Пиша Ви относно очевадна схема в която са замесени полицейски служители и служители на фирма “дринк енд драйв.еу”.
След събиране в семейни приятели вчера вечерта, където пих две чаши уиски, реших като съвестен гражданин и шофьор да си извикам дринк енд драйв за да закарат мен и моята приятелка до вкъщи. До тук всичко наред - след кратка консултация с гугъл попаднах на фирма “дринк енд драйв.еу”. Обадих им се и ме информираха, че до 10 минути ще са на адреса.
Дойдоха сравнително бързо и потеглихме към заветния адрес в Младост 4, София. През цялото време, колата, която докара шофьора ми се движеше зад нас, което е нормално.
Пристигнахме и помолих шофьора да спре пред бариерата на гаража ми. Платих му по живо по здраво 28 лв и ми направи впечатление, че много чевръсто се изниза подтичвайки. Аз се качих зад волана за да вкарам колата си в гаража (става дума буквално за 15 метра разстояние) и не щеш ли от никъде изникна полицейски джип на буркани, който директно спря зад мен.
Тук е момента да кажа, че моя гараж се намира в междублоково пространство в Младост 4, което е много откъснато и шанса там да има полиция, която да проверява за шофьори употребили алкохол е практически нулев, тъй като това реално е паркинг. Естествено, още преди да са си тръгнали момчетата от дринк енд драйва, полицаите зададоха класическия и редовен въпрос “и ся кво правим?”
След като им признах, че съм пил и че реално съм дошъл до гаража си с услуга за шофьори употребили алкохол, започна философското разсъждаване как дори 2 метра не трябва да се шофира и т.н.
Всичко приключи с допълнителни 30 лв за господата полицаи.
За мен схемата е очевадна - викаш дринк енд драйв, колата която те следва уж да си вземе шофьора звъни на конкретен полицейски патрул с когото си “имат приказка”, те те издебват докато си паркираш колата и хоп - вместо 30 лв даваш 60 или там колкото ти се откъснат от душата - скубането е сериозно.
Яд ме е, че им дадох пари, но да ми вземат книжката точно преди началото на празниците за това, че си паркирам колата пред гаража е несериозно.
Пиша ви това за да имате едно на ум, когато си викате дринк енд драйв.