когато играят пиронът , отвертката или обикновените ключове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

когато играят пиронът , отвертката или обикновените ключове

Мнениеот kossel » Вто 06 мар 2007 13:17

Тази сутрин забелязах, че колата ми е надрана от предния калник до задния през вратите. Колата е тъмно син металик , отдолу се показва нещо бяло ..като кит , ама не е кит. Мислех си, че всички ме обичат а пък то какво излезе ..... явно има хора на които не съм им симпатичен !
Въпросът ми е с какво да намажа драскотините , засега не мисля да пребоядисвам ?

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Вто 06 мар 2007 13:50

Аз съм чувал за някакви пастели( на Възраждане ги имало), с които се запълва и след това търкаш... и пастиране ! И аз имам някои такива забележки по колата , та ако някой знае или е правил нека пише :) ..... а за тва дето са ти направили с колата - шибалници колко щеш ;)

One
Автомобил:
Двигател:

Re: когато играят пиронът , отвертката или обикновените ключ

Мнениеот One » Вто 06 мар 2007 13:58

kossel написа:Тази сутрин забелязах, че колата ми е надрана от предния калник до задния през вратите.

ако имаш пълно каксо това е един добър повод да си препоядисаш колата за сметка на застрахователя

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 06 мар 2007 13:59

haitian™ написа:Аз съм чувал за някакви пастели( на Възраждане ги имало), с които се запълва и след това търкаш... и пастиране ! И аз имам някои такива забележки по колата , та ако някой знае или е правил нека пише :) ..... а за тва дето са ти направили с колата - шибалници колко щеш ;)

Тези пастели ги знам , те са когато има чужда боя върху върху твоята боя.
Трябва ми нещо с което да запълня драскотините , на Горубляне съм виждал джамбазите с едно шифенце и четчица да запълват драскотините, ама откъде да се сетя тогава да питам какво е това ? може би най обикновена боя?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 06 мар 2007 14:08

бялото е мисля основата на боята...напиши в търсачката пастели и ще излязат теми къде ги има, наскоро имаше даже тема...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 06 мар 2007 14:20

One написа:
kossel написа:Тази сутрин забелязах, че колата ми е надрана от предния калник до задния през вратите.

ако имаш пълно каксо това е един добър повод да си препоядисаш колата за сметка на застрахователя

За сметка на застрахователя ще може да си боядиса в най добрия случай половин или една врата с техните експертни оценки на 15г коли. Но ако има каско задължително да отиде все ще дадат нещо.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 06 мар 2007 14:28

teodor6769 написа:
One написа:

За сметка на застрахователя ще може да си боядиса в най добрия случай половин или една врата с техните експертни оценки на 15г коли. Но ако има каско задължително да отиде все ще дадат нещо.

Имам пълно каско към БГ имоти , не знаех че каското важи и без катастрофи ... явно трябва да ида да видя ще кихнат ли някой лев

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 06 мар 2007 14:33

Щом имаш бягай още утре че има срокове за предявяване на щета. Виж си в полицата какъв е срока, не би трябвало да е по малък от три работни дни.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 06 мар 2007 15:00

да.... и на мен преди месец по тая причина ми боядисаха - преден и
заден калник 2-те врати и задната броня и капачката на резервоара.
Копелето беше оставило 3 успоредни деруги до грунда.
фактурата беше за 750лв. добре че ми го покри каското.

п.с. все още се чудя за кво живеят тия хора и няма ли кой да им спести мъките... :rocketwhore

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 06 мар 2007 15:10

kossel написа:
Имам пълно каско към БГ имоти , не знаех че каското важи и без катастрофи ... явно трябва да ида да видя ще кихнат ли някой лев

покрива как да не покрива
ще намаже нова боя пасата ми се струва :) :) :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 мар 2007 15:34

В подкрепа на писаното от колегите по-горе, отивай спокойно при застрахователя kossel.
Ще искат да опишеш кога и каква щетата си установил, къде си бил паркирал(добре е да съответства на местодомуването на автомобила), лични данни и т.н.
Не се притеснявай :dance: , вероятно сумата, която определят и отпуснат ще ти стигне да си видиш отново колата, така както е изглеждала преди.
Знаеш, че си имаме и клубен майстор :да: по тази част.

Последна промяна от Dpop на Вто 06 мар 2007 15:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Вто 06 мар 2007 15:35

dpp написа:В подкрепа на писаното от колегите по-горе, отивай спокойно при застрахователя kossel.
Ще искат да опишеш кога и каква щетата си установил, къде си бил паркирал(добре е да съответства на местодомуването на автомобила), лични данни и т.н.
Не се притеснявай, вероятно сумата, която определят и отпуснат ще ти стигне да си видиш отново колата, така както е изглеждала преди.
Знаеш, че си имаме и клубен майстор по тази част.

ОК благодаря, тази вечер ще се разровя да намеря документите и утре съм там !

Потребителски аватар
kossel

Мнениеот kossel » Сря 07 мар 2007 16:58

Днеска в 12 часа се замъкнах на оглед БГ ИМОТИ(пълно каско) ми казаха че ще ми пишат само 3 детайла 2 врати и заден калник за боядисване, защото съм нямал бележка от КАТ. т.е за 4 детайла искат бележка от КАТ.
Сега ще чакам 15 дена да видим колко пари ще дадат .

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 07 мар 2007 17:02

kossel написа:Днеска в 12 часа се замъкнах на оглед БГ ИМОТИ(пълно каско) ми казаха че ще ми пишат само 3 детайла 2 врати и заден калник за боядисване, защото съм нямал бележка от КАТ. т.е за 4 детайла искат бележка от КАТ.
Сега ще чакам 15 дена да видим колко пари ще дадат .
да за повече надрано е хубаво да имаш протоколче от полицията :wink: ако беше още малко надрана можеше и за цялостно да вземеш :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 07 мар 2007 17:51

Интересно ми е като викнеш катаджиите и им обясниш за каква тъпотия си ги сурнал дали ще се радват? (този въпрос го зададох на моите застрахователи и ме гледаха много умно и накрая се съгласиха....)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”