невежество относно промили
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
невежество относно промили
съжелявам, но не бяха ме спирали досега ( да духам - в дрегера де) ама тази вечер ми се случи и ми стана интересно. Пих 1 бира и дрегера показа 0.07 (доколкото видях) Колко е границата на промилите? и какво става ако показанието на дрегера надхвърли тази граница?
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
ами над 0,5 следва кръвна проба веднага, вземат ти свидетелството, ако после от пробата излезе по-малко ти връщат книжката, но в 99% на кръвната проба излиза по-висока концентрация.......а ако си с 1,2 директно задържане за 24 часа минимум и става подсъдно.....иначе за 0,5-0,6 преди беше отнемане на свидетелството за 2-3 месеца, сега как е не знам 

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Re: невежество относно промили
vesellin написа:дрегера показа 0.07 (доколкото видях) ?
да не е 0.70 ??? една бира май е толко
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цигарите също оказват влияние. Мен са ме спирали и ме карат да духам на дрегера и си отчете 0.2 - 0.3 не помня колко точно. Но при условие че не съм пил ченгето ми каза че може да е от цигарите! Което е доста тъпо, щото ако си пушиш, и си изпиеш дори и една малка бира резултатът може да е много кофти, затова: НЕ ПИЙТЕ ПРЕДИ ДА СЯДАТЕ ЗАД ВОЛАНА!!! 

- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напълно нормално е от една бира да отчете 0.07 - 0.10. При повечето хора дори след 2-3 бири отчита под 0.5, но аз лично не се наемам да пробвам
Иначе на мен ми се е случвало 10 мин след като съм гаврътнал бира да ме спрат и дрегерът да отчете 0.10. Тогава катаджията ми каза, че съм пушил, а аз му заявих, че не пуша, но преди 10 мин съм пил бира... той премигна два пъти с празен поглед и ми каза да си ходя...
Да внимават повече колегите, които все още нямат 2 годишен стаж зад волана. За тях ограничението е 0.2 промила.

Иначе на мен ми се е случвало 10 мин след като съм гаврътнал бира да ме спрат и дрегерът да отчете 0.10. Тогава катаджията ми каза, че съм пушил, а аз му заявих, че не пуша, но преди 10 мин съм пил бира... той премигна два пъти с празен поглед и ми каза да си ходя...

Да внимават повече колегите, които все още нямат 2 годишен стаж зад волана. За тях ограничението е 0.2 промила.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе всички трябва да внимават, и да не пият преди да карат, независимо колко стаж имат. Една бира по принцип не е голяма беля, ама все пак ако ще пиете по бира и сте с кола, гледайте да мине поне 1 час преди да се качите да карате. А за показанията на дрегерите и кръвните проби може много да се изпише, но закономерност някаква няма. От най - голямо значение е преди колко време е последно е изпит алкохола. Също от метаболизма на конкретния човек, и т.н. Тука докторите могат да кажат подробности. На един познат например на дрегер показало 0.51, а кръвната проба - 0.49. Така че е много относително.
Най - важното - НЕ КАРАЙТЕ КОГАТО СТЕ ПИЛИ.
Най - важното - НЕ КАРАЙТЕ КОГАТО СТЕ ПИЛИ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”