Въпросът ми е към знаещите и можещите във форума: може ли на тия Hella кристал(на снимката) да се монтира ксенон?
Опасенията ми са,че може да се разтопи рефлектора но не знам затова питам.

Kсенон на Hella кристал????
- swilen
- Автомобил: VW BORA 2.0
- Двигател: AZJ 2002
Kсенон на Hella кристал????
Последна промяна от swilen на Пон 06 яну 2014 21:10, променено общо 1 път.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Kсенон на Hella кристал????
Нито рефлектора , нито колектора ще се разтопят.
Отделно ще заслепяваш яко другите автомобили , защото нямат лупи тези фарове.
Иначе нищо не ти пречи да ръгнеш един ксенон.

Отделно ще заслепяваш яко другите автомобили , защото нямат лупи тези фарове.
Иначе нищо не ти пречи да ръгнеш един ксенон.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако сложиш ксенон на тия фарове рискуваш да се разминем някъде и да продиктувам номера ти на 112.
-
- Автомобил: Audi A4 TDI
- Двигател: blb2006
Недеи слага ксенон на тия фарове,ще заслепяваш другите у4астници в движението.
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
Не знам защо всичките му казвате да не слага , че Ксенон можеш да сложиш можеш нищо няма да се разтопи и т.н , за заслепяването ако си ги регулираш правилно проблеми няма да имаш , аз вече 2,3 месеца съм с кристални никой до ся не ми е пресветнал или да съм имал проблеми с полицията , както и други колеги от форума са с кристални фарове и ксенон и те също са казвали че нямат никакви проблеми
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ксенона се нагрява по малко от стандартната крушка Може да сложиш ксенон
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Имах такива фарове и със хубави крушки и релета светеха прекрасно.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Колкото и да го регулирате рефлекторния фар, пак ще дразни очите на другите шофьори. Набийте си го в главата веднъж завинаги - рефлекторен фар и ксенон =
. Производителите на автомобили не са толкова глупави, че да слагат ксенон само на фарове с лупи. Аман вече.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf2GTISLIVEN написа:... аз вече 2,3 месеца съм с кристални никой до ся не ми е пресветнал или да съм имал проблеми с полицията , както и други колеги от форума са с кристални фарове и ксенон и те също са казвали че нямат никакви проблеми
Щото на хората вече им писна като ви пресветнат и вие да пресветвате, за да покажете, че имате и още по- заслепяващи ламБи . Съдя по себе си

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Щото на хората вече им писна като ви пресветнат и вие да пресветвате, за да покажете, че имате и още по- заслепяващи ламБи . Съдя по себе си
Именно! Имам един комшия с 3-ка Голф със такава хелла, то лъчите осветяват и къщите, аз му казвам, че заслепява, той "И мен ме заслепяват, ама нищо не казвам" Затова колега, ти сам прецени, според мен не си струва да рискуваш! Иначе става без проблем!
Слагай спокойно, но го регулирай и гледай наистина да е минимално заслепяването. Колкото до колегите, дето все тръбят че ги заслепяват рефлекторни фарове, пробвайте да карате пред джип Q7 с ниска кола и да видите, колко са приятни фаровете с лупи, дето хич, ама хич не заслепяват и после говорете.
Ще ми се да видя, какво ще стане, като се обадиш на 112. Имам някой бегли предполжения, но ще си ги запазя за мен.
radi_nrj написа:Ако сложиш ксенон на тия фарове рискуваш да се разминем някъде и да продиктувам номера ти на 112.
Ще ми се да видя, какво ще стане, като се обадиш на 112. Имам някой бегли предполжения, но ще си ги запазя за мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Golf2GTISLIVEN написа:... аз вече 2,3 месеца съм с кристални никой до ся не ми е пресветнал или да съм имал проблеми с полицията , както и други колеги от форума са с кристални фарове и ксенон и те също са казвали че нямат никакви проблеми
Щото на хората вече им писна като ви пресветнат и вие да пресветвате, за да покажете, че имате и още по- заслепяващи ламБи . Съдя по себе си
На мен също отдавна ми е омръзнало да присветвам на малоумниците, които карат със светещи в небето фарове или ксенон в рефлектор, който заслепява - като си достатъчно тъп да не пробваш дали е ОК или не, а просто си караш и казваш "ми то никой не ми светка" ... и да присветвам с дългите, и да не присветвам, по-малко тъп няма да станеш.
Последна промяна от yoan4o на Пет 10 яну 2014 11:03, променено общо 1 път.
Причина: Обида към член на форума. Наложено предупреждение.
Причина: Обида към член на форума. Наложено предупреждение.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Мой приятел и колега от форума е с такава HELLA и мога от опит да кажа че не заслепява.Специално сме гледали когато колите ни са една срещу друга.На камион съм виждал фабрично поставен ксенон в рефлектор,можеш да гледаш във фара без да ослепееш.Ако не е регулиран фара правилно,нищо че ксенона е с лупи,пак ще заслепява.Пак от личен опит ще кажа,че има разлика и между крушки за рефлекторен фар(Н7-R)и обикновенна Н7.Първите дават по-малко разсейване в рефлектора и ефекта на заслепяването е по-малък.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”