Знам че раздела не е за багажници,но сметнах че това е най-уместният за това извинявам се за което :)
Искам да попирам, колеги имате ли впечетление от тези багажници http://superautobg.com/index.php?main_page=index&manufacturers_id=3 и специално този модел http://superautobg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_61&products_id=124
Мисълта ми е колегите който ползвт багажници да споделят мнение и опит :)
Поздрави :)

Багажник за Кола
- bamzezadara
- Автомобил: VW Passat 2.5 TDI 4x4
- Двигател: BDH
Багажник за Кола
Последна промяна от bamzezadara на Сря 27 ное 2013 11:22, променено общо 1 път.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Багажник за Кола
малко съм карал чужда.Само напречни Al релси свири. Иначе кутията се чувства - има си съпротивление. Ако караш до 100-120 макс няма да се вдигне много разхода. За различните напречници дават различен макс. товар най-често 75 кг рядко 100 кг.
- доно
- Автомобил: passat B6
- Двигател: BMP 2006
Здравей колега,за този модел багажник не мога да ти кажа нищо,но аз вече от близо 3г. карам на тавана си един гдерски /източно германски/ багажник Д 220см Ш50см В30см.Ползвам го да си пренасям въдиците и в него си нося резервната гума/патерица/,не е много аеродинамичен предвид възръста му,но съм супер доволен от него.Сложил съм го на оригинални напречни греди,забравих да спомена ,че колата ми е пасат В4 и не съм го свалял от покрива,нито свири нито шуми,вярно аз не карам с повече от 100-110км.Разхода извънградско се вдига точно с 1л/100км,може би при новите кутии разхода е по малък, но удобството което ти предоставя няма цена...егати как се отплеснах
. Та мисълта ми е,че вместо да даваш 400-500лв за нов багажник виж такива втора употреба изпадат и за 150-200лв,аз моя го взех в перфектно здраве за 200лв,а като знам че от Холандия примерно ги взимат/на старо де/по 20-30евра
егати.Поздрави!

- доно
- Автомобил: passat B6
- Двигател: BMP 2006
Ето една снимка на багажника.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
малка кола малък багажник.С багажник отгоре лапа повече от по-голяма кола.
Колегата , ако ще купува да избира с силно клиновидна форма. Ниска предница и по-широка и разтяща височина назад. Да не се нахвърля на промоции от стари кутии високи .
Колегата , ако ще купува да избира с силно клиновидна форма. Ниска предница и по-широка и разтяща височина назад. Да не се нахвърля на промоции от стари кутии високи .
- bamzezadara
Мерси колеги за сега съм се спрял ето на този http://www.superautobg.com/bg/products/127.html ,ходих и говорих с човека той каза че го кара неговия от 5г. 3 пъти е ходил на Австрия и никакви проблеми на мен ми трябва за Snowboard. :)
Ако има някой с този да каже мнение или поне за марката :)
Ако има някой с този да каже мнение или поне за марката :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже наскоро пътувах до Австрия, и гледах на "путаните" на магистралата имаше отделни входове за леки коли и джипове, схемата с лека кола и такъв багажник беше задраскана. Имаше отделна "путана" за автомобили с такива багажници. Вероятно се таксуват по друга тарифа. Незнам, само изказвам предположение.
Някой, запознат с тази система, да каже дали е вярно.
Някой, запознат с тази система, да каже дали е вярно.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Малко оф се получава ама какво е това путана да попитам. Щото аз знам само едно значение на тази дума за нещо много хубаво нещо .... но чак тирове и коли с багажници да минават през него не ми се връзва. Сериозно питам не знам какво означава това което казва колегата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Сърбия така казват на пропусквателният пункт на магистралите.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Е да де,значи същото!
Автора купи ли си в крайна сметка багажник?

- bamzezadara
В Петък ще ходя да го взема, все още се чудя дали да е Туле или Менабо, но май ще се спра на Менабо :) След като го сложа ще пусна и снимки да видите как е станало, а след като се върна от Франция ще споделя и впечатления, както и промяната в разхода на гориво :)
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
bamzezadara - пожелания за безаварийно пътуване. 

- bamzezadara
Благодаря :) Както се казва с Бог напред :)
- bamzezadara
Здравейте колеги искам да се похваля от багажника, много добре се държи на пътя не съм имал никакви проблеми разхода на гориво ми е 8,1 л/100 км. за целия път (3900 км.) като съм карал 120-140 км/ч на магистралите като и около 300 км в качване на планини с динивелация от 1000 м. за около 50 км. много съм доволен 480 литров е багажника събира на 4 човека екипировката без проблем както и 2 куфара :) като тези за ръчен багаж за самолет :) Като духне по силен вятър се усеща че има нещо отгоре иначе няма шум.
Поздрави и дано съм бил полезен :)
Поздрави и дано съм бил полезен :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”