Отнемане на книжка за ПТП?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Отнемане на книжка за ПТП?

Мнениеот brum » Съб 02 ное 2013 15:50

Направих едно ПТП преди 10тина дни. Тръгнах за работа, падна ми кръвната захар (диабетик съм), станал съм неадекватен заради тежката хипогликемия и съм уцелил един стълб. Даже не помня последните 200м, а имам спомен от преди тях, как минавам с неадекватно висока скорост през един спящ полицай. Пострадах само аз - скъсани връзки в дясната китка. Вината си е моя - мислех си, че ще стигна до работа и ще хапна нещо сладко там, ама стигнах 500м преди работата. Поуката е взета.

След Пирогов отидох в СДВР при хора от ТПТП (тежки пътно транспортни произшествия). Там хората ми обясниха, че с епилиптичен припадак (?!?) не мога да съм шофьор и че ми отнемат книжката. Аз им разказах, че ситуацията не е точно такава и от там стана ясно, че трябва да се явя на медицинска комисия която да прецени дали ставам за шофьор или не. Казаха, че щом мога да контролирам състоянието би трябвало да ми върнат книжката.

Въпроса ми е какъв е реда сега за тая работа? Някой да е минавал по тоя път?

До тук имам писан акт (от ТПТП) в който е написано, че ми отнемат книжката и контролният талон. Към 20ти тоя месец трябва да излезне наказателното постановление. Имам и протокол за ПТП-то. Разбрах, че трябва да ходя в Транспортна Болница за да ме мина тая медицинска комисия. Обаче никой не можа да ми каже какъв е редът. Най-вероятно с наказателното постановление ще ми връчат и заповед за отнемане на книжката. И после какво? Питах тия от ТПТП, питах доста служители в КАТ Дървеница и само това разбрах. Всички ме гледат като полезно изкопаемо ...

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Отнемане на книжка за ПТП?

Мнениеот phantom_ » Съб 02 ное 2013 16:01

И аз имах подобен казус ама като знам какво може да последва после не се обадих въобше че е припадък,,Не си предполагал и затова така е станало.Ако може се разберете с полицаите че не е било припадък и така друго незнам каквво да кажа..Дано нямаш други проблеми.

brum

Мнениеот brum » Съб 02 ное 2013 16:29

Обадил съм се вече :) . Та ще трябва да разбера какво става нататък...

А за разбиране - тие от ТПТП казаха, че щом е такава работата въобще няма да ми земат книжката, ама вече не зависело от тях. Били звъняли от телевизия да разпитват и ако не ми я вземели щели да ги погнат за корупция...

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Съб 02 ное 2013 17:34

Колега взимай мерки и се лекувай че другия път да не е спирка пълна с хора че тогава какво ще те правят не знам.Ходи на ендокринолог, носи си захар,шоколади с тебе.Не може да караш така щом имаш проблеми.
Ако не става в крайна сметка продавай колата и се вози с такси.Другите хора не са виновни че да сгазиш някой.Майната и на книжката ти,ама това е несериозно.това е по-опасно от пиян човек.. :thumb_down

Последна промяна от Vlad777 на Съб 02 ное 2013 18:19, променено общо 1 път.
Причина: За тези "мъдри" съвети получаваш предупреждение!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Съб 02 ное 2013 18:16

Рено 19 ти можеш ли да не званиш навсякъде...
Човекът е с диагноза и поради нея е ясно , че се лекува и ще продължава да се лекува.
Ей всички големи моралисти се излюпихте в този форум.
Кой - беше точно ти да казваш кой , къде и как може да кара , че не се сещам.
Аре малко по - спокойно.
Вземете отидете , пък може да ви канонизира църквата. :screwy

Последна промяна от xalerrelax на Съб 02 ное 2013 18:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 02 ное 2013 18:17

:thumb_down :thumb_down

Как се лекува диабет знаеш ли???

Задръж си умнотиите за себе си!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 02 ное 2013 18:36

Ама сериозно ли :no :no :banghead :bowdown :banghead :no
Реното_19 да е толкова прав че няма на къде повече , а вие го нареждате и наказвате.
Човека припада (повтарям припада,губят му се 200 метра) зад волана.
Утре аз ще съм срещу него или ти с детето ти, пак ли да припадне.
Щом се е случило, значи не може да се контролира.
Те и пияниците винаги смятат че няма проблем да шофират.

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Съб 02 ное 2013 18:45

Хора,не говорете глупости,хипогликимията е ниска кръвна захар.Това нещо се усеща и е нужно единствено да хапне нещо сладко.Това,че човек е болен от диабет не означава,че е негоден.
Колега съвета ми към теб е да си носиш сладко/захар така както медикамента,а що се отнася до комисията не мисля,че ще ти отнемат правото да шофираш.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 02 ное 2013 18:54

Не ме разбирайте грешно, не съм доктор и не съм аз човека да решавам дали е годен или не.
Просто се възмотих че наказаха колегата с предупреждение.

ПП. Щом не може да се контролира,има проблем.
Алкохолиците също е въпрос на контрол, да хапнат нещо да пийнат кафе и да поспят.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 02 ное 2013 18:59

Човекът е написал, че си е взел поука от случилото се. Едва ли има нужда от подобни коментари в темата си, а по-скоро от съвет за това как ще му се развият нещата.

Аз познавам доста хора, които са катастрофирали по една или друга причина, а не са им отнети книжките до живот, "защото може да се повтори". Има си компетентни органи, които могат да вземат отношение по случая и да преценят годен ли е да управлява или не.

Така че подобни съвети си ги спествте за себе си.

:arrow Колега, най-добре иди в трянспортна болница - до Централна гара и виж как стоят нещата, защото не приемат всеки ден документи. Там на вратата на кабинета пише кога и какви документи се искат.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 02 ное 2013 19:00

Диабет лекуване няма, това е една от болестите, при които има само прогресиране, колко бързо, при всеки е индивидуално различно! Реното е прав за едно - за последствията, които би могло да има, от такива шофьори. От друга страна пък, никой не е виновен, че се е разболял от дадена болест, както в случая диабета! Някакси не върви, да санкционират някого, заради болест, която най-малко е искал! Така че, според мен, всичко тук следва да опира до самопреценката на самия човек, с пълната отговорност за евентуалните последици!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 02 ное 2013 19:08

Колега минаваш ТОЛЕК "Транспортна областна регионална лекарска комисия" (комисия със 7-8 доктора) ако си телкуван.. Там се явяваш за категория Б.. Ако имаш други категории на новата книжка която ще е с валидност 5 години вече няма да ги има.. Но там вече решават дали си годен или негоден за управление на МПС.. Транспортна болница праща информация на КАТ.. За това неможе да стане шмекер.. Медицинското от транспортна болница важи 6 месеца..

brum

Мнениеот brum » Съб 02 ное 2013 20:27

Абсолютно наясно съм, че там можеше да е спирка и да мина през нея! И че ще дам всичко от себе си това да не се повтори повече. Както писах по-горе поуката е взета. Достатъчно отговорен съм в това отношение. Та моля - спрете с морала. Ако някой му е интересно ще обясня и как мисля да продължа от тук нататък за да не се повтори тая работа.

Относно ТОЛЕК - защо е областна? Като книжката ми е Хасковска имаш ли идея къде трябва да мина? Щото от хора от Хасково знам, че при тях такава комисия няма и уж имало в Пловдив и в София. Ще гледам да ида другата седмица при тях (ТОЛЕК) за да разпитам.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 02 ное 2013 20:52

Да дам мнение от първо лице. Диабетик съм, на инсулин, от няколко години. Хипогликемията се усеща навреме и ако човек е отговорен, спира веднага и лапа захар. Няма такъв филм, като оня актьор, дето помете хората в Богров. Това не е инфаркт, или инсулт, за да не усетиш наближаването. Да продължиш да караш при тези симптоми си е страшна безотговорност, защото си по-неадекватен от пиян. Друг въпрос е, че винаги трябва да си разчиташ храната и инсулина, за да не попадаш в критични ситуации.Та не нападайте Рено 19, и аз съм възмутен от безотговорността на автора.
Баща ми също е диабетик, от 20 години на инсулин. Активен шофьор, отговорен и внимателен. Днес става на 76 години, да е жив и здрав, колкото Господ му е дал!

brum

Мнениеот brum » Съб 02 ное 2013 21:52

Така е.Както писах по-горе - грешката е изцяло моя, поуките са взети. Хайде сега да приключим с морала, а?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”