Смяна на Двигател на GOLF 3 - Нужда от Съвети......

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Teodoro
Автомобил: Golf III
Двигател: 1.6mi 94g.

Смяна на Двигател на GOLF 3 - Нужда от Съвети......

Мнениеот Teodoro » Нед 20 окт 2013 18:41

Здравейте колеги! Имам нужда от вашата помощ....
Наскоро преди около 3-4 месеца си купих Golf 3 - 1.6моно( с газово ), ABU '94г.пълен ел

пакет, обаче двигателя издаде багажа.... След дълго мислене и умуване реших да събера

пари и да си купя нов двигател... Разпитах тук, там и ме посъветваха да си купя 1.8моно,

защото били най-сполучливи, вървели и били икономични... тааа въпроса ми е, ще може ли да

се напасне 1.8 на мястото на моя мотор, ще трябва ли да сменям скоростната кутия с такава

от 1.8 или ще мога да ползвам моята... Споделете също дали има и други неща които трябва

да се направят, че съм "новобранец"...
( и моля Ви без съвети от рода "продай я и си

вземи друга" ... Това ми е първата кола и ентусиазма ми е голям... Парите които ще

похарча не ме интересуват...
)

Поздрави !

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Re: Смяна на Двигател на GOLF 3 - Нужда от Съвети......

Мнениеот mitko85 » Нед 20 окт 2013 19:29

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 20 окт 2013 19:37

На кратко колега, ще трябва да купиш цял мотор, независимо дали е 1.8 или 1.9 тди! Направо търси от кола донор, за да може да го запалиш и да го чуеш как работи! Купи го направо със скоростите инсталацията, педалите и помпите! Направо всичко за да може да го дадеш на майсторите да го сменят (ако не го сменяш сам)
Така ще ти излезе по-евтино! Докато ако купиш само мотора, и после тръгнеш да търсиш скорости, после инсталация, и става дълга и широка!
После се идва на това, дали новия мотор, ще е читав! Гаранция никой не дава!
Ако всичко е ОК, минаваш на по-голями спирачки и сам преценяваш дали да минаваш КАТ, за да впишат мотора в талона!
(При инцидент ако видят, че мотора е друг, те чака голям проблем!)
Дано всичко мине добре!
Само не каза какво му има на твоя мотор?? :gruebel
По-евтино ще ти излезе, да ремонтираш твоя, с парите които ще набиеш за нов, 2-ра ръка, който не се знае в какво състояние е! Освен да имаш познат, който ти гарантира, че е читав! Иначе риска да си го вкараш със 2-ри мотор е голям :c020

п.п На мой познат, сменяха мотора на Фиат-а със 2-ра ръка от морга, само за труд му взеха 200 кинта!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 20 окт 2013 20:58

Купи си един гол мотор 1.6 моно,същия и си нахвърляй твоите чаркове от стария мотор.Това е най-евтиния вариант.
За да преминеш на 1.8 ще трябва да смениш всичко.
Съвместими с твоя е само 1.4/60 коня или друг 1.6/75 к.с. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 20 окт 2013 21:43

Продаваш Голфа с 1.6 и купуваш друг Голф с 1.8 по-лесно от това упважнение не виждам.
Колко сдаде багажа твоя двигател, да не е експлоадирал в коша че искаш директно да го вадиш и да слагаш друг ?

Teodoro
Автомобил: Golf III
Двигател: 1.6mi 94g.

Мнениеот Teodoro » Нед 20 окт 2013 22:10

Ами понеже съм "новобранец" както ви казах ми съдействаха и ме увериха, че тоя Голф е перфектен, а се оказа пълна набутвация.... Само купето му е хубаво, няма грам ръждичка ( бил е в гараж ), а двигателя няма компресия... на пъвия е 12, на втория е 10, на третия 9 на четвъртия 8,5 .... от там ми и даваше голям разход на газ 16 нормано каране... а на бензин 14 ..... което е адски много за 1.6 и на всичкото отгоре един ден го изтървах на един завой, качих се на доста висок бордюр и пукнах картера и счупих там нещо на хидравликата, помпата мисля... и скъсах 2 болта на една от ролките и още куп други работи които не запомних от майсторите... таа реших да сменям двигателя .... но така като гледам няма да е с по-голям а май ще е пак с 1.6 щом ще ми излезе по-изгодно.... пффф нз и аз вече... искам да си карам колатаааааааааа.... :h020 :D

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 22 окт 2013 0:04

според мен няма смисъл от смяна, продавай и взимай друга

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”