Преди покупка можеш да премериш компресията и налягането на маслото. За пасатите- 1.8моно е идеален за газификация, но пък с 2.0 върви повече, а гори малко повече от 2.0. При по големия ако не сложиш газов инжекцион може да гръмне и да ти прецака дебитомера, но не е задължително. Има много хора които карат с обикновенна газова и нямат проблеми. Не знам какви пари си приготвил обаче примерно за 3000лв може да си намериш пасат Б3 в много добро състояние, но за Г3 и венто ми се виждат малко. Върху толедото, нямам наблюдения. Според мен правилно си се насочил към пасата или вентото, ако имаш конкретни оферти- виж коя е в по-добро състояние. Ако те интересува нещо конкретно, питай ако мога ще отговарям
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само ще ти кажа, че трябва да забравиш за Толедотата 93-94 (много ми е трудно да го кажа, щото това със сеат-а ми е много по душа, мисля, че повечето знаят защо). Гният, брато, гният. Моторите и окачването са ок, ама има един куп дивотии, които на ранните модели дразнят и то много. Пластмасите на цялото табло много често стават на сол и се прави това http://seat-bg.com/gallery/displayimage.php?pos=-1928
личното ми мнение и опит се базират на венто с ABS мотор и пасат 3 със същия мотор...
Понеже съм претенциозен единствено в цените на колите(и състоянието им за сумата...)...моя личен фаворит винаги е бил пасат 3..по възможност комби(ако е и с клима-ок,ако не...еми не )
Че не е най ускоряващия Ваген...не е...ама всичкото части са относително евтини,комфортни и вършещи работа коли...!
Сеат не съм карал!
Г2-здрав и надежден...ама все по-трудно се намира читав...
Г3-харашо...ама на мен не ми допада...щото не мога да го използвам за мойта си работа...а само за возене-и поло ми стига
относно ползата от по-големия мотор...мисля че съотношението килограм/конска сила казва всичко!!!
Понеже съм претенциозен единствено в цените на колите(и състоянието им за сумата...)...моя личен фаворит винаги е бил пасат 3..по възможност комби(ако е и с клима-ок,ако не...еми не )
Че не е най ускоряващия Ваген...не е...ама всичкото части са относително евтини,комфортни и вършещи работа коли...!
Сеат не съм карал!
Г2-здрав и надежден...ама все по-трудно се намира читав...
Г3-харашо...ама на мен не ми допада...щото не мога да го използвам за мойта си работа...а само за возене-и поло ми стига

относно ползата от по-големия мотор...мисля че съотношението килограм/конска сила казва всичко!!!

- Cyberloner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
потърси си пасат В3 за тия пари и няма да съжаляваш. Не мога да скрия че е едно от любимите ми коли. с 1.8 90к.с. мотора но RP баща ми вече 8-ма година кара без сериозни повреди(освен едни водни съединения ама това беше бял кахър), понася лесно газифициране и общо взето ако ти трябва кола за работа няма какво да му мислиш 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Winner25 написа:Namesata написа:Ако си земаш пасат гледаи да е минимум 115 коня щот после ще съжаляваш.Личен опит
И аз съм чувал че с по мощния мотор е по добре, но аз карам 1.8 и не съжалявам. Освен по-лесната(евтина) газификация има и други предимства. Примерно на 1.8 90к.с данъка е 20лв, на 2.0 115к.с. е 120

- stoqn_g60
благодаря за отговорите. благодаря 4е спазихте горе споменати те молби. май се ориентирам към б3 остава да избера мотора мисля да е или 90 или 115 коня. скоро по4вам да оглеждам дано да изпадне нещо.още веднъж колеги БлагодаряТеодор написа:Winner25 написа:Namesata написа:Ако си земаш пасат гледаи да е минимум 115 коня щот после ще съжаляваш.Личен опит
И аз съм чувал че с по мощния мотор е по добре, но аз карам 1.8 и не съжалявам. Освен по-лесната(евтина) газификация има и други предимства. Примерно на 1.8 90к.с данъка е 20лв, на 2.0 115к.с. е 120
И още Пасата не е предвиден за състезателен автомобил даже и моделите G60 и VR6 а и при тях цините на части, данъци и т.н. са в съвсем друга ценова категория
![]()

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”