Здравейте колеги. Имам питане. Моля само по - компетентните да отговарят, защото ми трябва точност. И за последователни отговори по въпросите ми, ако може.
Историята е , че ми взеха СУМП -то ,заради неплатени постановления при проверка след ПТП без пострадали и щети ! Редно ли е това според вас и имам ли право в районния съд (след като е минало време) да имам някакви претенций по случая ?
След всичко това натрупах още няколко акта и стойноста на глобите ми към КАТ достигна сумата от около 3000лв. Другия ми въпрос е има ли давност към КАТ и колко време е тя ? И ако има след изтичането й ще ми върнат ли СУМПС-то ?
Дочух че ако си заплатя глобите към КАТ, трябвало да карам курсовете за шофьорска книжка от начало, вярно ли е това ? Също така и било подсъдимо и подлежало на лишаване от свобода.. Каква трябва да бъде сумата, за да се води дело за лишаване от свобода и т.н
Още веднъж ще помоля колегите компетентни по темата, да отговарят с последователност към въпросите ми, за да мога максимално да вникна в случая ми и да не ми обесняват колко много съм е закършил и т.н и т.н . Благодаря ви предварително. Моля ако темата ми не е за този раздел да бъде преместена. :)

Oтносно КАТ - Пътна полиция
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Oтносно КАТ - Пътна полиция
stoqn8905 написа:...Също така и било подсъдимо и подлежало на лишаване от свобода.. Каква трябва да бъде сумата, за да се води дело за лишаване от свобода и т.н...
Кое да подлежи на лишаване от свобода? Натрупването на глоби в големи размери ли?

-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Еми да и шофирането без СУМПС. Не съм комптентен за това питам и бих искал да разбера с максимална точност въпросите от темата, така че моля те ако не знаеш или гадаеш не се включвай. :)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За давността на актовете има поне 10 теми, в които е обяснено. Редно е преди да започнеш да пишеш във форума да прочетеш и правилата, където е записано, че не е допустимо дублирането на теми, които вече са обстойно дискутирани.
Друга точка гласи, че е нужно заглавията да показват съдържанието на темата, което също не е спазено.
Поправи си заглавието и попрочети, тогава задай правилните въпроси. Все пак ако човек сам не си помогне - никой друг не може.
Друга точка гласи, че е нужно заглавията да показват съдържанието на темата, което също не е спазено.
Поправи си заглавието и попрочети, тогава задай правилните въпроси. Все пак ако човек сам не си помогне - никой друг не може.
-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Трябва ми информацията накуп , защото ми е много спешно. Но щом нарушавам правилата....
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stoqn8905 написа:Еми да и шофирането без СУМПС. Не съм комптентен за това питам и бих искал да разбера с максимална точност въпросите от темата, така че моля те ако не знаеш или гадаеш не се включвай. :)
Ами ако отвориш Наказателния Кодекс на Чл. 343в ще откриеш, че
(1)който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.
Но понеже гадая, че приказките ти издават възпитанието на ню чалга генерейшън наистина мисля да не се включвам повече, благодаря...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Щом актовете ти са 3000 лв, значи прегрешенията ти не са никак малки. Ти си ПОТЕНЦИАЛНО МНОГО опасен за околните. По-добре никога да не ти връщат книжката.
Предполагам,че някой от актовете ти е за липса на ГО.
Не се моли за помощ във форума - никой няма да ти окаже. Имаш глава на раменете си - мисли и чети,
Според мен темата е за
Предполагам,че някой от актовете ти е за липса на ГО.
Не се моли за помощ във форума - никой няма да ти окаже. Имаш глава на раменете си - мисли и чети,
Според мен темата е за

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
stoqn8905 написа:Трябва ми информацията накуп , защото ми е много спешно...
на твое място бих се обърнал към юрист, а не да търся съвет от форум

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”