Хванат без книжка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хванат без книжка
Здравейте искам да попитам какви са последствията, ако хванат непълнолетен да кара, при положение че в момента кара курсовете?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хванат без книжка
В закона за движение по пътищата пише.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Мен също ме хванаха на 17г. без книжка и ми написаха акт на стойност 300лв и след като дойде времето за плащане от кат ми казаха , че началника се отказал от паричната глоба 

Последна промяна от passatfen на Чет 19 дек 2013 11:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
немога да разбера защо спряха колата от движение за 1 месец
- passatfen
- Контакти:
Layer недей да остроумничиш всички са минали по този път...недей да казваш сега , че си карал кола за първи път когато си бил на курсове...По тази логика хората на които им е съставен акт за други причини "дано по 10 акта на ден да получат" а тези които са направили ПТП'та "дано да не стигнат и до болницата"....бива ли така да се иразяваш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно в момента на "каране на курсовете" би трябвало да се познава най-добре закона. Авторът не само, че не го познава, а и не си прави труда да отовори и да прочете. Мисла, че пожеланието "дано не ти дадат книжка" е много уместно. Не става въпрос за грешници, праведници и хвърляне на камъни, а за очевАдна незаинтересованост.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Несъм незаинтересован, просто ви питам да изявите лично мнение, мой приятел беше в същата ситуация само че направи ПТП и акта му беше 200 лв, но колата не я спряха от движение, затова питам къде е разликата?
passatfen написа:.бива ли така да се иразяваш
НЕ МИ ПРЕУВЕЛИЧАВАЙ ДУМИТЕ
за негово добро е, Омръзна ми да гледам по новините 5 деца загинали,4 деца катастрофирали.
Както и комшийте ми загинали,защото малолетен "откраднал" колата на майка си.
Това е защото никой не знае и не спазва законите.
Яки наказания и тва е, ще се научим.
Никога не съм карал колата преди да изкарам книжка.
Факт
пс. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=128407
passatfen написа:Layer недей да остроумничиш всички са минали по този път...недей да казваш сега , че си карал кола за първи път когато си бил на курсове...По тази логика хората на които им е съставен акт за други причини "дано по 10 акта на ден да получат" а тези които са направили ПТП'та "дано да не стигнат и до болницата"....бива ли така да се иразяваш
В Берлин каква би била санкцията за такова нещо? И там хората карат ли си колите 10 години преди да вземат книжки?
Според мен 1 месец е малко, много малко ...
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми може би под предтекст, че като нямаш книжка не можеш да откараш колата , и мен като ме спираха като малък ми вика "оставяш колата тука пиша ти 2000 лв актове и книжка няма да видиш скоро" ама след едночасово молене ме пусна с обещание повече да не карам ... ама времената тогава бяха други 

- passatfen
- Контакти:
В Германия шанса да те спрат с кола с немска регистрация без причини е много-малък ама това е друг въпрос...1 месец е било за спиране от движение на колата т.е. не е голям проблем...
Също така и не съм споменавал да се кара с години наред без книжка...малко са хората които не са карали без книжка това имах предвид , не твърдя че това е правилно
Също така и не съм споменавал да се кара с години наред без книжка...малко са хората които не са карали без книжка това имах предвид , не твърдя че това е правилно
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
До колкото съм запознат в момента е 500лв акта и до 21 годишна възраст нямаш право да вземеш книжка.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Най-накрая ако някога вземеш книжка ще си на талона с минус ... ТОЧКИ за това че си карал без книжка. Акта мисля, че все още е 300лв.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Разликата пич между теб и твоят приятел дето също е бил хванат е в това,че ти си имал късмет да не се блъснеш и много правилно са ти спряли колата от движение.
Личното ми мнение е,че трябва да се спазва тоя закон и това е.Това са железа и нови или стари чупят кости,мачкат и правят много животи нещастни.
Ти познавал ли си хора загинали при катастрофа?
Имаш ли познати загинали?
Твой близки били ли са блъскани?
Е аз имам моя отговор ДА и за трите си въпроса,за съжаление
Layer е прав+1,а тия дето много дават акъл да седнат малко и да помислят,а не само да дрънкат
Личното ми мнение е,че трябва да се спазва тоя закон и това е.Това са железа и нови или стари чупят кости,мачкат и правят много животи нещастни.
Ти познавал ли си хора загинали при катастрофа?
Имаш ли познати загинали?
Твой близки били ли са блъскани?
Е аз имам моя отговор ДА и за трите си въпроса,за съжаление

Layer е прав+1,а тия дето много дават акъл да седнат малко и да помислят,а не само да дрънкат
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”