Документация при откраднат автомобил
Документация при откраднат автомобил
Искам да попитам,някой знае ли колко време се изчаква и ако не са ти намерили автомобила какво трябва да се направи,за да не се води автомобила на отчет в данъчно,в КАТ? Не знам още каква беля ще ми дойде на главата от изчезналия ми автомобил:question
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: При откраднат автомобил
Автомобила се бракува в КАТ и с бележката се сваля от отчет в НАП. За НАП важи датата на бракуване, а не тази на кражба. Аз така платих данък на автомобил, който от месеци не притежавах.
Re: Документация при откраднат автомобил
все пак ако случайно ти върнат колата провери със сигурност, че е спряна от издирване защото крадците не ги хващат ама ти може да пренощуваш в някой районно.Като пример ти давам познат от Плевен крадат му колата във Варна и после си я откупува и се обажда в полицията да я спрат от издирване и след няколко дена на излизане от София го спират за проверка и почват ядовете.Докато се изясни всичко една вечер в маймунарника, че покрай него и приятелката му.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
кондора написа:Искам да попитам,някой знае ли колко време се изчаква и ако не са ти намерили автомобила какво трябва да се направи,за да не се води автомобила на отчет в данъчно,в КАТ? Не знам още каква беля ще ми дойде на главата от изчезналия ми автомобил:question
С постановлението за спиране на нак. производство от прокуратурата се отива в КАТ и се сваля от отчет. След това в НАП за да се отпише. Обикновено постановлението излиза след 2 мес.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Deroni написа:все пак ако случайно ти върнат колата провери със сигурност, че е спряна от издирване защото крадците не ги хващат ама ти може да пренощуваш в някой районно.Като пример ти давам познат от Плевен крадат му колата във Варна и после си я откупува и се обажда в полицията да я спрат от издирване и след няколко дена на излизане от София го спират за проверка и почват ядовете.Докато се изясни всичко една вечер в маймунарника, че покрай него и приятелката му.
Е такъв случай имах и аз. Обявявам колата, че е открадната, след един месец полицията я намира, чакам да вземат отпечатъци, писане, не знам си какво, взимам си колата и я карам две години без да подозирам, че не е снета от издирване. Никой не ми каза, че след толкова писане колата не е снета от издирване.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
хипотетичко ако преживея нещо подобно
мога ли да съдя въпросният служител които не е свалил колата от отчет за преживеният тормоз?
мога ли да съдя въпросният служител които не е свалил колата от отчет за преживеният тормоз?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Може да съдиш когото си пожелаеш
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
lokva написа:хипотетичко ако преживея нещо подобно
Колега, на мен тогава ми обясниха, не че някой не си е свършил работата, а редът бил аз да отида да я оправям
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
е няма такава държава............. държавен търтей да си в нея
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”