Здравейте,
искам да попитам колегите с по-нови коли какво мислят за бензина на еко в последно време? От много познати чувам че в последните месеци не са доволни от бензина на еко дори са стигали до източване на резервоара, защото колата прекъсва.Говоря за по-нови коли с пълна ижнекция от различни марки.
Аз не съм сипвал бензин на еко от близо две години и до последно не съм имал проблеми, но това е много време,а и карам карбуратор и моно където не се усеща толкова лошото гориво.

Качество на бензина на ЕКО в последно време
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Качество на бензина на ЕКО в последно време
Имах честта миналата седмица да карам с 95 Economy кола, която на дълго гори 6/100. За 330 км успя да ми изгори 24.5 литра (заредих от ЕКО на България). Засечена на пълно-пълно... И динамиката куцаше...
От много време съм разочарован от горивата на Еко и няма да зареждам там повече...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно.. въпроса ми е защото съм поел ангажимент към познат който е с времена нетрудоспособност да му върша работа с неговата кола, която е някаква ц класа 2006та мисля, бензинова и да знам къде да я зареждам. Бях го питал но човека ми каза където искам да я зареждам вообще не го итнересувало,ама сега не искам да прецакам колата.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Зареждам вече 100 000 км само 100 октана от Еко. Качеството е постоянно. Доволен съм. 95% от зарежданията съм ги правил на Еко - Пловдив - Пещерско шосе на 1-ва колонка. За 95 нямам наблюдения.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото забравих да спомена че говорех за стандартния 95. То май такъв не остана де навсякъде е екто-мекто-пауър-супер и тн, но за 95. От по-скъпите бензини май никой не се е оплакал да му е спряла колата независимо за коя верига става въпрос.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
АЗ газ зареждам от еко-то и нямам оплакване. Да ти кажа вчера вечерта си сипах от 100октановия и също нямам ядове (по принцип сипвам само 100октана).
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
На мен ми се струва малко вероятно сериозните търговци да продават некачествено гориво
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
И аз имам подобни съмнения. И при мен има разлика... Обикновен 95 сипвам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сериозни не сериозни търговци не знам, аз лично примерно на омв бензин не сипвам от години и си знам че е зле.Последно бях сипал преди 3 години 10лв във Враца колкото да се прибера до София и още нямах газ на реното и колата едва качи Витиня празна, на газ никога не е вървяла толкова мудно след това.И това винаги колкото пъти съм сипал на омв не върви София,Враца, Плодвид няма значение къде.
За еко бях питал, не че съм недоволен от тях от горивата просто спрях да зареждам там след няколко разправии с персонала и управителя на един конкретен обект.
От много познати чувам че са си изпатили спецялно с бензина.Един съсед преди две седмици лично с очите си видях пежо 307 бензиново прекъсва и подскача и едва върви.Човека ми показва бележка от еко заредил 30литра сутринта, точи всичко с тубата за друг бензин и всичко се оправи.И бензина от екото смърдеше странно и беше по-светъл на цвят от другия който заредихме на друго място.
За еко бях питал, не че съм недоволен от тях от горивата просто спрях да зареждам там след няколко разправии с персонала и управителя на един конкретен обект.
От много познати чувам че са си изпатили спецялно с бензина.Един съсед преди две седмици лично с очите си видях пежо 307 бензиново прекъсва и подскача и едва върви.Човека ми показва бележка от еко заредил 30литра сутринта, точи всичко с тубата за друг бензин и всичко се оправи.И бензина от екото смърдеше странно и беше по-светъл на цвят от другия който заредихме на друго място.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
На Лук слагам бензин,на Еко газ.Няма проблеми 

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Аз па чух двама пенсионери да коментират пред блока че в аптеки Марешки продавали много меки презервативи
На мен ми се струва че си им сърдит нещо на ЕКО

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Само от Еко сипвам 95 и никви грижи. Последния месец съм минал 2000км само на бензин, при разход 5,5, и колата си върви, няма проблем. Може да е Ц класа, ама и те се развалят.
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Казвали са ми, че Еко Експрес (по-малките) са на франчайзинг и горивата са кофти и да сипвам само от Еко Економи. Нямам представа истина ли е, но оттогава го правя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING питам просто. Лично точих пежото точно три туби по 10 литра, и бележка ми показаха от преди 3 часа за 30 литра. Затова питам случайно ли е или просто около мен се е случило напоследък проблеми с еко. А защо съм им сърдит ще кажа веднага.Един хубав ден преди две години сигурно зареждам газ и имаше ново момче. Това хубаво обаче пистолета на една от колонките,която не знам защо най-често е свободна е потрошен от поне година и стария персонал знаеше как да се орпавя с него нали като на всяко зареждане псуваше по еко какви са кретени как не искат да го оправят.Проблема беше че се захващаше в чашката за пълнене по някакъв много странен пиниз.Новото момче още не беше свиканло и метна няколко облака газ нали като почти ми изкърти пълначката,за което нито съм му се карал нито съм му се сърдел защото знам за какво става въпрос.Платих си и исках да се видя с управителя при което дойде една дама на която обясних за какво иде реч.Дамата ми заяви че няма такова нещо пистолета е бомба техниците го били гледали преди седмица.За което аз и обясних че зареждам там от как има еко изобщо и зареждам по над 100литра газ месечно само при тях и много добре знам какво им е.Дамата ме погледна тъпо и възмутено и вика "а 100литра ткова какво е 200-300километра не е кой знае какво" при което аз онемах и и показах реното и викам ако ти прилича на влекач си стискаме ръцете и тя ме гледа тъпо и се чуди ебавам ли се или говоря сериозно. Това ми е проблема с еко.От горивата им съм доволен,но просто не зареждам там.Целта на темата ми е бях описал че ще изпозлвам една кола за известно време и трябва да и зреждам бензин.Просто еко ми е най на близо.Газ зареждам от други места вече и бензин също ,но зареждам колкото да паля сутрин и си зареждам на веднъж за два месеца ,а това място не ми е често напът и екото като най-близко и удобно реших да питам дали става бензина като цяло или просто моите познати са имали лош късмет.Това е едно отделно от любопитство какво се случа с веригата като цяло.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
renault_19 написа:Целта на темата ми е бях описал че ще изпозлвам една кола за известно време и трябва да и зреждам бензин.
Супер си е бензинът на Екото. Зареждай смело! Темите за бензиностанции станаха в повече - вече има такава: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=188463. прочети я и ако има нещо неясно - питай там.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”