За цените на джантите на старо.......

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

За цените на джантите на старо.......

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 07 дек 2011 8:54

Напоследък като преглеждам обявите за джанти в много от форумите ми прави впечатление,че на родния пазар обикновенна 15-ка джанта все още държи рекордно високи цени.
Подобни на тези от преди 4-5 и повече години.
За мен,не е логично това да е така,да се продават масови джанти с обикновен дизайн,6-7ж на цени от 200+лева и нагоре.
Дори се наблюдава феноменът хубава 17-ка да е на цената на 15-ка :roll:
Според вас защо е така,купувачите ли са пълни балами,въобше има ли някой идея на какво се дължи тоя факт :|

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Re: За цените на джантите на старо.......

Мнениеот Booster » Сря 07 дек 2011 9:08

Може би , защото повечето хора са си купували по веднъж джанти или просто по-малко пъти и нямат много ясното как вървят джантите или нещо от сорта.Аз лично пък попаднах на двата вида търговци:
1 - първите ми джанти ги купих от човек , немец , който си вкарва гуми и джанти от там и ги продава тука , понеже тука е женен.Тъкмо се връща и отивам да гледам за джанти , веднага си харесах един комплект - Racing Dynamics 15' , заводска М-кова джанта , слагана заводско на БМВ е30 325М кабриолет за ... 160лв без гуми , човека явно не знаеше какво точно продава :Mr Green Fun
2 - втория ми комлект е Себринг от Г60 15' , тук обаче човека знае какво продава и дори сме приятели , купих ги за 200лв с 4 гуми Йокохама за един сезон каране.
Всичко зависи от комлекта джанти и самия търговец като човек , пък и го има фактора "познанство" , ако сте приятели е възможно да ти измисли неква по-такава цена. :)

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 07 дек 2011 9:16

Знам го това колега,и аз намирам много тънко джанти.
Въпросът ми е принципен,този нашият пазар е абсолютно нереален. :screwy

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 дек 2011 11:09

Отговорът е много ясен. Както не веднъж е писано, цените се определят от търсене и предлагане.
С оглед настоящата ситуация, при която вси повече хора минават към по-бюджетни решения, е напълно нормално търсенето на 15-ки да е по-голямо от това на 17-ки, най-вече поради разликата в цените на гуми 15 и 17 цола. Като добавим и качеството на нашите улици - ето ти отговора.
Иначе и аз искам да сложа за лятото 19-ки на Пасата, ама с тези улици и като видиш цената на гумите :banghead:

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Сря 07 дек 2011 17:09

И всеки знае какво продава, нали? Като качество! Хубава и качествената джанта си държи парите, еднодневки може да намериш и по 200лв. Също заварявани, криви и всякаква друга измет, от която си решил да се отървеш.
Ако не ти отърва - отиди до Германия и си вземи. Или от магазина.
Пазарна икономика.
Избора си е твой.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 07 дек 2011 17:25

Vidol Nikolov написа:Напоследък като преглеждам обявите за джанти в много от форумите ми прави впечатление,че на родния пазар обикновенна 15-ка джанта все още държи рекордно високи цени.
Подобни на тези от преди 4-5 и повече години.
За мен,не е логично това да е така,да се продават масови джанти с обикновен дизайн,6-7ж на цени от 200+лева и нагоре.
Дори се наблюдава феноменът хубава 17-ка да е на цената на 15-ка :roll:
Според вас защо е така,купувачите ли са пълни балами,въобше има ли някой идея на какво се дължи тоя факт :|

Не е луд тоя дето иска безумни суми, луд е тоя дето ще ги даде! /комплект железни 15-ки от Г4 са около 150 лв, комплект алуминиеви 15-ки от АБФ/Г60 са пак толкова..../
Отделно и разликата в цената на гумите - среден клас гуми 15 и 17 цола имат разлика поне 4-50%, за нови говоря.
Има го и момента на какви 17-ки попадаш - някой хора просто искат да се отърват от тях, други ги продават за да купят друг модел/цолаж.... Може продавача да го е закъсал... Може да ги е купил още по-евтино....
Случаи много, логика и зависимост едва ли ще измислим :?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 07 дек 2011 17:30

dobrin написа:Отговорът е много ясен.

Ето това е истината!

Въпреки това обаче аз примерно се радвам от тази пазарна конюнктура, щото съм облагодетелстван да попълвам колекцията..... mhihi

Засега имам 15-ки BBS за зимата + гуми
16-ки BBS Montreal 2 + гуми
16-ки Porsche D90 + гуми

Обмислям покупката на 1-2 комплекта 17-ки, ама чакам да паднат под 200лв. mhihi :screwy

Пс.Бих си купил и 18-ки, ама няма смисъл, не вляааат...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 07 дек 2011 18:36

yoan4o написа:Обмислям покупката на 1-2 комплекта 17-ки, ама чакам да паднат под 200лв. mhihi :screwy

Пс.Бих си купил и 18-ки, ама няма смисъл, не вляааат...

Ще паднат на 200,когато петолъча обикновена 15-ка стане 80 лева комплект

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 07 дек 2011 18:47

190лв исках на ББС с читави гуми балансирани и идеално прави - без никакво трептене на която и да е джанта
въпреки това едва намерих купувач за тях
ама модела е скапан
въпреки това обаче също толкова скапани 15" се продават по 350-400лв БЕЗ ГУМИ тук и в други интернет битаци
и аз не го разбирам
търсене и чакане - изтървах и намирах оферти
яд ме беше за някои от тях - за други не толкова
сега се сдобих с 4 16" джанти с 4 гуми - при това на страхотна цена
не бързай с покупката просто :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 07 дек 2011 19:13

Аз сега ако си имам кола и джанти за нея няма да искам да ги продам евтино. Обаче ако съм продал колата и са ми останали джанти за нея, които не мога да ползвам ще е друга цената, колкото да не ми заемат място. А ако съм и на ор с парите още повече.

Все пак това е пазар втора ръка и няма точни цени и това, че един модел днес се е продал за 200 лв. не означава, че утре същия няма да е 300.

Според мен пък цните на джантите са доста надолу, а и имайте предвид, че нови джанти и гуми се продават много малко напоследък.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 07 дек 2011 19:15

Пазара ни е такъв... и в много други отношения също.
Аз съм гледал джанти няколко месеца докато намеря нещо което да ме устройва. 180 паунда за джанти от А3 с гуми кумхо на един сезон.
Тук из форумите и сайтовете за продажби просто гледам цените... не мисля да купувам, или поне не от родния пазар.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”