Дали ще имам ядове с КАТаджийте ако си...
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Дали ще имам ядове с КАТаджийте ако си...
Дали ще имам ядове с КАТаджийте ако си затъмня всички задни прозорци ?Днес си купих ново фолио и махнах гадното старо та искам да си сложа и на панорамния прозорец ... новото е 75% затъмнение.
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- sicilianeca
- Автомобил:
- Двигател:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
ползва ли търсачката преди да пуснеш тази тема?
Отговорени са всичките въпроси. Има и закон за движение по пътищата. Там точно и ясно е написано какво може и какво не!
Намери закона и го снимай. Или си носи копие в жабката.
Аз карах дълго време с тъмни задни стъкла и бая ядове имах
В смисъл спираха ме нон-стоп и докато им покажа закона и т.н. се заяждаха. Акт за затъмнени задни стъкла могат да ти напишат ако нямаш 2 странични огледала.
Куриоз: На задното стъкло (това на 5тата врата) нямаш право да слагаш перде, но можеш да го затъмниш, колкото искаш.
Мойте бяха с фолио 100%. на предните изобщо не може. Никъде в закона няма 5, 10 или 15%. тва са врели некипели - написано е изрично в чл. 105
Отговорени са всичките въпроси. Има и закон за движение по пътищата. Там точно и ясно е написано какво може и какво не!

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА (ОБН., ДВ, БР. 20 ОТ 1999 Г.; ИЗМ., БР. 1 ОТ 2000 Г.) Обн. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г.
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 36 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г.
Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г.
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Намери закона и го снимай. Или си носи копие в жабката.
Аз карах дълго време с тъмни задни стъкла и бая ядове имах

Куриоз: На задното стъкло (това на 5тата врата) нямаш право да слагаш перде, но можеш да го затъмниш, колкото искаш.
Мойте бяха с фолио 100%. на предните изобщо не може. Никъде в закона няма 5, 10 или 15%. тва са врели некипели - написано е изрично в чл. 105
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”