Здравейте,
Вчера претърпях ПТП, за което не съм виновната страна. Утре ще отида до застрахователя на другия автомобил и се чудя какво да очаквам. При катастрофата бях ударен почти челно и колата е доста посъбране отпред.
Става дума за 15 годишен автомобил в перфектно състояние преди инцидента. Има ли нещо на което да обърна внимание при застрахователя или просто каквото ми кажат това е?
Благодаря

Покриване на щети от гражданска отговорност
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Покриване на щети от гражданска отговорност
Състоянието на автомобила не грее особено застрахователите. За тях си е 15-годишна барака и толкоз. При огледа вижте добре нещата и прецени какво има за смяна. Скоро преживях същото. Платиха ми толкоз, колкото щеше да ми струва ремонта, но прецених, че не си струва да я ремонтирам.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Задължително след 1-вия оглед вкарай колата в сервиз, разглобете ударените детайли и вижте какво се крие под тях. Викнете застрахователя за 2-ри оглед. В началото на годината ме удариха и мен почти челно. При 1-ви оглед бяха отбелязани 9 детайла. След като я вкарахме в сервиз махнахме броня, фарове и т.н. Имаше поддал рог и други поразии. След 2-рия оглед доописаха и останалите детайли и така станаха 15. Колата беше 10 годишна( Ситроен Ц15, предполагам,че знаеш за каква кочина става въпрос) и ни изплатиха 1080 лв. за щетите!
Поздрави!
Поздрави!
Тези процедури,които му предлагате не са ли за кола,която има автокаско?
Гражданската отговорност ходи ли също на огледи?
Просто не знаех,затова питам.
Гражданската отговорност ходи ли също на огледи?
Просто не знаех,затова питам.

-
- Автомобил: Vw Golf
- Двигател: ASV 2000
Ходи ама не ходи през април са преобърнах самостоятелно и като и звъннах ме попитаха дали сам имал каско и след като и казах не ме пратиха на майната си и ми казаха че нищо не ми са полагало като обезщетение *** ПТП е самостоятелно
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Много ясно колега,че като ПТП-то е самостоятелно нищо не ти се полага.Когато ПТП-то не е самостоятелно се ходи при застрахователното дружество на виновното лице.
Предложиха ми покриване на пълна щета и то доста бързо :)
Знае ли някой каква е процедурата по-нататък? Трябва ли колата задължително да се бракува и да се удостовери с някакви документи това от специализирана фирма?
Бих искал да взема обезщетението и да я продам в това състояние за части.
Знае ли някой каква е процедурата по-нататък? Трябва ли колата задължително да се бракува и да се удостовери с някакви документи това от специализирана фирма?
Искаш да кажеш щетата е тотал? Най-добре питай застрахователя при който си ходил на оглед да отговори на въпросите ти.Различните дружества може да имат и разлика по отношение ликвидация на тотална щета.
chewbacca написа:Предложиха ми покриване на пълна щета и то доста бързо :)
Колата се бракува, носи се документ-а от КАТ при застрахователя и ти изплащат обезщетението. След това си разпродаваш каквото може от колата на части или направо цялата ако може.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”