Домашна автомивка
Домашна автомивка
Здравейте! Решил съм от тук насетне да си мия аз колата. Препоръчайте ми продукти, които мога да използвам като автошампоани, гъби за почистване, четки и т.н. Споделяйте вие как си миете колите. :)
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
Re: Домашна автомивка
Аз си я мия само така, с хубава гъба и автошампоан на Нигрин, после задължително подсушаване с перо и за финал минаване с хубава гюдерия от естествена кожа, при миене 2-3 пъти в месеца гюдерията изкарва точно година. Поне при мен е така. Резултата е блестящ голф. Но трябва да си те кефи това занимание, защото при мен отива около час цялата операция. :)
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
За качествено измиване в домашни условия ти трябва доста инструмент и място :)
Машината е ясна
Според мен най-доброто външно измиване става чрез метода с двете кофи
достатъчно е да напишеш two bucket wash method в гугъл и ще намериш тонове информация как да я измиеш най-безболезнено :)
за вътрешното е ясно и зависи от теб колко искаш да се заиграеш и колко чиста искаш да поддържаш колата си..
за любителско измиване и почистване ти препоръчвам препаратите на Maxolen,3M,Nigrin,Sonax и т.н,а за по-професионалното вече има доста други и съвсем различни фирми и препарати :)
Машината е ясна
Според мен най-доброто външно измиване става чрез метода с двете кофи
достатъчно е да напишеш two bucket wash method в гугъл и ще намериш тонове информация как да я измиеш най-безболезнено :)
за вътрешното е ясно и зависи от теб колко искаш да се заиграеш и колко чиста искаш да поддържаш колата си..
за любителско измиване и почистване ти препоръчвам препаратите на Maxolen,3M,Nigrin,Sonax и т.н,а за по-професионалното вече има доста други и съвсем различни фирми и препарати :)
Подкрепям последното мнение особено в частта му за доста инструмент и място в домашни условия.
Препарати на мен ми харесват тези : http://www.chimatech.bg/catalog/bg/avtokozmetika/
Препарати на мен ми харесват тези : http://www.chimatech.bg/catalog/bg/avtokozmetika/
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Аз ползвам две кофи по 12 литра заредени с препарат и вода еднакво, няма нужда от допълнително изплакване. Мия с четка с естествен косъм, мека и не дере по боята. Справям се за около 20 минути като е по-мръсна, както напоследък с този дъжд, кал и локви навсякъде. Колата ми е пастирана с дълготрайна вакса.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kriso_g написа:За качествено измиване в домашни условия ти трябва доста инструмент и място :)
Много важно условие за домашната автомивка е да не се ползват обществени места за целта /улици,паркинги/ ,а само собствен двор или някоя поляна ако си на село. Не е приятно ,ако прибирайки се в къщи с измитата си на автомивка кола за 5лв да я напръскаш с мизерия понеже някой е направил басейн на улицата пред тях докато полива колата си с маркуча

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, някой има ли представа от къде може да се закупи т.н. CLAY BAR глината, която се използва за почистване на боята на автомобилите.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”